Miután a vendég elfogadta az esküvői meghívást, kiküldték neki a számlát, hogy fizesse ki a lakodalmon elfogyasztott fogásokat.

Az ifjú pár 75 dollárt (kb. 50 ezer forintot) kért fogásonként a vendégektől, írja24.hu. Ajándékot nem kértek, de a fogyasztást ki kellett fizetni. 

Miután válaszoltunk, 150 dollárt kértek a vacsoránk fedezésére

 – osztotta meg a Redditen egy felhasználó. 

A fizetős lakodalmak egyáltalán nem egyediek, mi is írtunk egy párról, akik azoknak küldték ki a számlát, akik egy második szelet tortát ettek. 

A kommentelőket megosztotta az eset, volt, aki úgy gondolta, senkinek sem kellene kötelezővé tenni, hogy fizessen a nagy napon való részvételért, más inkább azt kifogásolta, hogy a fizetéskötelességet csak a visszaigazolás után jelezték. 

Hallottam már erről. Azt gondolom, elég szemét dolog azután pénzt kérni, hogy válaszolt a meghívott. Legalább előre szólnának, és akkor az ember eldöntheti, hogy megengedheti-e magának, vagy kitalál valami kifogást, mert nem ért egyet ezzel. De miután igent mondott a meghívásra, már nem nagyon tud mit kitalálni.

Többen arról számoltak be, hogy ők is számlát kaptak az ifjú pártól, bár nekik kisebb összeget kellett perkálniuk. 

Egy felhasználó arról számolt be, őt választás elé állították: vagy ajándékot vesz, vagy utal a pár bankszámlájára. 

Nem mentem volna el a húgom esküvőjére, ha ilyet csinál. Ha valaki nem engedheti meg magának, hogy kifizesse az esküvőt, akkor ne tartson ilyet vagy szűkítse a vendéglistát

– írta az egyik felhasználó.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet