Az alvás előnyei messzebbre mutatnak, mint a kipihentség. Létfontosságú része az egészséges immunműködésnek, az anyagcserének, a memóriának , a tanulásnak és más funkcióknak. Segíthet a fogyásban és a szív erősítésében is.

Tehát ez az egyik dolog, amire oda kell figyelnünk, hogy eleget kapjunk belőle. A Bright Side összegyűjtött néhány tippet, amellyel le lehet küzdeni az álmatlan éjszakákat.

1. Próbáld ki a katonai módszert

Elalvas.tippek
Ha 2 percen belül szeretnél elaludni, a katonai módszert mindenképpen érdemes kipróbálni. Szükség lesz némi gyakorlásra, de az eredmény megéri. Az alvás katonai módszere könnyen követhető, és némi gyakorlással és ismétléssel könnyen el lehet sajátítani. A következőket kell tenni:
  • Lazítsd el az egész arcodat és a száj izmait.
  • Engedd le a válladat és a kezedet, hogy oldd a feszültséget.
  • Lélegezz ki és lazítsd el a mellkasadat, a lábadat, a combodat és a vádlidat.
  • Tisztítsd meg elmédet 10 másodpercre egy pihentető jelenet képzelésével. Ha nem működik, próbáld meg ismételni a „ne gondolkozz” szavakat 10 másodpercig.

2. Használd a fantáziádat

Elalvas.tippek.2
Dr. Steve Orma, az álmatlanság, alvás és szorongás klinikai szakpszichológusa szerint a fantázia használata segíthet ellazulni és elaludni. És csak annyit kell tenned, hogy elképzelsz egy megnyugtató és nyugodt helyet, helyezkedj el, és összpontosítsd rá az elmédet.
Ne kíméld a részleteket sem, képzeld el, mit viselsz és hogyan érzed magad. Csináld naponta 20 percig, vagy amíg úgy érzed, hogy eléggé ellazulsz ahhoz, hogy elaludj.

3. Próbáld ki a 4-7-8 módszert

Elalvas.tippek.3
A 4-7-8 légzéstechnikát Dr. Andrew Weil fejlesztette ki. A pránájáma nevű ősi jógikus technikán alapul, amely segít a gyakorlóknak kontrollálni a légzést, és mély relaxációs állapotba hozhatja a testet. A következőket kell tenned:
  • Lélegezz ki teljesen a szádon keresztül.
  • Vegyél mély levegőt az orrodon keresztül 4 másodpercig, tartsd bent 7 másodpercig, majd lélegezz ki a szádon keresztül 8 másodpercig.
  • Szükség szerint ismételd meg.

4. Próbáld ki a meditációt

Elalvas.tippek.4
Egy 49 álmatlanságban és alvásproblémákkal küzdő felnőttet tanulmányozó kutatás során kiderült, hogy már 6 hét meditáció után ez az embercsoport kevesebb álmatlansági tünetet és kevesebb nappali fáradtságot tapasztalt.
A kutatók szerint a meditáció javítja a relaxációs reakciónkat, ami felveszi a harcot a stressz és az aggodalom ellen. Jótékony hatással lehet vegetatív idegrendszerünkre is, így kevésbé valószínű, hogy felébredünk alvás közben.

5. Vegyél fel zoknit

Elalvas.tippek.5
Először furcsának tűnhet, ha zoknit húzol az ágyba tartva, de ha elalvási nehézségeid vannak, ez lehet a megoldás. A kutatások azt sugallják, hogy amikor a lábad fázik, az erek összeszűkülnek, aminek következtében kevesebb vér kering, és jelzéseket küld az agynak, hogy ébren maradjon.
Egy szép, kényelmes zokni megjavíthatja ezt, és tudatja az agyaddal, hogy ideje aludni.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.