Bizonyos ételek akár megmenthetik az életed.
Van egy nagyon egyszerű dolog, amit nap mint nap megtehetsz azért, hogy elkerüld őket! A kutatók szerint, ha naponta több banánt is megeszel, kellő védettséget szerzel ahhoz, hogy se a szívroham, se a stroke ne veszélyeztesse az életedet!
A banán titka a káliumban rejlik. Ez az a tápanyag, ami hatékony az érszűkület és az érelmeszesedés ellen. Megtalálható a brokkoliban, az olajos magvakban, a halban és a baromfiban is, de a banánban még nagyobb mennyiségben van jelen. A kálium hatására a vér intenzívebben tud áramlani az agyba és a szívbe, így csökken a lerakódások és ezzel együtt az érelzáródások esélye.

Kapcsolódó cikk

Szívroham Szívroham Jelei Test Jelzése Egészség Egészségügyi Probléma

Szívroham előtt egy hónappal a tested nyolcféleképpen jelez

A megelőzés jobb, mint a gyógyítás! Ez az egyszerű szabály minden betegségre igaz, főként, ha nem helyesen ismerjük fel a tüneteket.

Elolvasom a cikket »
Kísérletek során bebizonyosodott, hogy a kálium serkenti a vérkeringést. Az ajánlott napi mennyiség belőle 3500 mg, ha naponta 4 banánt megeszel, a felét már fedezted! Ha kihagyod az étrendedből a káliumot, az erek beszűkülnek és megkeményednek, ami nagyban visszaveti a vérkeringést, ez pedig a keringési rendszer zavaraihoz, köztük stroke-hoz és szívrohamhoz vezethet.
A banán, mint káliumban gazdag és sokféleképpen felhasználható, fogyasztható gyümölcs tehát nagyon jó megoldás arra, hogy védetté tedd magad ezekkel a betegségekkel szemben. Készíts belőle smoothie-t, gyümölcssalátát vagy rágcsáld magában, hogy ne kelljen tartanod az érrendszeri problémáktól!

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet