Egy tudóscsoport megpróbálta négy alapvető csoportba sorolni az embereket. Te vajon melyikbe tartozol?

Évek óta próbálkoznak a tudósok azzal, hogy kategorizálják a különböző személyiségtípusokat. Sok személyiségteszt, mint például a Myers-Briggs–típuselmélet széles körben elterjedt a vállalatok körében is.

Embertipusok1
Embertípusok, Személyiségtípusok / Fotó: Andi Blog

De ezek az értékelés és megbízhatóság szempontjából továbbra is megkérdőjelezhetőek.

A stressz az agyat is károsítja egy frissen megjelent tanulmány szerint

Időről időre mindannyian stresszesnek érezzük magunkat. Jó, ha tudjuk: a rendszeres stressz nagy mértében befolyásolja testünk működését és az agyunkat is. Fáradékonnyá, ingerlékennyé válunk. A stressz álmatlan éjszakákat, étvágy- és libidóvesztést okoz. Növeli a betegségek, köztük a szív- és érrendszeri megbetegedések, emésztési zavarok és a diabétesz kockázatát.

Ebben a legújabb, a Northwestern Egyetemen Luis Amaral által vezetett kutatásban másfél-millió résztvevő adatait elemezték ki, hogy feltárják a világon a négy főbb személyiségtípust.

A kutatás alapján az átlagos, a tartózkodó, az én-központú és a vezető típusú személyiség valamelyikébe tartozik a világon minden ember.

Az eredmények megkérdőjelezik a jelenlegi pszichológiai hipotéziseket.

Ilyen a tökéletes női test a világ különböző országaiban

Akár magyarok is lehetnének, nem? Ha nem tudnánk, milyen ország lenne a képre írva, akkor is tudnánk, hogy az olaszokról van szó. A kínaiaknál a leginkűbb feltűnő a különbség, nem? Egy videóban mutatjuk meg a közvélemény-kutatás eredményeit, mint például Románia vagy Szerbia női ideálját. One woman’s body photoshopped around the world.

De ezek a legújabb eredmények, mint ahogyan a korábbiak is, szintén vitahatóak.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet