A Pentagon bemutatott három, azonosítatlan légijárműről készült hivatalos felvételt. A videók már eddig is ismertek voltak, de a Pentagon most először ismerte el hivatalosan is, hogy azokon „azonosítatlan légi jelenségek” látszanak.

Már januárban megindultak a sejtések

Oké, 2020 eddig is kifejezetten bizarr évnek tűnik az ausztrál tüzekkel, az “atomfelhőt eregető” csernobili égő erdővel, és persze a koronavírussal. Aztán erre jön az amerikai védelmi minisztérium, és feloldja a zárlatot több olyan videóval kapcsolatban, amelyet az amerikai haditengerészet készített, ám a felvételek létezéséről eddig csak az X-aktákat idéző kiszivárgott információk kerültek a nagyközönség elé.

Ufo Videok Dokumentumok Pentagon
Képünk Illusztráció / Fotó: Shutterstock

Már idén januárban pedzegették különféle sajtótermékekben, hogy az amerikai haditengerészet titokban vizsgál olyan videófelvételeket, amelyeken azonosítatlan repülő tárgyakat figyeltek meg, főként harci repülők bevetései közben. El is indult a szokásos hisztéria, hogy “a kormány eltitkolja a kis zöld emberkék létezését”, de eddig nem érkezett hivatalos válasz a legújabb feltételezésekre. Most pedig ahelyett, hogy egy szokásos cáfolatot kaptunk volna, egyszerre csak itt van három a kérdéses videók közül, mindegyikük szabadon megnézhető, ráadásul egyenesen a Pentagon hozta nyilvánosságra, írja a brit The Guardian.

Vallott a NASA ex-kutatója: Léteznek földönkívüliek!

Az infrakamerákkal készült felvételen a hivatalos zsargon szerint “nem azonosított légi jelenségek” láthatóak. Az amerikai kormányhivatalok kategorikusan kerülik az UFO megjelölést annak ellenére, hogy az is csupán azonosítatlan repülő tárgyat jelent, tehát nem feltétlenül idegeneket, de ez a két fogalom annyira összemosódott az évtizedek során, hogy láthatóan inkább más meghatározásra tértek át.

A pilóták beszélgetései is hallhatók a videókon

Bár a három, most nyilvánosságra került videó természetesen nagyon nehezen kivehető, azért érdekes megfigyelni rajtuk néhány részletet (lejjebb ti is megnézhetitek őket). Az első videó még csak hang nélkül mutatja meg a furcsa jelenséget több szögből is, a következő kettőn azonban már a pilóták és a légiirányítás beszélgetését is halljuk.

Pentagon declassifies Navy ‘UFO’ videos (VIDEO 1/3)

Navy video from 2004 and declassified by the Pentagon shows “unexplained aerial phenomena.” READ MORE: https://abcn.ws/2StlffV The Pentagon has declassified …

A második videón például arról beszélnek, hogy erős ellenszélben is hihetetlen sebességgel halad az objektum, amely ráadásul közben többször meg is fordul. A harmadikon pedig egy víz fölött száguldó ismeretlen tárgy látható, amelynek szintén a sebességét méltatják a szemtanúk.

Pentagon declassifies Navy ‘UFO’ videos (VIDEO 2/3)

Navy video from 2015 and declassified by the Pentagon shows “unexplained aerial phenomena.” READ MORE: https://abcn.ws/2StlffV The Pentagon has declassified …

Harry Reid szenátor üdvözölte a titkosítás feloldását, de jelezte, tudomása szerint ez csak a töredéke a továbbra is titkolt bizonyítékoknak és kutatási anyagoknak.

No Title

I’m glad the Pentagon is finally releasing this footage, but it only scratches the surface of research and materials available. The U.S. needs to take a serious, scientific look at this and any potential national security implications. The American people deserve to be informed. https://t.co/1XNduvmP0u

Ezek nyilvánosságra hozatalát sürgeti, hogy szélesebb körben is megvizsgálhassák őket esetleges védelmi szempontokból.

Pentagon declassifies leaked ‘UFO’ videos (VIDEO 3/3)

Navy video from 2015 and declassified by the Pentagon shows “unexplained aerial phenomena.” READ MORE: https://abcn.ws/2StlffV The Pentagon has declassified …

Ti mit gondoltok? Valóban földönkívüli értelmes lények látogatnak minket titokban? Vagy valami teljesen más lehet a látottak magyarázata? Esetleg azok közé tartoztok, akik szerint ez mind csak valami sötét összeesküvés, és teljesen más áll a háttérben?

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet