Egy nő felmászott a New York-i Szabadság-szoborra, hogy Trump szeparációs politikája ellen tiltakozzon

Folytatódnak a Donald Trump szeparációs politikája elleni demonstrációk. Szerdán egy nő mászott fel a New York-i Szabadság-szoborra, hogy a családok szétválasztása ellen tiltakozzon. A tüntető kijelentette, addig nem jön le, amíg a szétszakított családokat újra nem egyesítik.

Az amerikai elnök vezető üzletemberek, republikánus törvényhozók belpolitikai nyomására és felesége, Melania hatására végül visszavonta a szeparációt lehetővé tevő rendeletét. Európai vezetők, köztük Angela Merkel német kancellár is bírálta a családok szétválasztását. Valójában azonban nem sok minden változott, mert ennek ellenére gyermekek százai vannak továbbra is elválasztva a családjaiktól.

Emiatt újabb demonstrációkat tartottak. Susan Sarandon ülősztrájkja után most egy nő fejezte ki nem tetszését a trumpi gyakorlat ellen. A tüntető közel 4 órát tartózkodott a Szabadság-szobron, aztán egy ponton a szobor egyik oldaláról átsétált a másikra, Lady Liberty lábainál.

A tiltakozó akció miatt a rendőrök kénytelenek voltak kiüríteni a területet, és visszafordítani több mint 2.000 embert, akik július 4-én, a Függetlenség napján szerettek volna a szoborhoz látogatni. A tüntetőért végül felmásztak, és letartóztatták.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Békésen és ellenállás nélkül őrizetbe vettük, tisztjeinknek okozott sérülések nélkül, hála Istennek. Most már túl vagyunk rajta.   [/perfectpullquote]

– mondta David Somma őrmester, a Nemzeti Park Szolgálatának szóvivője a Reuters hírügynökségnek.

Nicki Minaj Trumpnak: “Illegális bevándorlóként jöttem ebbe az országba”

“Illegális bevándorlóként jöttem ebbe az országba 5 éves koromban” – írta Instagramjára a rapper. Nicki Minaj Saint James, Port of Spain-ben született, Trinidad és Tobago-ban. – folytatta az énekesnő. 1.6m Likes, 32.7k Comments – Barbie® (@nickiminaj) on Instagram: “I came to this country as an illegal immigrant @ 5 years old.

A mászás és eltávolítás képekben:

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból