Az építkezés vagy felújítás örök dilemma nemcsak a fiatalok, kisgyermekes családok, hanem az idősebb generáció körében is, hiszen tetemes összegbe kerül, ráadásul a szakemberhiány ebben az iparágban is erősen érezteti hatását, és okoz komoly problémákat, álmatlan éjszakákat az építkezésbe kezdőknek.
Az építkezéssel egyetemben a felújítás is tartogathat nem várt meglepetéseket részben hasonló okok miatt, azonban ez esetben a legnagyobb előny a legnagyobb hátrány is egyben: a meglévő saját igényeinkre szabása. Cikkünkben összeszedtük a felújítás kontra építkezés érveit, és mutatunk lehetséges megoldásokat a döntés megkönnyítéséhez.

Építkezés vs. felújítás

Az építkezés nagyobb befektetést igényel, de sok szempontból előnyösebb, kényelmesebb, mint a felújítás. A Prelement megbízható építőipari partner által kínált szolgáltatások a technológiai sajátosságok révén az épületszerkezetek vonatkozásában valamennyi folyamatot lefedik, így az építkezés a megadott határidőre és az elvárt minőségben valósulhat meg.

Az építőanyagok árainak jelentős emelkedése, a szakemberhiányból fakadó munkadíj-drágulás, valamint a hitelfelvétel megterhelő, évtizedekre szóló költségei sokak számára nem teszik lehetővé saját családi ház építését.

Amennyiben mégis az építkezés mellett dönt, garantált, hogy az új ingatlan teljes egészében az elképzeléseinek megfelelően néz majd ki, biztosíthatja a minőségi építőanyagokat, a legmodernebb építési megoldásokat. Akadályok természetesen ez esetben is akadnak, hiszen akár a fő-, akár az egyes alvállalkozók kiválasztása is lehet melléfogás, viszont az építkezés 1-2 éves ciklusát követően remélhetőleg a következő 20-30 évben nem kell majd nagyobb felújításba fogni.

A felújítás kevésbé megterhelő anyagilag, és gyorsabban is túl lehet rajta esni, továbbá az azonnali beköltözhetőség is mellette szól, így további pluszköltségektől kímélhetjük meg magunkat. Emellett nagy hatrány azonban, hogy egy régi ingatlan állandó karbantartást igényel, újabb és újabb hibaforrásokat jelent, így végleges költsége nehezen becsülhető meg előre.

Építkezés könnyűbeton falpanel technológiával

A modern, nagypaneles technológiák révén lehetőség van kiváló minőségű, a kor építészeti elvárásainak maximálisan megfelelő családi házak gyors kivitelezésére. Az előregyártott építési technológia lehetővé teszi a házépítést nemcsak típustervek, hanem egyedi építészeti tervek, bonyolultabb megoldások alapján is. A modern technológiával történő építkezés mindemellett lehetővé teszi a kiszámítható és anyagilag kedvező megoldásokat.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.

https-konyhapanel.hu - 2024 február - Cikk1

A színek ereje a konyhában

A konyha nemcsak az étel elkészítésének helye, hanem egyben a családi és baráti összejövetelek hangulatos színtere is.

httpswww.skinshop.hu - 2024 január - Cikk1

A peptidek jelentősége a bőrápolásban

Sokféle újdonság akad a bőrápolás terén, az innovációkkal pedig nem mindig egyszerű lépést tartani. A peptidek is sokak számára még ismeretlenek, pedig egy kifejezetten sok kutatásnak alávetett alkotóelemről van szó.

unnamed-208

TOP-10 nagyszerű ajándék nőknek

Mivel a naptár tele van születésnapokkal, ünnepekkel és más különleges alkalmakkal egyetlen évben, mindig itt az ideje, hogy vásároljunk szeretteinknek.

https-_www.apisz.hu_ - 2024 január - Cikk2

3+1 csomagolási tipp költözéshez

Ha költözni kényszerülünk, vegyes érzések keringhetnek bennünk, hiszen bár izgatottak vagyunk az új lakhelyünk elfoglalása miatt, maga a költözés sokszor igen stresszes tud lenni.

cipoteszt.hu - 2024 január - LinkMarketing - 2

Mikor cserélj futócipőt?

Vannak, akik akkor cserélik le a futócipőjüket, amikor akciót látnak; mások akkor, ha saját bőrükön tapasztalják a kopás negatív hatásait.