Az építkezés vagy felújítás örök dilemma nemcsak a fiatalok, kisgyermekes családok, hanem az idősebb generáció körében is, hiszen tetemes összegbe kerül, ráadásul a szakemberhiány ebben az iparágban is erősen érezteti hatását, és okoz komoly problémákat, álmatlan éjszakákat az építkezésbe kezdőknek.
Az építkezéssel egyetemben a felújítás is tartogathat nem várt meglepetéseket részben hasonló okok miatt, azonban ez esetben a legnagyobb előny a legnagyobb hátrány is egyben: a meglévő saját igényeinkre szabása. Cikkünkben összeszedtük a felújítás kontra építkezés érveit, és mutatunk lehetséges megoldásokat a döntés megkönnyítéséhez.

Építkezés vs. felújítás

Az építkezés nagyobb befektetést igényel, de sok szempontból előnyösebb, kényelmesebb, mint a felújítás. A Prelement megbízható építőipari partner által kínált szolgáltatások a technológiai sajátosságok révén az épületszerkezetek vonatkozásában valamennyi folyamatot lefedik, így az építkezés a megadott határidőre és az elvárt minőségben valósulhat meg.

Az építőanyagok árainak jelentős emelkedése, a szakemberhiányból fakadó munkadíj-drágulás, valamint a hitelfelvétel megterhelő, évtizedekre szóló költségei sokak számára nem teszik lehetővé saját családi ház építését.

Amennyiben mégis az építkezés mellett dönt, garantált, hogy az új ingatlan teljes egészében az elképzeléseinek megfelelően néz majd ki, biztosíthatja a minőségi építőanyagokat, a legmodernebb építési megoldásokat. Akadályok természetesen ez esetben is akadnak, hiszen akár a fő-, akár az egyes alvállalkozók kiválasztása is lehet melléfogás, viszont az építkezés 1-2 éves ciklusát követően remélhetőleg a következő 20-30 évben nem kell majd nagyobb felújításba fogni.

A felújítás kevésbé megterhelő anyagilag, és gyorsabban is túl lehet rajta esni, továbbá az azonnali beköltözhetőség is mellette szól, így további pluszköltségektől kímélhetjük meg magunkat. Emellett nagy hatrány azonban, hogy egy régi ingatlan állandó karbantartást igényel, újabb és újabb hibaforrásokat jelent, így végleges költsége nehezen becsülhető meg előre.

Építkezés könnyűbeton falpanel technológiával

A modern, nagypaneles technológiák révén lehetőség van kiváló minőségű, a kor építészeti elvárásainak maximálisan megfelelő családi házak gyors kivitelezésére. Az előregyártott építési technológia lehetővé teszi a házépítést nemcsak típustervek, hanem egyedi építészeti tervek, bonyolultabb megoldások alapján is. A modern technológiával történő építkezés mindemellett lehetővé teszi a kiszámítható és anyagilag kedvező megoldásokat.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk