Most már hivatalos: Magyarország nem indul a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválon

Megvan az Eurovíziós Dalfesztivál 2020-as, 41 induló ország listája.

Nyilvánosságra hozta az Eurovíziós Dalfesztivált szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége a 2020-as Eurovízió résztvevőinek listáját.

A 65. fesztiválon 41 ország versenyez majd, egy év kihagyás után visszatér Bulgária és Ukrajna is, Magyarország azonban tényleg nem indul jövőre Rotterdamban.

41 Countries will take part in the Eurovision Song Contest 2020

The Eurovision Song Contest 2020 is less than half a year away and it is time to announce the participating countries. Like last year, 41 countries will take…

A 65. fesztiválon 41 ország versenyez majd, egy év kihagyás után visszatér Bulgária és Ukrajna is, Magyarország és Montenegró azonban tényleg nem indul Rotterdamban.

Az Euróvízió eredményeit érvénytelenítették, Pápai Joci pontszámait újraszámolták

A fehérorosz zsűrit fel kellett függeszteni, amiért idő előtt bejelentették az első elődöntőre vonatkozó pontjaikat. Magyar viszonylat ez azért fontos, mert ebben indult és esett ki a magyar versenyző, Pápai Joci . Az Euróvízió szervezői ezt követően olyan listát generáltak, “ami azon országok szavazási eredményein alapul, amelyek egy tömbben vannak Fehéroroszországgal, hasonló szavazási mintákat szoktak adni.”

A 2020-as Eurovíziós Dalfesztivál május 12-én kezdődik.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból