A Facebook és az Instagram is figyelmeztet a maszkviselés fontosságára

A Facebook kampányt indít a koronavírus-járvány megelőzését szolgáló maszkviselés népszerűsítésre.

A maszkviselés fontosságát népszerűsítik

A karanténok feloldása után az emberek egyre inkább szabadabb életet élhetnek és hódolhatnak szociális igényeiknek. A maszkviselés kérdése viszont megosztja az embereket, akár ölre is mennek érte.

a maszkviseles szabalyai
Kötelező maszkviselésre buzdít a Facebook / Fotó: The Boston Globe

A Facebook bejelentette, hogy elindít egy információs kampányt, amely arra hívja fel a felhasználók figyelmét, hogy viseljenek maszkot, ha elmennek hazulról, írja a Vice. A közlemény szerint a Facebook és az Instagram felületein arra fogják bátorítani az embereket, hogy takarják el az arcukat maszkokkal, és felhívják figyelmüket arra, hogy tartózkodjanak az álhírektől és inkább a Covid-19 információs központ alapján tájékozódjanak a járvány megelőzésével kapcsolatban. A fejlesztés apróságnak tűnhet, de ez egy jó irány, hogy gátat vessenek a közösségi médián terjedő összeesküvés-elméleteknek és az ártalmas álhíreknek, amelyek nagy számban terjedtek a koronavírus-járvány alatt.

Felveszi a maszkot az álhírekkel

Ez a lépés azután következett, hogy Donald Trump egyik videóját manipulált tartalomként jelölte meg a Twitter. A Facebook már korábban bejelentette, hogy felveszi a harcot az álhírekkel és megjelöli azokat a bejegyzéseket, amelyek információtartalma kétséges, illetve törli a karanténellenes szerveződéseket is.

A Facebook megsértette a lehallgatás elleni törvény egy fontos passzusát

Öt éve nincs érvényben az amerikai hazafias törvény (Patriot Act) 215-ös cikkelye, amelyet a 2001 szeptember 11-i terrortámadások után hoztak. A cikkely lehetővé tette a titkosszolgálatok számára, hogy emberek millióinak – köztük Angela Merkel – magánbeszélgetéseit hallgassák le. Nem okozott gondot számukra, hogy adatbázist építsenek a begyűjtött személyes adatokból, és így kutassanak potenciális gyanúsítottak után.

A jövőben tehát ne lepődjünk meg, ha a Facebook és az Instagram hírfolyamában a maszk viselésének fontosságát népszerűsítő hirdetésekkel találkozunk.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból