A 2021-es, élőszereplős Tom és Jerry nagy sikert aratott az első hétvégén

Alig várták az Egyesüt Államokbab a mozizást, és a 2021-es, élőszereplős Tom és Jerry-film nagyot kaszált.

Majdnem akkora siker lett, mint a Wonder Woman 1984

A Warner Bros. animációs családi filmjére, amely azt mutatja be, hogy a két főhős, Tom és Jerry hogyan találkozott egymással, és hogy lettek riválisok, a mozis közönség 13,7 millió dollárért (4,1 milliárd forintért) váltott jegyet péntektől vasárnapig, ami a pandémia alatti időszak egyik legjobb debütálásai közé tartozik. Mint beszámoltunk róla, az élőszereplős animációs film igen szabadszájú, amely egyediséget, újdonságot hozott a rajongóknak.

Eloszereplos Tom Es Jerry 2021 Film Elozetes Megjelenes
Chloë Grace Moretz a 2021-es, élőszereplős Tom és Jerry-filmben / Fotó: Warner Bros.

A stúdió Wonder Woman 1984 című szuperhősfilmje decemberben 16,7 millió dolláros (5 milliárd forintos) premierhétvégét zárt. És később, januárban is tartotta első helyét a kasszasikerlistán. Az elmúlt tíz hónapban bemutatott filmek közül csak a Croodék: Egy új kor és a Tenet című sci-fi akciófilm tudta megközelíteni a tízmillió dolláros premierhétvégi jegybevételt. Utóbbi film egyébként néhány hónap után világszerte több mint 250 millió dollárt (~76 milliárd forint) kaszált jegybevételekből.

Mint nemrég beszámoltunk róla, a Tenet kihúzhatja a Warner Bros. filmstúdiót a bajból. De talán a vezetőség sem gondolt arra, hogy ennyire. A filmet harmadik hete játsszák Észak-Amerikában. A koronavírus-járvány kitörése óta vetített első hollywoodi mozi nagyot kaszál az eddigi statisztika szerint.

A tavaly 80 éves születésnapját ünneplő Tom és Jerry, akárcsak a Wonder Woman 1984 a mozis bemutatással egyidőben az HBO Max streamingszolgáltatáson is megjelent.

Az élőszereplős Tom és Jerry több mint 11 milliárd forintnál tart

A Variety szerint a 79 millió dolláros (23,6 milliárd forintos) költségvetésből készült élőszereplős Tom és Jerry filmre az Amerikán kívüli piacokon 25 millió dollárért (7,5 milliárd forintért) vettek jegyet a nézők, így globálisan máris elérte a 38,8 millió dolláros (11,6 milliárd forintos) jegyeladást. És mi lesz, ha még a térségben, mint Magyarországon is elkezdik vetíteni?

Az elemzők szerint olyan körülmények között, hogy a mozik fele még zárva tart a koronavírus-járvány miatt, és az érdeklődők a produkciót akár otthon is megnézhetik, ez nagyon biztató kezdet, egyúttal jó üzenet az ágazat számára.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

További jó hír, hogy Andrew Cuomo New York-i kormányzó március 5-től öt New York-i körzetben engedélyezte a mozik korlátozott kapacitással történő újranyitását. A metropolisban már csaknem egy éve zárva vannak a filmszínházak a pandémia miatt.

A hétvégi kasszasikerlistán a Croodék: Egy új kor 1,2 millió dolláros (369 millió forintos) jegyeladással lett a második. A produkcióra bemutatása óta Észak-Amerikában 52 millió dollárért (15,5 milliárd forintért) vettek jegyet a nézők, globális bevétele a Box Office Mojo szerint átlépte a 156 millió dollárt (46,7 milliárd forintot).

A harmadik helyen az Ördög a részletekben című film végzett a hétvégén 925 ezer dolláros (277 millió forintos) amerikai bevétellel.

A Wonder Woman 1984 című film 710 ezer dollárral (212 millió forinttal) a negyedik, Liam Neeson The Marksman című akciófilmje pedig 700 ezer dollár (209 millió forint) jegybevétellel az ötödik lett a listán.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból