A Facebook kampányt indít a koronavírus-járvány megelőzését szolgáló maszkviselés népszerűsítésre.

A maszkviselés fontosságát népszerűsítik

A karanténok feloldása után az emberek egyre inkább szabadabb életet élhetnek és hódolhatnak szociális igényeiknek. A maszkviselés kérdése viszont megosztja az embereket, akár ölre is mennek érte.

A Maszkviseles Szabalyai
Kötelező Maszkviselésre Buzdít A Facebook / Fotó: The Boston Globe

A Facebook bejelentette, hogy elindít egy információs kampányt, amely arra hívja fel a felhasználók figyelmét, hogy viseljenek maszkot, ha elmennek hazulról, írja a Vice. A közlemény szerint a Facebook és az Instagram felületein arra fogják bátorítani az embereket, hogy takarják el az arcukat maszkokkal, és felhívják figyelmüket arra, hogy tartózkodjanak az álhírektől és inkább a Covid-19 információs központ alapján tájékozódjanak a járvány megelőzésével kapcsolatban. A fejlesztés apróságnak tűnhet, de ez egy jó irány, hogy gátat vessenek a közösségi médián terjedő összeesküvés-elméleteknek és az ártalmas álhíreknek, amelyek nagy számban terjedtek a koronavírus-járvány alatt.

Felveszi a maszkot az álhírekkel

Ez a lépés azután következett, hogy Donald Trump egyik videóját manipulált tartalomként jelölte meg a Twitter. A Facebook már korábban bejelentette, hogy felveszi a harcot az álhírekkel és megjelöli azokat a bejegyzéseket, amelyek információtartalma kétséges, illetve törli a karanténellenes szerveződéseket is.

A Facebook megsértette a lehallgatás elleni törvény egy fontos passzusát

Öt éve nincs érvényben az amerikai hazafias törvény (Patriot Act) 215-ös cikkelye, amelyet a 2001 szeptember 11-i terrortámadások után hoztak. A cikkely lehetővé tette a titkosszolgálatok számára, hogy emberek millióinak – köztük Angela Merkel – magánbeszélgetéseit hallgassák le. Nem okozott gondot számukra, hogy adatbázist építsenek a begyűjtött személyes adatokból, és így kutassanak potenciális gyanúsítottak után.

A jövőben tehát ne lepődjünk meg, ha a Facebook és az Instagram hírfolyamában a maszk viselésének fontosságát népszerűsítő hirdetésekkel találkozunk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.