Pszichológia

Így kezelhetjük a karantén alatt a negatív érzelmeinket

A koronavírus-járvány alatt globális szintű traumát él meg az emberiség, amely milliárdnyi egyéni probléma-mutációból adódik össze. A közel egy hónapnyi karantén alatt összegyűlt tapasztalatokat, tanácsokat osztották meg gyakorló terapeuták.

Bájos kis zokniállatokkal a gyermeki daccal szemben

Deliága Éva gyermekpszichológus a dackorszakon is túlnyúló, óvodás- és kisiskoláskorban megnyilvánuló akaratosság szelíd feloldására szolgáló eszköztár kialakításánál figyelembe vette, hogy az eltérő személyiségű szülőknél és gyermekeiknél szituációtól függően más-más megoldás működhet.

Mit is jelent introvertált személyiségnek lenni?

Napjainkban egyértelműen nincs könnyű dolga egy introvertált személyiséggel megáldott embernek. Társadalmi berendezkedésünk állandó pörgést és rengeteg társas interakciót követel meg, ami jóval megterhelőbb lehet a befelé fordulóknak, mint extrovertált társaiknak. De mit is jelent introvertáltnak lenni?

Így szipolyozza ki a közösségi média a kapcsolatainkat

Számos kérdés, amely az elmúlt években annyira izgatta a kutatókat a közösségi hálóval kapcsolatban, mára megfigyelhető a gyakorlatban. Akár akarjuk, akár nem, használatuk befolyással bír gondolkodásunkra, viselkedésünkre, meghatározza kapcsolatainkat.