Az énekes, DJ Fatboy Slim hatalmas emoji-gyűjteménye olyan sok példányból áll, hogy Slim érdemesnek találta kiállítani őket. Minderre idén júniusban sor is kerül. 

Fatboy Slim, azaz Norman Cook minden formában gyűjti az emojikat, párna, cipő, óra, ékszer, kenyérpirító és még lehetne folytatni a sort. A híres logót 55 évvel ezelőtt tervezte meg Harvey Ball, abban az évben, amikor Slim született.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Amit szeretek benne, az a klasszikus Worcester smiley, amelynek meghatározott dimenziója van távolról nézve. Nem gondolom, hogy ezek hangulatjelek, annál többet jelentenek számomra[/perfectpullquote]

– magyarázta a DJ.

Fatboy Slim
Imádja A Mosolygós Logót / Fotó: Primate

Az emojikat Ball egy életbiztosítási társaságnak tervezte eredetileg, hogy javítsanak a személyzet hangulatán. Az évek során a 200 jelvény világméretű népszerűségre tett szert, és ma már mindenféle tárgyra rányomtatják. Az énekes számára a smiley emoji boldogságot, lelkesedést, ostobaságot és a feltétel nélküli életet szimbolizálja. Slim háztetőjét is egy hatalmas mosolygó emojifestmény díszíti, valamint karján, egy halálkereszttel kiegészítve is megtalálható, tetoválás formájában. Ez jelképezi az énekes mantráját: „Mosolyogni vagy meghalni.”

A Nirvana pereli Marc Jacobsot a mosolygó fej miatt

A The Fashion Law hozta le először, hogy a márkának perrel kell szembenéznie, amiért az új kollekcióban felhasználták a Nirvana logóját. A Bootleg Redux Grunge kollekcióban a banda engedélye nélkül hasznosították újra a mosolygó fejet. A szemeket lecserélték M és J betűkre, de az eredmény így sem különbözik eléggé az eredetitől.

A kiállítás június 21-én nyílik meg a Lisszabonban, az Underdogs Galériában, és egészen július 21-ig lehet majd látogatni. Slim úgy érezte magát, miközben a kiállítás kurátoraként működött közre, mint egy kisgyerek az édességboltban. Az egyetlen dolog, amit nem lehet majd megvásárolni, az az énekes saját gyűjteménye, de minden mást igen.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet