Napjainkban a pandémia okán kényszerűen mindenki megismerkedett az egyszer használatos maszkokkal, és az óvintézkedések folytán sokan az egyszer használatos köpenyekkel is.
Az egyszer használatos köpenyt szokás látogatói köpenynek is nevezni. Legfőképpen bizonyos üzemekben, egészségügyi intézményekben alkalmazzák, hogy egyrészt megvédjék az üzemet a látogatók ruházatán található baktériumoktól, másrészt a vendégek ruháját a szennyeződésektől.

A munkavédelmi ruházat létjogosultsága

A munkavédelmi ruházat egyéni védőeszköz, amely a bizonyos munkakörökben, munkakörülmények között a munkavállaló egészségét, testi épségét veszélyeztető különféle hatások ellen nyújt védelmet. Ezek a hatások lehetnek fizikai, kémiai, biológiai hatások: nedvesség vagy víz hatása, hőhatás, lánghatás, hideg, vegyszerek, növényvédő szerek, fertőző anyagok, rossz láthatási viszonyok, sztatikus feltöltődés, ív hatása, láncfűrészek hatása, radioaktív anyagok.
A védőruházat meghatározott, vonatkozó előírásoknak, szabványoknak megfeleltetett védelmi képességekkel rendelkezik.
Minden esetben egyedi kockázatértékelést kell végezni, és annak alapján meghatározni az egyéni védőeszköz szükségességét és védelmi szintjét.
A legtöbb munkavédelmi ruházat hosszú ideig kell, hogy szolgálja a munkavállaló védelmét, kivételt képez ez alól a speciális körülményekre, egyszeri használatra tervezett eldobható munkaruházat.

Mihez használhat eldobható köpenyt?

Az eldobható, más néven egyszer használatos vagy néha papírnak hívott (bár nem papír!) védőruházat alapdarabja a köpeny. Az eldobható ruházat viszonylag egyszerűen gyártható, használat után eldobható, és viszonylag olcsó. Az Épkézláb Munkaruha egyszer használatos ruházati kategóriában mindent megtalál a cipővédőktől kezdve a maszkokon, sapkákon át az overálokig.

Az egyszer használatos köpenyek a személyi védőfelszerelés részét képezik, mint bármely más típusú biztonsági felszerelés. Olyan veszélyek elleni védelemre szolgálnak, amelyek bár nem jelentenek közvetlen életveszélyt, mint a koncentrált kénsav vagy a nagy magasságból lezuhanó tégla, azonban súlyos következményekkel járhatnak, különösen hosszú távon.
A legegyszerűbb egyszer használatos köpeny a szennyeződésektől védi a munkavállalót. Elsősorban az élelmiszeriparban, egészségügyben és állattartó telepeken használják.
Az erős, vízlepergető anyagból készülő védőköpenyek a fröccsenő folyadékoktól védik a felhasználót.
A magasabb védelmi szinttel rendelkező, egyszer használatos köpenyek (type 5/6) kiválasztásának szempontja mindig a vegyi anyag toxicitása. Folyékony és légnemű részecskék ellen biztosít védelmet, például laboratóriumi munkákhoz, élelmiszeriparban dolgozók számára ideális. A 6. típusú ruházatot csak alacsony toxicitású vegyi anyagokhoz használják.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.butika.hu_ - 2023 január - Cikk1

Zoknikötési útmutató

Akár új készségekkel szeretnéd kiegészíteni a már meglévő kötési tudásodat, akár csak egy olyan kisebb projektet szeretnél, amelyet könnyedén magaddal vihetsz bárhová, a zoknikötés mindkét esetben nagyszerű alternatíva lehet számodra.

soforallas.com - 2023 január - LinkMarketing - 2

Sofőrnek lenni nem leányálom

A laikusok sokszor adnak hangot annak, hogy sofőrnek lenni nem is olyan nehéz, hiszen ha valaki tud vezetni, akkor már elmehet sofőrnek is.

vitalpet.hu - 2023 január - LinkMarketing - 3

Hogyan kezdjük el kutyánk úsztatását?

Az állattartási kultúra hazánkban is egyre fejlettebb, és napjainkban már nagyon sok család teljes jogú családtagnak tekinti kutyáját, akivel minél több időt szeretne együtt tölteni.

https-__webshop.hunpohar.hu_ - 2023 január - Cikk2

A legjobb papírtörlő megtalálása a szennyeződések feltakarításához

Lehet, hogy abban a pillanatban, amikor lekaptad a papírtörlőt a polcról, nem gondolkodtál túl sokat az elérhető termékek közötti különbségeken, de ha valaha is megpróbáltál feltakarítani egy komolyabb kiömlést egy gyenge minőségű papírtörlővel, akkor tudod, hogy ebből a háztartási papírtermékből nem mindegyik egyforma.

royaltuning.hu - 2022 december - LinkMarketing - 1

Ajándékötletek nagy motorrajongóknak!

Akinek az ismeretségi körében akad olyan, aki legszívesebben soha le nem szállna a motorjáról az pontosan tudja, hogy ezeknek a fanatikusoknak mással nem igazán lehet örömet szerezni, mint valamivel, ami az imádott motorjukkal áll kapcsolatban.

https-__www.onlinecsapagybolt.hu_ - 2022 december - Cikk1

Mire jók a szimeringek?

Ha olyan berendezésben vagy szerkezetben kell megvalósítani a tömítést, ahol forgó tengely is található, akkor ezt a szimering segítségével tudjuk kivitelezni.