Eszméletlen sok pénzt ver el az Amazon a Gyűrűk Ura TV-sorozatára

Az Amazon nemrég kötött egy szerződést J.R.R. Tolkien ügynökével, miszerint az A Gyűrűk Urából egy TV-sorozatot fog készíteni, méghozzá több évadosat.

Talán azt is gondolhatnánk, hogy a sok sz_r, használatatlan tárgyból gyűjtötte össze az Amazon a raklapnyi pénzt, de az a helyzet, azok nélkül is van elég a vezetőknek. Jeff Bezos már szeptemberben meglibbentette az ötletét egy Game of Thrones-szerű felállással, és a LOTR bizony nagy lépés ebbe az irányba. A Netflix és az HBO szintén megpróbálkoztak ugyanezzel az Amazon előtt.

A Deadline szerint a cég máris óriási pénzeket öl a projektbe, csak a jogokért 200 millió dollárt adtak ki, és minimum 100 millió dollárt költenek még az első évadra. Az Amazon Studios a produkciót Tolkien ügynökével, Harper Collinssal és a New Line Cinemával karöltve valósítja majd meg. 

A Gyűrűk Ura egy kulturális jelenség, ami generációkon keresztül mind az irodalomban, mint a képernyőn magához ragadta a figyelmet.

A sorozat a Gyűrű Szövetsége előtti időkre fókuszál majd, de még semmi hír arról, hogy milyen középfoldi történetet vagy Silmarillon-legendát vesz majd alapul.

Végre megkapja a világ azt a Tom Bombadil spinoggot, amit lélegzetvisszafojtva várt? Akármit is hoz, legalább egy dologban biztosak lehetünk: k_rva drága lesz!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból