Kayleigh McEnany, a Fehér Ház sajtófőnöke tagadta a vádakat, miszerint Donald Trump nem olvassa el a nemzetbiztonsági kérdéseket tartalmazó jelentéseket.

A világ legjobban informált embere

Nincs jó passzban Donald Trump: a koronavírus-világjárvány, a Black Lives Matter mozgalom és két leleplező botránykönyv is hozzájárulhatott, hogy az elnök népszerűsége zuhant, és a demokrata jelölt, Joe Biden átvette a vezetést a novemberi elnökválasztásért folyó harcban.

Donald Trump Kayleigh Mcenany
Kayleigh Mcenany És Donald Trump / Fotó: Alex Wong/Getty Images

A június 30-án, kedden történt eset sem erősíti az elnökbe vetett bizalmat: a Fehér Háznak kellett visszautasítania azokat a feltételezéseket, amelyek szerint Trump nem olvassa el a napi hírszerzési jelentéseket, írja a People. Néhányan ugyanis aggodalmukat fejezték ki, hogy az elnök nem követi naprakészen a nemzetbiztonsági ügyeket, miután nyilvánosságra került, hogy Oroszország vérdíjat tűzött ki a Közel-Keleten állomásozó amerikai katonák fejére.

A TikTokos tinik ismét Donald Trump megtrollkodására készülnek

Nincs könnyű dolga mostanában Donald Trumpnak: a koronavírus-járvány újra fellángolt Amerikában, a Black Lives Matter mozgalomra érdemi választ vár az ország, miközben oda kéne tennie magát a novemberi elnökválasztási kampányban. Ráadásul két leleplező könyv is készült róla, az unokahúga írásá nak megjelenését közvetlenül a választás előttre időzítették.

Most a republikánus és demokrata képviselők is választ kértek az elnöktől azzal kapcsolatosan, miért nem lépett fel Oroszország ellen, miután a The New York Times beszámolt arról, hogy február végén Trump részletes írásbeli jelentést kapott az oroszok katonai lépésről.

Trump’s press secretary claims he wasn’t briefed on Russia bounty intel

White House press secretary Kayleigh McEnany says that President Trump was not briefed on US intelligence reports that Russia put bounties on US troops in Af…

„Az elnök olvassa és felhasználja a hírszerzés jelentéseit. Biztosíthatom Önöket, hogy a mostani elnökünk a legjobban informált ember a Földön a minket fenyegető veszélyek tekintetében, folyamatosan tájékoztatják hírszerzési ügyekben” – jelentette ki Kayleigh McEnany, a Fehér Ház áprilisban kinevezett sajtófőnöke.

Donald Trump lángra lobbantja az államokat a német magazin címlapján

A német hírlap, a Der Spiegel legújabb számán az irodájában ülő Donald Trump szemez velünk. Mögötte pedig a rasszizmus elleni tüntetőket, valamint a lángba borult Washington DC-t láthatjuk. A gyufaszál azonban nem máshol, mint az amerikai elnök kezében lobban fel. A címlapon nagy betűkkel olvashatók a “Der Feuerteufel” és az “Ein Präsident setzt sein Land in Brand” címek.

A The Washington Post és a The Times is írt arról, hogy márciusban a Fehér Házban megbeszélést tartottak az állítólagos vérdíj-ügy kapcsán, valamint a The Times és az Associated Press is említette, hogy az elnököt tájékoztatták. Trump viszont tagadta, hogy tudott volna róla. McEnany a héten kedden megerősítette az elnök állítását, miszerint eddig nem tájékoztatták.

Joseph R. Biden Jr. has taken a 14-point lead over President Trump in the 2020 race, a new New York Times and Siena College poll of registered voters shows. Biden has a big lead with women and nonwhite voters and has made inroads with some traditionally Republican-leaning groups that have shifted away from Trump. Biden garnered 50 percent of the vote compared with 36 percent for Trump, according to the poll. That is among the most dismal showings of Trump’s presidency. Trump has made few efforts since his election in 2016 to broaden his support beyond the right-wing base that vaulted him into office with only 46 percent of the popular vote. But among a striking cross-section of voters, the distaste for Trump has deepened as his administration failed to stop the coronavirus, which crippled the economy, and then as he responded to a wave of racial-justice protests. Still, Trump retains a few points of strength in the poll that could offer him a way to regain a footing in the race, and the condition of his candidacy right now may well represent his low point in a campaign with 4 and a half months to go. Trump’s approval rating is still narrowly positive on the issue of the economy, with 50 percent of voters giving him favorable marks compared with 45 percent saying the opposite. Biden leads Trump by large margins with black and Hispanic voters, and women and young people appear on track to choose Biden by an even wider margin than they favored Hillary Clinton over Trump in 2016. The former vice president has also drawn even with Trump among male voters, whites and people in middle age and older – groups that have typically been the backbones of Republican electoral success, including Trump’s in 2016. Tap the link in our bio to read more about the poll.

No Description

„Az elnök most már tájékoztatást kapott arról, ami sajnos nyilvánosan is hozzáférhető” – McEnany állítása szerint a keddi elnöki tájékoztató anyagba került be a hír.

Tudta vagy nem tudta?

A The Washington Post írta meg, értesülésük szerint „több amerikai hírszerző” életét vesztette az oroszok akciója során, akik állítólag a tálibokhoz kötődő szélsőséges csoportok számára vérdíjat ajánlottak fel amerikai katonák meggyilkolásáért.

Nixonhoz hasonlóan Trump is kamatoztathat a félelemből és gyűlöletből?

Egy régi szemcsés felvétel egy fiatal CBS News riportert idéz meg a képernyőkön, körülötte tömegkoszorú. Hirtelen biztonsági őrök ragadják meg, elfogják és erőszakkal a földre kényszerítik, a TV-ben élőben sugárzott adás kellős közepén. A riporter csak másodpercekkel később bukkan fel újra, majd a nézőknek üzen: “Sajnálom, hogy kifogytam a szuszból.

Amikor azt kérdezték Trumptól, hogy tett-e volna lépéseket Oroszország ellen, ha a hír igaznak bizonyul, McEnany azt válaszolta, hogy az elnök „mindig azért cselekszik, hogy megvédje az amerikai csapatokat”, valamint a katonák biztonsága „mindenek felett áll”.

Trump egyik kormánytisztviselője hétfőn azt nyilatkozta a People-nek, hogy „azért nem tájékoztatták az elnököt, mert hírszerzési körökben nem született egyetértés az információval kapcsolatosan”.

Putyin egyik szóvivője az NBC-nek elmondta, hogy „az értesülés teljes mértékben baromság”, tehát tagadta, hogy Oroszország vérdíjat kínált terrorszervezeteknek amerikai katonákért.

A képviselőknek viszont nem tetszik sem Trump tagadása az elnöki jelentésekkel kapcsolatban, sem az oroszok és a tálibok hírbehozása. Még az elnökhöz eddig lojális republikánus képviselők, mint Lindsey Graham válaszokat követelnek. A szintén republikánus Liz Cheney képviselő Twitteren osztotta meg a legfontosabb kérdéseket:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Ha az orosz vérdíjról szóló jelentés igaz, akkor a Fehér Háznak meg kell magyaráznia a következőket:

  1. Miért nem szóltak róla az elnöknek vagy az elnökhelyettesnek? Szerepelt az információ a napi jelentésben?
  2. Ki tudott róla és mikor tudta meg?
  3. Milyen intézkedések történtek csapataink biztonsága és Putyin felelősségre vonása érdekében?[/perfectpullquote]

– tette fel a kérdéseket a képviselőasszony.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.