Vannak olyan esetek, amikor érdemes elkerülni az ételek újramelegítését, hiszen akár veszélyes lehet az egészségünkre is.
Zeller
A zeller az újramelegítés során toxikussá válhat, mivel nitrátokat tartalmaz, melyek az újramelegítés során nitritekké válnak. Ha levesbe belefőzzük a zellert, együk meg a levest frissen vagy szedjük ki belőle a zellert, mielőtt felmelegítjük. Az újramelegítés a zellerben karcinogén, azaz rákkeltő anyagokat szabadít fel.
Kapcsolódó cikk

Így NE fűszerezd az ételeket! – A 6 leggyakoribb hiba a fűszerezésben
Katasztrófához vezethet, ha főzöl, kavargatsz, szeletelsz, fűszerezel, de nem kóstolsz közben.
Csirke
Akárcsak a gombában, a csirkehúsban is negatívan érinti a fehérjéket a felmelegítés. Amikor a hideg csirkehúst másodjára melegítjük meg, a fehérje összetétel megváltozik, ami emésztési problémákhoz vezet. A legjobb, ha nem melegítjük újra, hanem hidegen, salátának vagy szendvicshez használjuk fel inkább.
Kapcsolódó cikk

5 étel, amit ne melegíts újra a mikróban, mert akár mérgezővé is válhat
Azt már régóta tudjuk, hogy műanyagdobozt és az alumínium fóliát tilos a mikrohullámú sütőbe rakni, de azt tudtad, hogy akadnak olyan ételek, amiket ugyancsak nem jó ötlet a készülékben újramelegíteni?
Kapcsolódó cikk

A rizs hidegen valóban életveszélyes?
Vajon mi igaz abból, hogy a hideg rizs akár halált is okozhat?
A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.