Ha szereted a sportokat és szeretsz fogadni, biztosan nem cseng előtted ismeretlenül az online sportfogadás fogalma.

Ma már számos oldal érhető el a világhálón, ahol lehetőségünk van ilyen fogadásokra. Ráadásul az utóbbi időben egy újabb fogalom vált egyre népszerűbbé, ez pedig az élő fogadás. Magyarországon is sok platform érhető el, amelyek élő sportfogadás részleggel is rendelkeznek.

A mérkőzés közbeni, vagy élő sportfogadás abban tér el a hagyományos értelemben vett online sportfogadástól, hogy míg az utóbbi esetben a mérkőzés előtt tesszük meg tétjeinket, sőt, akár néhány hónappal korábban is, az élő sportfogadás azt jelenti, hogy a mérkőzés időtartama alatt fogadhatunk. Ez a sportfogadás talán legizgalmasabb változata. Hiszen, az élő sportfogadás oldalon regisztrált felhasználóként lehetőségünk van rá, hogy nézzük a kiválasztott mérkőzés közvetítését, miközben számos különböző dologra fogadhatunk.
A mérkőzés közbeni fogadási lehetőségek között van például az első gól lövője, a büntetők száma, a sárga vagy piros lapok száma, lesz-e és ha igen hány kiállítás, a félidő eredménye, szögletek száma és még egész sor dolog. Ráadásul, az élő sportfogadás azért is nagyszerű, mert a legjobb fogadási oldalakon a mérkőzés alakulásának függvényében változnak a nyereményszorzók is, ami szintén dinamikussá teszi ezt a fogadási típust.
Az élő sportfogadás előnye az is, hogy ismerhetjük ugyan a csapatokat, tisztában lehetünk a formájukkal, de mindig történhetnek váratlan események, amelyeket a meccs előtt nem tudhatunk. De ha már ellőtték a labdát a középpályáról, sok új információhoz juthatunk, amelyek fényében talán másként, biztosabban tippelünk. Ha látjuk, hogy az egyébként csúcsteljesítményt nyújtó csapatnak nem úgy megy a játék, ahogy kellene, erre lehetőséged van reagálni.
Ha mondjuk, negyedórányi játék után úgy látod, hogy a vendégcsapat dinamikusabban játszik, a hazaiak védelmével gondok vannak, tehetsz egy olyan tippet, hogy a következő gólt a vendégcsapat lövi. Ha bejön a tipped, már nyertél is.

Felett/alatt, szögletek, büntetők

Az élő sportfogadások keretében számos fogadási piac közül választhatsz, a lehetőségek szinte kimeríthetetlenek. Az alapfogadás az egyszeri tét, ami azt jelenti, hogy egy dologra fogadsz, általában a végeredményre. Ha bejön a tipp nyersz, ha nem, akkor nem. Persze, ez a fajta fogadás igazából mérkőzés előtt is megtehető, ezért nem is köthető közvetlenül az élő sportfogadásokhoz.
A kombinált fogadás már egy izgalmasabb fogadási változat, itt ugyanis egy szelvényen többféle dologra is fogadsz, ahhoz, hogy nyerj, azok mindegyikének be kell jönnie. Minél több lehetőségre fogadsz, annál nagyobb a kockázat, viszont ha bejön, akkor a nyeremény is.
Az egyik legnépszerűbb és talán leggyakrabban használt élő sportfogadás típus az Over/under vagy magyarul a Felett/alatt fogadás. Ez úgy működik, hogy azt tippeled meg, hogy egy adott esemény előfordulási gyakorisága egy előre meghatározott számtól magasabb vagy alacsonyabb lesz. Vagyis, hogy például egy adott számtól több vagy kevesebb sárga lapot osztanak ki, büntetőt ítélnek meg, de vonatkozik az adott, kapott gólok számára, a lesekre és a szögletekre is.
A szögletekre vonatkozó stratégia különösen érdekes lehet, ez az egyik legérdekesebb élő sportfogadás típus. Vegyük példaként, hogy egy mérkőzésen a favoritnak számító csapatnak nem megy a játék, ezért vesztésre áll, mondjuk 15 perccel a mérkőzés vége előtt. Ebben az esetben nyilván arra lehet számítani, hogy a csapat csatárokat hoz be, agresszívebben fog támadni, a sok kapura lövés eredménye pedig több szöglet lehet.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.mphshop.hu - 2024 június - Cikk1

Összhangban a hatékony működésért

A hidraulikus rendszerek hatékony működéséhez tökéletes harmónia és összhang szükséges. Akárcsak egy zenekar esetében, hiába játszik szinte mindenki tökéletesen a hangszerén, elég egyetlen hamisan zenélő tag, és az összhatás máris elmarad a kívánttól.

httpsrsablak.hu - 2024 június - Cikk4

A megfelelő konyhaablak kiválasztása

Az amerikai filmekben gyakran találkozhatunk hatalmas nyílászárókkal, amelyek annyi fényt engednek be, hogy az egész helyiségben tökéletes lesz a megvilágítás.

https-__innovatox.hu_ - 2024 június - Cikk2

Biocid engedélyeztetés szakszerűen, 7 lépésben

Mivel egy komplex folyamatról van szó, rengeteg a hibázási lehetőség, éppen ezért érdemes alaposan felkészülni, beleértve a jogszabályi háttér megismerését, a rendelet értelmezését, illetve azt a 7 lépést, amellyel végigvihető az engedélyeztetés.

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.