A zenei világ folyamatosan fejlődik, így az embereknek is egyre több lehetőségük nyílik arra, hogy kifejezzék magukat a zene által. Az elektromos és az akusztikus gitár két különböző stílusú hangszer, de mindkettő nagy népszerűségnek örvend. Nézzük meg, hogy kinek melyiket érdemes választania?

Az elektromos változat előnyei és hátrányai

Az elektromos gitár egy elektromágneses hangszedőkkel szerelt hangszer, amely lehetővé teszi azt, hogy egy erősítőn keresztül szólaltassuk meg a hangokat. Különféle hangszínek és effektek szólaltathatók meg rajta. Felépítését tekintve egy vékonyabb testű és könnyebb gitárról van szó. Előnye, hogy sokféle hangszínt adhatunk ki vele a tiszta hangoktól elkezdve, egészen a torzított hangokig. Kialakítása lehetővé teszi a könnyed játékot, így kezdőknek nagyon ajánlott. Mivel alacsony hangerőn is igen jól szól, ezért akár otthon is használhatjuk anélkül, hogy a szomszédokat megzavarnánk pihenésükben. A hangszedők és az effektek biztosítják azt, hogy teljesen testre szabjuk hangszerünket. Hátránya az, hogy egy erősítőt is be kell szerezni hozzá így valamivel drágábbak, mint akusztikus társaik. Mivel elektronikai alkatrészeket tartalmaz, ezért ezek karbantartást igényelhetnek meghibásodás esetén.

Az akusztikus típus előnyei és hátrányai

Az akusztikus változat a hagyományos hangszerek közé sorolható. Önmagában is jól szól, ezért erősítő nem szükséges hozzá. A doboz alakú test felel a hangok megszólaltatásáért. A sokoldalú hangszer több műfajban is használható, mint például a blues, a country vagy a folk.

Előnye, hogy önmagában is szól, tehát különösebben nagy beruházással nem kell számolnunk. Könnyű szállítani és játszhatunk rajta bárhol és bármikor. Ez a típus természetes akusztikus rezgéseinek köszönhetően tökéletesen közvetíti a hangokat. A hangszeren játszva el lehet sajátítani a gitározás alapjait, miközben javul kézügyességünk. Hátrányai közé sorolható, hogy kicsit nehezebb rajta játszani és mivel vaskosabb a teste, így a kezdők nehezebben boldogulnak vele. A hangszíne sokkal nehezebben állítható be és hangereje, valamint hangszíne korlátozott, ezért zajosabb környezetben sokkal nehezebb érvényesülni vele.

A megfelelő hangszer kiválasztása mindig az egyéni preferenciáktól és a zenei stílustól függ. Ha szeretnénk kísérletezni, akkor hangszerbolt Budapest belvárosában és a peremkerületekben, de még vidéken is elérhető, így bármikor felkerekedhetünk kideríteni, hogy melyik a nekünk való hangszer.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.

https-konyhapanel.hu - 2024 február - Cikk1

A színek ereje a konyhában

A konyha nemcsak az étel elkészítésének helye, hanem egyben a családi és baráti összejövetelek hangulatos színtere is.

httpswww.skinshop.hu - 2024 január - Cikk1

A peptidek jelentősége a bőrápolásban

Sokféle újdonság akad a bőrápolás terén, az innovációkkal pedig nem mindig egyszerű lépést tartani. A peptidek is sokak számára még ismeretlenek, pedig egy kifejezetten sok kutatásnak alávetett alkotóelemről van szó.

unnamed-208

TOP-10 nagyszerű ajándék nőknek

Mivel a naptár tele van születésnapokkal, ünnepekkel és más különleges alkalmakkal egyetlen évben, mindig itt az ideje, hogy vásároljunk szeretteinknek.

https-_www.apisz.hu_ - 2024 január - Cikk2

3+1 csomagolási tipp költözéshez

Ha költözni kényszerülünk, vegyes érzések keringhetnek bennünk, hiszen bár izgatottak vagyunk az új lakhelyünk elfoglalása miatt, maga a költözés sokszor igen stresszes tud lenni.