Követem Közélet A Momentum elnöke, Fekete-Győr András elismerte, hogy füstgránátot dobott...

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András elismerte, hogy füstgránátot dobott a rendőrökre

Promóció

A tegnapi tüntetés után újabb demostráció zajlott 13-án, pénteken. Több párt is megmozdult és részt vett az eseményen. Így tett a Momentum is.

Promóció

Mint mi is megírtuk, a túlóratörvény javaslatáról való szavazást a magyar parlament szerdán, azaz tegnap tartotta. A törvényről hétfőn és kedden is vitáztak a parlamentben. November végén pedig nemes egyszerűséggel elhallgattatta az ellenzéket Lezsák Sándor. Az ellenzék reggelig akarta húzni, Lezsák Sándor levezető elnöknek azonban elege volt a túlórázásból, és lezárta a vitát.

A szerdai vita botrányba fulladt. Ezt viszont olyan kijelentés előzte meg a felelős kormánybiztos, Révész Máriusz által, amely elgondolkodtat.

A munkavállalóknak azért érdeke, mert van olyan élethelyzetben sok ember, aki rá van kényszerülve, hogy pénzt keressen, dolgozzon. Most a jelenlegi szabályozás egyébként megtiltja. Nagyon sokan egyébként ezért mennek külföldre, és például Ausztriába. Én beszéltem olyan emberekkel, akik 3-4 hónapot szabadnap nélkül lehúznak egy szállodában, mert így tudnak pénzt keresni, Magyarországon erre – hogyha valaki többet akar dolgozni, és ezért több pénzt akart kapni – egész egyszerűen nem volt lehetőség. Ezért fogom megszavazni

– mondta Révész.

Kormánybiztos szerint azért mennek Ausztriába dolgozni a magyarok, mert itthon nem túlórázhatnak eleget

Orbán Viktor magyar miniszterelnök úgy véli, a szakszervezeteknek, akik tüntetést is összehívtak, nincs igazuk a rabszolgatörvény kapcsán. De igyekezett hozzátenni, hogy a munkások mellett áll a magyar kormány. Az Index készített riportot Révész Máriusz felelős kormánybiztossal. Mint mondja Révész: A törvényről hétfőn és kedden is vitáztak a parlamentben.

A szerdai botrány tüntetéshullámot váltott ki Budapesten. A tegnapi több ezres tömeg ismét megmozdult, amely közt Fekete-Győr András is fellelhető volt. A Momentum elnöke elismerte HVG-nek, hogy ő volt az egyik, aki füstbombát dobott a rendőrökre.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke / Fotó: 24.hu

Fekete-Győr szerint senkit nem bánt a füstgránát, de düh van az emberekben, ezt valahol ki kell mutatni. A rendőröket nem akarják bántani. 2006 óta nem látott ennyi embert ilyen felfokozott állapotban.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3