A kialvatlanság a legtöbb esetben a közérzetünkre is hatással van. A testünk különféle jelekkel tudatja velünk, hogy szükségünk van a pihenésre.

Fejfájás

A tested a fejfájással azt is sugallhatja, hogy bizony pihenésre van szükséged. A túl sok munka gyakran okozhat enyhe, vagy épp súlyos fej-, nyak-, és szemfájást. Sőt, mi több a stressz migrénhez is vezethet.

Emésztési problémák

Amikor az agyad már hosszú ideje teljes sebességgel dolgozik, az emésztőszerveid szenvednek tőle a leginkább. Tulajdonképpen, sokként éri a hajtás. A leggyakoribb következmény az irritábilis bél szindróma, amihez sokszor székletürítési problémák és gyomorfájdalom társul.

Gyakori megfázás

A stressz megnöveli a pulzusodat, s felgyorsítja a vérkeringést. Ez és a megnövekedett vérnyomás együttesen okozhat immunproblémákat, ami pedig gyakori betegséghez vezethet.

Testsúly problémák

A túl sok stressz gyakran hirtelen súlynövekedéshez vezethet. Ez a kortizol nevű hormon megnövekedésének tudható be, ami arra késztet, hogy konkrétan bármi, a közeledben található kaját felfalj. A túl sok szénhidrát tartalmú étel is túlsúlyhoz vezethet.

Kapcsolódó cikk

90 Perc Pihenes Alvas Hatasa

Ezt teszi a testeddel 90 perc pihenés

Motoros készségeinket és memóriánkat is növelheti a 90 perces alvás, pihenés. Ezért is jó, ha naponta beiktatsz egy kis szunyókálást.

Elolvasom a cikket »

Gyomorfájás

Korábban már említettük, hogy a stressztől az emésztőrendszered iszonyatosan szenved, így a gyomorfájdalmak és a hányinger is azt jelezhetik, hogy ideje lenne szünetet tartanod.

Kimerültség

Ha lehajolsz, és csak egy egyszerű felállás is problémát okoz, valamint állandóan aluszékony van, légy résen, hiszen a kimerültség is a túl sok munka jele.

Mellkas fájdalom

A stressz okozta mellkas fájdalom gyakran egyáltalán nem áll kapcsolatban a szívvel, szimplán neurológiai eredetűek. Ha gyakran tapasztalsz szúró fájdalmat a mellkasodban, először próbálj meg pihenni. Ne feledd azonban, a stressz szívgyengeséget is okozhat, tehát mindenképp konzultálj orvosoddal, ha szívproblémákra gyanakszol.

Csökkent szexuális aktivitás

A kimerült agy nem termel a szexualitáshoz elég kémiai hormont, így néhány ember a szex iránti vágyát is elveszítheti. Ha te, vagy a partnered ilyen típusú problémát tapasztaltok, ne feledjétek, egy kiadós pihenés mindent helyreállít.

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet