Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását. A cikkünkkel ehhez a folyamathoz szeretnénk segítséget nyújtani.

A súlyproblémákkal küzdő emberek esetében gyakran előfordul, hogy gyors fogyást ígérő diétákba kezdenek. Ezek általában nem rendelkeznek tudományos háttérrel és koplalást jelentenek. Rövid idő alatt látványos átalakulást ígérnek, de hosszú távon egészségügyi problémákat eredményezhetnek. Ehelyett érdemes inkább a teljes életmódváltás mellett dönteni, és egészséges, tápláló ételeket választani. Ez nem azt jelenti, hogy csak zöldségeket lehet enni. Például a Yolofood YOLO ASIA kínálatából ázsiai ételek is választhatóak.

Az étkezés fontossága

Este érdemes minél kevesebb szénhidrátot fogyasztani, inkább a zsírokat és a fehérjéket javasolt előnyben részesíteni. Reggelire sem célszerű sok szénhidrátot bevinni a szervezetbe. A rizst, a burgonyát és a gabonát érdemes inkább a délelőtti vagy kora délutáni órákra időzíteni.

Továbbá célszerű a teljes kiőrlésű, lassan felszívódó szénhidrátokat előnyben részesíteni. Ide sorolható például a bulgur és az édesburgonya. A zsírok esetében pedig az egyszeresen és a többszörösen telítetleneket célszerű keresni. Ilyen például a hal, a mogyoró, a mandula, a dió és az extra szűz olívaolaj.

A mozgás szerepe

Természetesen a mozgás is nagyon fontos, ha életmódváltásról van szó. Érdemes gyaloglással vagy úszással kezdeni, mivel hirtelen nem célszerű másfél órás edzésekkel indítani. Nem csak akkor lehet mozogni, ha sportolunk, például jó ötlet lift helyett lépcsőt használni, vagy autó helyett biciklivel menni a munkába. Kezdetnek heti 3-4 alkalommal 30-60 perc gyaloglás is elegendő. Amennyiben ez már nem fárasztó, akkor további edzésekkel is lehet növelni az állóképességet.

Érdemes társat is keresni az életmódváltáshoz, aki lehet például egy családtag vagy egy barát. Egyedül gyötrelmes lehet az egészséges életmódra váltás, de egy elkötelezett társsal kitartóbbá lehet válni. Ezzel növelni lehet a siker esélyét, hiszen egymást támogatva a nehezebb időszakokon is át lehet lendülni.

Alvás és folyadékpótlás

Mindemellett az alvás minőségére is figyelni kell, hiszen a szervezet ekkor regenerálódik. Egy átlagos felnőttnek naponta kb. 7-9 óra alvásra van szüksége. Továbbá oda kell figyelni a hidratálásra is, hiszen a folyadék a legtöbb testi funkcióhoz elengedhetetlen. A hidratáltság a testre és az elmére egyaránt pozitívan hat.

Az életmódváltás esetében fontos, hogy minél hamarabb el kell kezdeni, és a hullámvölgyek ellenére is folytatni kell. Rengeteg időt és türelmet igényel ez a folyamat, és nem lehet mindent egyszerre megvalósítani, lépésről lépésre kell haladni. Általánosságban elmondható, hogy egy-egy újabb szokás mindennapokba való beépítéséhez 21 nap szükséges.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.