Elmarad a május 12-23. közé tervezett cannes-i filmfesztivál a koronavírus miatt, írják közleményükben. Ez a fesztivál 73 éves történetében először történik meg.

Bíznak benne, hogy csak eltolásról van szó

Mint írják a cannes-i filmfesztivál szervezői, a járvány árnyékában együtt éreznek az áldozatokkal és hozzátartozóikkal, így egyelőre nem tartják meg a fesztivált. Hozzáteszik, hogy többféle megoldást vizsgálnak, a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy nem végleg marad el a filmfesztivál, csupán eltolódik, június-július környékére.

Cannes Filmfesztival 2020 Elmarad Koronavirus
Cannes-I Filmfesztivál / Fotó: Getty Images

Amint az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, pontosabb információkat fognak közölni.

A szervezők pár napja még cáfolták, hogy a Franciaországot egyébként erősen sújtó járvány miatt elmaradna a fesztivál. Akkor hangsúlyozták, hogy kivárják a korlátozások hatását, egy hónapig még nem hoznak döntést a rendezvényről.

Egy 13 éves magyar fiú mobillal készített filmje díjat nyert Cannes-ban

Százados Ábel Soha című filmjét nem mással, mint mobiltelefonnal rendezte és vette fel. Az egyperces kisfilmet a Legígéretesebb Fiatal Filmes díjjal tüntették ki a 2019-es Cannes Filmfesztiválon. A adott interjújában elmondta, hogy családi összejövetel volt náluk, és ő kint volt a teraszon. A helyszín megfelelő volt, szépek voltak a fények.

Sőt, még február végén írtunk arról, hogy a cannes-i filmfesztiválra hőérzékelőket szerelnek fel. A BFM hírtelevízió helyszíni tudósítása szerint a május 12-én kezdő 73. cannes-i filmfesztivál rendezvényeire már csak a testhőmérséklet ellenőrzése után lehet bejutni, és a tenger felöl is csak a hőérzékelő kapukon keresztül lehet majd a szárazföldre lépni. Cannes-ban már most is ellenőriznek minden partra szálló utast. Ám úgy tűnik, ennyivel nem úszták meg.

Több filmfesztivál marad el

Nem ez az egyetlen filmfesztivál, ami elmarad a koronavírus-járvány miatt. Korábban a március 13–22. közötti amerikai SXSW fesztiválról, és az április 15–26. közötti Tribeca Filmfesztiválról is bejelentették, hogy idén nem tudják őket megtartani.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk