Követem Közélet Egy nő felmászott a New York-i Szabadság-szoborra, hogy Trump...

Egy nő felmászott a New York-i Szabadság-szoborra, hogy Trump szeparációs politikája ellen tiltakozzon

Promóció

Folytatódnak a Donald Trump szeparációs politikája elleni demonstrációk. Szerdán egy nő mászott fel a New York-i Szabadság-szoborra, hogy a családok szétválasztása ellen tiltakozzon. A tüntető kijelentette, addig nem jön le, amíg a szétszakított családokat újra nem egyesítik.

Promóció
- Advertisement -

Az amerikai elnök vezető üzletemberek, republikánus törvényhozók belpolitikai nyomására és felesége, Melania hatására végül visszavonta a szeparációt lehetővé tevő rendeletét. Európai vezetők, köztük Angela Merkel német kancellár is bírálta a családok szétválasztását. Valójában azonban nem sok minden változott, mert ennek ellenére gyermekek százai vannak továbbra is elválasztva a családjaiktól.

Emiatt újabb demonstrációkat tartottak. Susan Sarandon ülősztrájkja után most egy nő fejezte ki nem tetszését a trumpi gyakorlat ellen. A tüntető közel 4 órát tartózkodott a Szabadság-szobron, aztán egy ponton a szobor egyik oldaláról átsétált a másikra, Lady Liberty lábainál.

A tiltakozó akció miatt a rendőrök kénytelenek voltak kiüríteni a területet, és visszafordítani több mint 2.000 embert, akik július 4-én, a Függetlenség napján szerettek volna a szoborhoz látogatni. A tüntetőért végül felmásztak, és letartóztatták.

Békésen és ellenállás nélkül őrizetbe vettük, tisztjeinknek okozott sérülések nélkül, hála Istennek. Most már túl vagyunk rajta.  

– mondta David Somma őrmester, a Nemzeti Park Szolgálatának szóvivője a Reuters hírügynökségnek.

Nicki Minaj Trumpnak: “Illegális bevándorlóként jöttem ebbe az országba”

“Illegális bevándorlóként jöttem ebbe az országba 5 éves koromban” – írta Instagramjára a rapper. Nicki Minaj Saint James, Port of Spain-ben született, Trinidad és Tobago-ban. – folytatta az énekesnő. 1.6m Likes, 32.7k Comments – Barbie® (@nickiminaj) on Instagram: “I came to this country as an illegal immigrant @ 5 years old.

A mászás és eltávolítás képekben:

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3