Nézem Film Elmarad a cannes-i filmfesztivál, júliusra tolhatják el

Elmarad a cannes-i filmfesztivál, júliusra tolhatják el

Promóció

Elmarad a május 12-23. közé tervezett cannes-i filmfesztivál a koronavírus miatt, írják közleményükben. Ez a fesztivál 73 éves történetében először történik meg.

Bíznak benne, hogy csak eltolásról van szó

Promóció
- Advertisement -

Mint írják a cannes-i filmfesztivál szervezői, a járvány árnyékában együtt éreznek az áldozatokkal és hozzátartozóikkal, így egyelőre nem tartják meg a fesztivált. Hozzáteszik, hogy többféle megoldást vizsgálnak, a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy nem végleg marad el a filmfesztivál, csupán eltolódik, június-július környékére.

Cannes-i Filmfesztivál / Fotó: Getty Images

Amint az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, pontosabb információkat fognak közölni.

A szervezők pár napja még cáfolták, hogy a Franciaországot egyébként erősen sújtó járvány miatt elmaradna a fesztivál. Akkor hangsúlyozták, hogy kivárják a korlátozások hatását, egy hónapig még nem hoznak döntést a rendezvényről.

Egy 13 éves magyar fiú mobillal készített filmje díjat nyert Cannes-ban

Százados Ábel Soha című filmjét nem mással, mint mobiltelefonnal rendezte és vette fel. Az egyperces kisfilmet a Legígéretesebb Fiatal Filmes díjjal tüntették ki a 2019-es Cannes Filmfesztiválon. A adott interjújában elmondta, hogy családi összejövetel volt náluk, és ő kint volt a teraszon. A helyszín megfelelő volt, szépek voltak a fények.

Sőt, még február végén írtunk arról, hogy a cannes-i filmfesztiválra hőérzékelőket szerelnek fel. A BFM hírtelevízió helyszíni tudósítása szerint a május 12-én kezdő 73. cannes-i filmfesztivál rendezvényeire már csak a testhőmérséklet ellenőrzése után lehet bejutni, és a tenger felöl is csak a hőérzékelő kapukon keresztül lehet majd a szárazföldre lépni. Cannes-ban már most is ellenőriznek minden partra szálló utast. Ám úgy tűnik, ennyivel nem úszták meg.

Több filmfesztivál marad el

Nem ez az egyetlen filmfesztivál, ami elmarad a koronavírus-járvány miatt. Korábban a március 13–22. közötti amerikai SXSW fesztiválról, és az április 15–26. közötti Tribeca Filmfesztiválról is bejelentették, hogy idén nem tudják őket megtartani.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3