Ellen DeGeneres videóban kért bocsánatot a mérgező munkahelyi légkörért

Ellen DeGeneres a #metoo-botrány szexuális ragadozóitól hallott megfogalmazással kért bocsánatot, „ha megbántott volna valakit”. The show must go on, új fejezet indul.

Mérgező munkahelyi környezet a „Légy kedves!” mottó jegyében

Ellen DeGeneres bocsánatot kért az őt és a neve alatt futó beszélgetőműsorának stábját ért vádak miatt a YouTube-on. Az amerikai humorista-műsorvezető, a 2003 óta műsoron lévő The Ellen DeGeneres Show házigazdája a műsor 18. évadának megkezdése előtt állt ki a közönsége elé, és kért elnézést a stábot érintő munkahelyi visszaélések miatt.

ellen degeneres bocsanatkeres
Ellen DeGeneres / Fotó: Chris Pizzello/Invision/AP

A volt munkavállalók ugyanis azzal vádolták az adást készítőket, hogy a színesbőrű munkavállalóikkal tiszteletlen módon beszéltek, és szexuális célú zaklatás, valamint hatalommal történő visszaélés is történt a vezetők részéről az alacsonyabb beosztású alkalmazottak kárára a színfalak mögött. Az ellen is szót emeltek a show korábbi munkatársai, hogy a műsorvezető „Légy kedves!” szlogenje egyáltalán nem őszinte. A vádakkal szemben DeGeneres mellé állt Ashton Kutcher, Jay Leno és Katy Perry.

A nők tényleg sokkal kegyetlenebbek egymással, mint a férfiak? – Munkahelyi zaklatás nők között – Vélemény

A probléma azonban ettől még él és burjánzik. Rengeteg helyzetben megfigyelhető, hogy a nők gonoszkodnak egymással. Gondoljunk csak arra, hogy a kismamák milyen kíméletlenül meg tudják kérdőjelezni a másik gyermeknevelési elveit, szülői kompetenciáját! Amerikában élő, kétgyermekes barátnőm mondja, hogy az utóbbi időben az anyák a Facebook-csoportokban nem ritkán így indítják a posztokat: „Jó lenne, ha mi, anyukák nem piszkálnánk egymást.”

A műsorvezető elmondta, hogy a mérgező munkahelyi környezetet lefestő vádak alapján nyáron belső vizsgálatot folytattak. Kijelentette, hogy annak, ami történt, sosem lett volna szabad megtörténnie.

„Ha megbántottam valakit, akkor bocsánat”

„Bocsánatot akarok kérni az érintettektől. Tisztában vagyok vele, hogy kivételes helyzetben vagyok, jelentős befolyással rendelkezem, és tudom, hogy mindez felelősséggel is jár. Felelősséget vállalok mindazért, ami a műsoromban történik” – kezdte DeGeneres, akinek már a halálhírét is keltették a nyáron. Hozzátette, hogy a nagyon sokat beszélgettek a műsorkészítőkkel az elmúlt hetekben az adásról, a munkahelyükről és az elkövetkezendő időszakról. Megtették a szükséges intézkedéseket, és mostantól új fejezet kezdődik.

A lesothói ruhagyárakban nők százait kényszerítik szexuális aktusra

Nemrég a Workers Right Consortium nevű szervezet megjelentetett egy riportot, miszerint Lesotho-ban három gyárban is jelen van a női munkásokat érintő erőszak és szexuális zaklatás. Mind a három gyár a tajvani Nien Hsing Textile Co. nevű cég tulajdonában áll, és olyan kliensekkel dolgozik, mint az amerikai Levi Strauss, Calvin Klein vagy Wrangler márkák.

A saját nyers viselkedésével szembeni vádakkal elmondta, hogy nem egyszerű számára a „Légy kedves!” szlogennek megfelelni, és a képernyőn látott személyen kívül más is lakozik még benne, de folyamatosan igyekszik ezen változtatni.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ha valakit megbántottam, ha valakit megsértettem, nagyon sajnálom. Ha ez megtörtént, akkor magamban is csalódtam és magamat is megsértettem[/perfectpullquote]

– tette hozzá a talkshow-sztár, akinek a célja az volt, hogy a műsora a közönség számára az öröm és boldogság forrása legyen.

A 36 volt dolgozó interjúján alapuló vádakat először idén júliusban a Buzzfeed hozta le. Azóta három vezető producer hagyta el a műsort a Warner Bros belső vizsgálatát követően, amely ténylegesen feltárt „néhány hiányosságot a műsor napi szintű készítése során”. A stúdió képviselője csalódottságát fejezte az első körös vizsgálatok eredményei miatt, írja a The Guardian.

Ellen DeGeneres Addresses Toxic Workplace Claims

Ellen DeGeneres addresses claims of a toxic workplace during the opening of her daytime talk show’s season 18 premiere on Monday. The 62-year-old talk show h…

DeGeneres-szel ellentétben a legtöbb esetben a zaklató, mérgező munkahelyi légkört eltűrő vagy generáló vezetőknek távozniuk kell a pozíciójukból. Így történt a Montreáli Szépművészeti Múzeum és a Detroiti Kortárs Művészeti Múzeum igazgatónője esetében. Eszenyi Enikő, a Vígszínház vezetője lemondott, miután számtalan beosztottja vádolta meg vezetőhöz méltatlan viselkedéssel.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból