A Momentum elnöke, Fekete-Győr András elismerte, hogy füstgránátot dobott a rendőrökre

A tegnapi tüntetés után újabb demostráció zajlott 13-án, pénteken. Több párt is megmozdult és részt vett az eseményen. Így tett a Momentum is.

Mint mi is megírtuk, a túlóratörvény javaslatáról való szavazást a magyar parlament szerdán, azaz tegnap tartotta. A törvényről hétfőn és kedden is vitáztak a parlamentben. November végén pedig nemes egyszerűséggel elhallgattatta az ellenzéket Lezsák Sándor. Az ellenzék reggelig akarta húzni, Lezsák Sándor levezető elnöknek azonban elege volt a túlórázásból, és lezárta a vitát.

A szerdai vita botrányba fulladt. Ezt viszont olyan kijelentés előzte meg a felelős kormánybiztos, Révész Máriusz által, amely elgondolkodtat.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A munkavállalóknak azért érdeke, mert van olyan élethelyzetben sok ember, aki rá van kényszerülve, hogy pénzt keressen, dolgozzon. Most a jelenlegi szabályozás egyébként megtiltja. Nagyon sokan egyébként ezért mennek külföldre, és például Ausztriába. Én beszéltem olyan emberekkel, akik 3-4 hónapot szabadnap nélkül lehúznak egy szállodában, mert így tudnak pénzt keresni, Magyarországon erre – hogyha valaki többet akar dolgozni, és ezért több pénzt akart kapni – egész egyszerűen nem volt lehetőség. Ezért fogom megszavazni[/perfectpullquote]

– mondta Révész.

Kormánybiztos szerint azért mennek Ausztriába dolgozni a magyarok, mert itthon nem túlórázhatnak eleget

Orbán Viktor magyar miniszterelnök úgy véli, a szakszervezeteknek, akik tüntetést is összehívtak, nincs igazuk a rabszolgatörvény kapcsán. De igyekezett hozzátenni, hogy a munkások mellett áll a magyar kormány. Az Index készített riportot Révész Máriusz felelős kormánybiztossal. Mint mondja Révész: A törvényről hétfőn és kedden is vitáztak a parlamentben.

A szerdai botrány tüntetéshullámot váltott ki Budapesten. A tegnapi több ezres tömeg ismét megmozdult, amely közt Fekete-Győr András is fellelhető volt. A Momentum elnöke elismerte HVG-nek, hogy ő volt az egyik, aki füstbombát dobott a rendőrökre.

Bie3963 E1519988475422
Fekete-Győr András, A Momentum Elnöke / Fotó: 24.Hu

Fekete-Győr szerint senkit nem bánt a füstgránát, de düh van az emberekben, ezt valahol ki kell mutatni. A rendőröket nem akarják bántani. 2006 óta nem látott ennyi embert ilyen felfokozott állapotban.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból