A kórház közleményt adott ki a "volt alkalmazottak" által közzétett vírusvideóval kapcsolatban, amiben a nővérek megosztották, mi idegesíti őket a betegekben.

A Georgia állambeli Atlanta állambeli Emory Egyetemi Kórház négy ápolónője ráugrott egy közösségi média trendre, amiben az emberek megosztották, mik azok az apróságok, amik idegesítik őket. A szülészeten dolgozó nővérek azt fejtették ki, hogy a kismamák mely szokásai azok, amiket idegesítőnek találnak, írja a DailyStar.

Volt, aki azt találta idegesítőnek, amikor a páciensek olyan kérdéseket tesznek fel, hogy lezuhanyozhatnak-e vagy ehetnek-e, egy másik azt mondta, amikor megkérdezik, mi a baba súlya, miközben még a kezükben van, egy harmadik pedig azon bosszankodott, hogy a betegek takarót kérnek tőle. “Kijönnek, és közvetlenül a szobaajtó előtt apasági vizsgálatot kérnek” – tette hozzá egy negyedik.

A videó nagy felháborodást keltett, sokan “szakszerűtlennek” és minden beteg “szégyenének” nevezték őket. Többen kiemelték, hogy elszomorította őket a felvétel, és remélik, az ő ápolónőik nem ilyenek.

A videóra végül a kórház közleményben reagált. „Tisztában vagyunk egy TikTok-videóval, amely tiszteletlen és szakszerűtlen megjegyzéseket tartalmazott az Emory Egyetemi Kórház Midtown-i kismama pácienseiről. Kivizsgáltuk a helyzetet, és megtettük a megfelelő lépéseket a videóért felelős korábbi alkalmazottakkal. Ez a videó nem tükrözi elkötelezettségünket a beteg- és családközpontú ellátás iránt, és messze elmarad azoktól az értékektől és normáktól, amelyek megtartását és bemutatását csapatunk minden tagjától elvárunk.”

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet