Nézem Képzőművészet Fatboy Slim emojikból álló gyűjteményéből kiállítás nyílik

Fatboy Slim emojikból álló gyűjteményéből kiállítás nyílik

Promóció

Az énekes, DJ Fatboy Slim hatalmas emoji-gyűjteménye olyan sok példányból áll, hogy Slim érdemesnek találta kiállítani őket. Minderre idén júniusban sor is kerül. 

Promóció
- Advertisement -

Fatboy Slim, azaz Norman Cook minden formában gyűjti az emojikat, párna, cipő, óra, ékszer, kenyérpirító és még lehetne folytatni a sort. A híres logót 55 évvel ezelőtt tervezte meg Harvey Ball, abban az évben, amikor Slim született.

Amit szeretek benne, az a klasszikus Worcester smiley, amelynek meghatározott dimenziója van távolról nézve. Nem gondolom, hogy ezek hangulatjelek, annál többet jelentenek számomra

– magyarázta a DJ.

Imádja a mosolygós logót / Fotó: Primate

Az emojikat Ball egy életbiztosítási társaságnak tervezte eredetileg, hogy javítsanak a személyzet hangulatán. Az évek során a 200 jelvény világméretű népszerűségre tett szert, és ma már mindenféle tárgyra rányomtatják. Az énekes számára a smiley emoji boldogságot, lelkesedést, ostobaságot és a feltétel nélküli életet szimbolizálja. Slim háztetőjét is egy hatalmas mosolygó emojifestmény díszíti, valamint karján, egy halálkereszttel kiegészítve is megtalálható, tetoválás formájában. Ez jelképezi az énekes mantráját: „Mosolyogni vagy meghalni.”

A Nirvana pereli Marc Jacobsot a mosolygó fej miatt

A The Fashion Law hozta le először, hogy a márkának perrel kell szembenéznie, amiért az új kollekcióban felhasználták a Nirvana logóját. A Bootleg Redux Grunge kollekcióban a banda engedélye nélkül hasznosították újra a mosolygó fejet. A szemeket lecserélték M és J betűkre, de az eredmény így sem különbözik eléggé az eredetitől.

A kiállítás június 21-én nyílik meg a Lisszabonban, az Underdogs Galériában, és egészen július 21-ig lehet majd látogatni. Slim úgy érezte magát, miközben a kiállítás kurátoraként működött közre, mint egy kisgyerek az édességboltban. Az egyetlen dolog, amit nem lehet majd megvásárolni, az az énekes saját gyűjteménye, de minden mást igen.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3