Elképzelhetetlenül nehéz feladat terheli azokat, akiknek családtagja fekvőbetegként szorul ellátásra, ápolásra. Könnyebbé teheti a beteg és az ápoló életét is a korszerű ápolási ágy, hiszen az elektromos betegágyak sok szempontból nagyon hasznosak.

Ha nem tud felkelni a beteg

A betegnek a betegségével járó tünetek és kiszolgáltatott helyzete miatt válik nehezebbé az élete, a beteget ápoló családtagnak pedig a beteg magatehetetlenségét, kiszolgáltatottságát látni nagy lelki teher, és az ápolás fizikai feladataival való megküzdés jelent nem kis kihívást. Új típusú életre kell berendezkedni, amelynek az eleje – az ismeretek és rutinok hiánya miatt is – különösen nehéz.
Az otthonokat és azok berendezési tárgyait jellemzően mozogni tudó emberek életére tervezték. A korábbi életvitelhez alkalmas franciaágy, kinyitható kanapé vagy kárpitozott ágy a legtöbb esetben alkalmatlan fekvőbeteg ápolására, mert nehezen megközelíthető vagy túl alacsony, továbbá a beteg nem tud mibe kapaszkodni, és le is eshet róla.
Az ápoló részéről a beteg felültetése étkezéshez vagy forgatása pelenkacseréhez rendkívül megterhelő fizikai erőfeszítéseket igényelhet a hagyományos ágyakon. Fokozottan igaz ez nagy testsúlyú betegnél. A test tehetetlensége miatt még az átlagos súlyú beteg mozgatása is meglehetősen körülményes a hagyományos ágyakon.

Az ápolási ágy előnyei és beszerzése

Az ápolási technikák és praktikák elsajátításán kívül óriási terhet vesz le a beteget ápoló családtag válláról az elektromos ápolási ágy beszerzése. A beteg az ágyhoz tartozó távirányítóval némi szabadsághoz jut, és nem teljesen tehetetlenül éli az életét. Az elektromos ápolási ágy segítségével sokkal könnyebb a beteg felültetése, forgatása. Mindössze a távirányítót kell megnyomni ahhoz, hogy az aktuális feladatnak megfelelő ágymagasságot, háttámlát beállítsuk. A korláttal ellátott ápolási ágyak megakadályozzák a beteg leesését is. A görgőkkel felszerelt eszközök ugyancsak a gondozás megkönnyítését szolgálják, mert a könnyen mozgatható ágyat oda tolhatjuk a szobában, ahova szeretnénk.

A GyógyászatiShop.hu a gyógyászati segédeszközök és otthonápolási eszközök webáruháza, ahol tucatnál is több fajta, különböző hasznos funkcióval rendelkező, a betegápolás körülményeit kényelmesebbé tevő, magas minőségű ápolási ágy szerezhető be.

Az ápolási ágyak felszereltsége

Léteznek félautomata elektromos ápolási ágyak, amelyeknél a lábak és a hát emelése távirányító segítségével, elektromosan működik, az ágy magassága pedig tekerőkarral, kézi erővel változtatható meg könnyen.
Az automata elektromos ágyak fej- és lábrésze, háttámlája, térdhajlatot emelő funkciója, a fekvő felület magassága és dőlésszöge könnyen változtatható elektromosan, távirányítóval, némelyik ágy pedig kapaszkodóval is felszerelt. Létezik olyan betegágy is, amelynek elegáns kárpitborítása, pamlagra hasonlító megjelenése van.
Gondold át az igényeket, nézd meg a GyógyászatiShop.hu kínálatában lévő ápolási ágyakat, és rendeld meg a kiválasztott terméket a jobb életminőség érdekében!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

close-up-smile-woman-brush-teeth-great-health-dental-care-concept-isolated-white-background-asian1

Hogyan válasszunk fogkefét?

Manapság már számos fogkefe típus és márka áll rendelkezésünkre az üzeletek polcain, amelyek közül kiválasztani a megfelelőt nem lesz a legegyszerűbb feladat.

elefantszerszam.hu - 2023 november - LinkMarketing - 6

Vajon milyen feladatokhoz való a hőlégfúvó?

Ha rákattintottál erre a cikkre, alighanem te is gondolkodtál már azon, hogy miért lehet hasznos ez a szerszám, illetve valamilyen munkához éppen fontolgatod a gép megvásárlását, de nem jutsz dűlőre abban a kérdésben, hogy megéri-e neked megvenni, vagy akkor tennéd bölcsebben, ha kölcsönkérsz vagy bérelsz egyet.

httpsbogreguru.hu - 2023 november - Cikk3

Meglepetés egyedi bögrével

A bögrék nagyon hasznos eszköznek minősülnek. Egyértelmű funkciójuk italunk tárolása és elfogyasztásának megkönnyítése.

tacsis zsák1

A megfelelő hálózsákvastagság kiválasztása

A rutinos kismamák és anyukák tisztában vannak vele, hogy a hálózsák a babák és kisgyerekek számára afféle “must have” darab, vagyis elengedhetetlen, hogy legyen belőle otthon legalább egy-két darab.

markus-spiske_prexn5cqai-unsplash

Autónyitás kulcs nélkül

Ebben a cikkben felfedezzük a leggyakoribb autózár problémákat, és azt, hogyan lehet a leghatékonyabban és stresszmentesen megoldani a gondot.

bestmarkt.hu - 2023 november - LinkMarketing - 3

Fényfüzérek és dekorációs fények a hangulatos ünnepekre

Igaz, hogy lassan közelednek az ünnepek, de egy hangulatos dekorfénnyel nem csupán a karácsonyt, hanem magát a lakberendezést, a mindennapjainkat is fel tudjuk dobni, meg tudjuk újítani, mindig attól függően, hogy milyen színt szeretnénk behozni a lakásunkba és mely területeket szeretnénk bevilágítani.

https-__www.homelux.hu_ - 2023 november - Cikk3

Az elektromos fűtőtest előnyei

A tél beköszöntével ismét a fűtésre irányul a figyelmünk: mindenki próbálja a lehető leggazdaságosabban megoldani, hogy meleg legyen a lakásban.

https-__ohsports.hu_ - 2023 október - Cikk2

Sportfogadással kapcsolatos kilátások

Folyamatosan olyan szelvényfotókba futsz bele az interneten, amelyek azt bizonyítják, hogy pár száz forintból százezreket is lehet nyerni, vagy csodastratégiákkal bombáznak, amelyeknek a segítségével ugyan még senki nem nyert, de azért tutira működik?

httpsfilterabc.hu - 2023 október - Cikk1

Mi is az a motoros villaolaj?

A motorok szerelmesein kívül aligha sokan hallották ezt a három szót így egymás után. Nézzünk is utána pontosan hogyan is kell ezt az egészet elképzelni!