Ha szereted a sportokat és szeretsz fogadni, biztosan nem cseng előtted ismeretlenül az online sportfogadás fogalma.

Ma már számos oldal érhető el a világhálón, ahol lehetőségünk van ilyen fogadásokra. Ráadásul az utóbbi időben egy újabb fogalom vált egyre népszerűbbé, ez pedig az élő fogadás. Magyarországon is sok platform érhető el, amelyek élő sportfogadás részleggel is rendelkeznek.

A mérkőzés közbeni, vagy élő sportfogadás abban tér el a hagyományos értelemben vett online sportfogadástól, hogy míg az utóbbi esetben a mérkőzés előtt tesszük meg tétjeinket, sőt, akár néhány hónappal korábban is, az élő sportfogadás azt jelenti, hogy a mérkőzés időtartama alatt fogadhatunk. Ez a sportfogadás talán legizgalmasabb változata. Hiszen, az élő sportfogadás oldalon regisztrált felhasználóként lehetőségünk van rá, hogy nézzük a kiválasztott mérkőzés közvetítését, miközben számos különböző dologra fogadhatunk.
A mérkőzés közbeni fogadási lehetőségek között van például az első gól lövője, a büntetők száma, a sárga vagy piros lapok száma, lesz-e és ha igen hány kiállítás, a félidő eredménye, szögletek száma és még egész sor dolog. Ráadásul, az élő sportfogadás azért is nagyszerű, mert a legjobb fogadási oldalakon a mérkőzés alakulásának függvényében változnak a nyereményszorzók is, ami szintén dinamikussá teszi ezt a fogadási típust.
Az élő sportfogadás előnye az is, hogy ismerhetjük ugyan a csapatokat, tisztában lehetünk a formájukkal, de mindig történhetnek váratlan események, amelyeket a meccs előtt nem tudhatunk. De ha már ellőtték a labdát a középpályáról, sok új információhoz juthatunk, amelyek fényében talán másként, biztosabban tippelünk. Ha látjuk, hogy az egyébként csúcsteljesítményt nyújtó csapatnak nem úgy megy a játék, ahogy kellene, erre lehetőséged van reagálni.
Ha mondjuk, negyedórányi játék után úgy látod, hogy a vendégcsapat dinamikusabban játszik, a hazaiak védelmével gondok vannak, tehetsz egy olyan tippet, hogy a következő gólt a vendégcsapat lövi. Ha bejön a tipped, már nyertél is.

Felett/alatt, szögletek, büntetők

Az élő sportfogadások keretében számos fogadási piac közül választhatsz, a lehetőségek szinte kimeríthetetlenek. Az alapfogadás az egyszeri tét, ami azt jelenti, hogy egy dologra fogadsz, általában a végeredményre. Ha bejön a tipp nyersz, ha nem, akkor nem. Persze, ez a fajta fogadás igazából mérkőzés előtt is megtehető, ezért nem is köthető közvetlenül az élő sportfogadásokhoz.
A kombinált fogadás már egy izgalmasabb fogadási változat, itt ugyanis egy szelvényen többféle dologra is fogadsz, ahhoz, hogy nyerj, azok mindegyikének be kell jönnie. Minél több lehetőségre fogadsz, annál nagyobb a kockázat, viszont ha bejön, akkor a nyeremény is.
Az egyik legnépszerűbb és talán leggyakrabban használt élő sportfogadás típus az Over/under vagy magyarul a Felett/alatt fogadás. Ez úgy működik, hogy azt tippeled meg, hogy egy adott esemény előfordulási gyakorisága egy előre meghatározott számtól magasabb vagy alacsonyabb lesz. Vagyis, hogy például egy adott számtól több vagy kevesebb sárga lapot osztanak ki, büntetőt ítélnek meg, de vonatkozik az adott, kapott gólok számára, a lesekre és a szögletekre is.
A szögletekre vonatkozó stratégia különösen érdekes lehet, ez az egyik legérdekesebb élő sportfogadás típus. Vegyük példaként, hogy egy mérkőzésen a favoritnak számító csapatnak nem megy a játék, ezért vesztésre áll, mondjuk 15 perccel a mérkőzés vége előtt. Ebben az esetben nyilván arra lehet számítani, hogy a csapat csatárokat hoz be, agresszívebben fog támadni, a sok kapura lövés eredménye pedig több szöglet lehet.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Aerial view floating solar cell power plant with solar cell gene

A napelem jövője – Javítandó tényezők

A klímakárosító fosszilis tüzelőanyagokról a tiszta, megújuló energiaforrások felé történő gyorsuló elmozdulás középpontjában a szén-dioxid-kibocsátás radikális csökkentése áll.

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!