Pedig Elon Musk vagyona több mint 250 milliárd dollár, így ő jelenleg a világ leggazdagabb embere.

Elon Musk, a világ leggazdagabb embere egy friss interjúban elmondta, hogy továbbra sincs saját otthona, mióta tavaly év végén eladta az utolsó házát, és általában a barátai kanapéján alszik – írja a Business Insider.

„Jelenleg sincs saját lakásom, szó szerint barátoknál alszom. (…) Ha a Bay Area-ba utazom, ahol a Tesla mérnöki munkáinak nagy része van, alapvetően a barátok tartalék hálószobáit váltogatom” – mondta Musk egy hétfőn közzétett videóban Chris Andersonnak, a TED konferenciák egyik vezetőjének.

Musk, akinek becsült vagyona a Bloomberg szerint 251 milliárd dollár (közel 87 billió forint), Andersonnak arra a megjegyzésére reagált így, miszerint sokan a globális vagyoni egyenlőtlenségekre való tekintettel sértőnek tartják a Muskéhoz hasonló vagyonfelhalmozást.

Amerikai törvényhozók, például Elizabeth Warren szenátor, szintén bírálták az olyan megamilliárdosokat, mint ő a viszonylag alacsony adóterheik miatt – jegyzi meg a portál.

„Biztosan nagyon problémás lenne, ha évente dollármilliárdokat költenék személyes fogyasztásra, de nem ez a helyzet” – fogalmaz Musk, hozzátéve, hogy nincs saját jachtja, és nem igazán jár nyaralni, bár köztudott, hogy van egy magánrepülője.

„Nem mintha a személyes fogyasztásom magas lenne. Úgy értem, az egyetlen kivétel a repülőgép, de ha nem használom a gépet, akkor kevesebb munkaórám van” – állítotja a milliárdos, majd elismerte, hogy a nettó vagyona ennek ellenére „őrületes”.

A Tesla különleges szokásairól is ismert vezére egyébként az Insider szerint most először erősítette meg hivatalosan, hogy nincs saját háza.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet