Elképzelhetetlenül nehéz feladat terheli azokat, akiknek családtagja fekvőbetegként szorul ellátásra, ápolásra. Könnyebbé teheti a beteg és az ápoló életét is a korszerű ápolási ágy, hiszen az elektromos betegágyak sok szempontból nagyon hasznosak.

Ha nem tud felkelni a beteg

A betegnek a betegségével járó tünetek és kiszolgáltatott helyzete miatt válik nehezebbé az élete, a beteget ápoló családtagnak pedig a beteg magatehetetlenségét, kiszolgáltatottságát látni nagy lelki teher, és az ápolás fizikai feladataival való megküzdés jelent nem kis kihívást. Új típusú életre kell berendezkedni, amelynek az eleje – az ismeretek és rutinok hiánya miatt is – különösen nehéz.
Az otthonokat és azok berendezési tárgyait jellemzően mozogni tudó emberek életére tervezték. A korábbi életvitelhez alkalmas franciaágy, kinyitható kanapé vagy kárpitozott ágy a legtöbb esetben alkalmatlan fekvőbeteg ápolására, mert nehezen megközelíthető vagy túl alacsony, továbbá a beteg nem tud mibe kapaszkodni, és le is eshet róla.
Az ápoló részéről a beteg felültetése étkezéshez vagy forgatása pelenkacseréhez rendkívül megterhelő fizikai erőfeszítéseket igényelhet a hagyományos ágyakon. Fokozottan igaz ez nagy testsúlyú betegnél. A test tehetetlensége miatt még az átlagos súlyú beteg mozgatása is meglehetősen körülményes a hagyományos ágyakon.

Az ápolási ágy előnyei és beszerzése

Az ápolási technikák és praktikák elsajátításán kívül óriási terhet vesz le a beteget ápoló családtag válláról az elektromos ápolási ágy beszerzése. A beteg az ágyhoz tartozó távirányítóval némi szabadsághoz jut, és nem teljesen tehetetlenül éli az életét. Az elektromos ápolási ágy segítségével sokkal könnyebb a beteg felültetése, forgatása. Mindössze a távirányítót kell megnyomni ahhoz, hogy az aktuális feladatnak megfelelő ágymagasságot, háttámlát beállítsuk. A korláttal ellátott ápolási ágyak megakadályozzák a beteg leesését is. A görgőkkel felszerelt eszközök ugyancsak a gondozás megkönnyítését szolgálják, mert a könnyen mozgatható ágyat oda tolhatjuk a szobában, ahova szeretnénk.

A GyógyászatiShop.hu a gyógyászati segédeszközök és otthonápolási eszközök webáruháza, ahol tucatnál is több fajta, különböző hasznos funkcióval rendelkező, a betegápolás körülményeit kényelmesebbé tevő, magas minőségű ápolási ágy szerezhető be.

Az ápolási ágyak felszereltsége

Léteznek félautomata elektromos ápolási ágyak, amelyeknél a lábak és a hát emelése távirányító segítségével, elektromosan működik, az ágy magassága pedig tekerőkarral, kézi erővel változtatható meg könnyen.
Az automata elektromos ágyak fej- és lábrésze, háttámlája, térdhajlatot emelő funkciója, a fekvő felület magassága és dőlésszöge könnyen változtatható elektromosan, távirányítóval, némelyik ágy pedig kapaszkodóval is felszerelt. Létezik olyan betegágy is, amelynek elegáns kárpitborítása, pamlagra hasonlító megjelenése van.
Gondold át az igényeket, nézd meg a GyógyászatiShop.hu kínálatában lévő ápolási ágyakat, és rendeld meg a kiválasztott terméket a jobb életminőség érdekében!

Top sztorik a rovatból

casino lv bet

A legjobb módja az idő eltöltésének a gépeden/laptopodon otthon

Voltál már olyan helyzetben, hogy csak ülsz otthon, és nincs semmi dolgod? Mindannyiunknak voltak már olyan napjai, amikor mindenféle tevékenységet szeretnénk végezni, de nincs határozott elképzelésünk arról, hogy pontosan mi is tudna minket szórakoztatni. Szerencsére úgy döntöttünk, hogy cselekszünk abban a bizonyos témában, és adunk egy kis listát azokról a dolgokról, amelyeket a laptopodon vagy a számítógépeden csinálhatsz, és amelyekkel elütheted az időt, és hosszabb ideig elszórakoztathatod magad.

online kaszinó ultrasportsbet

8 alig ismert kaszinó Európában

Ha a 2020-as évvel kapcsolatban szókapcsolati játékot játszanánk, valószínűleg nem a “szerencsés” lenne az első dolog, ami eszünkbe jutna.

https-__biborfestek.hu_ - 2022 május - Cikk1

Miért érdemes klórkaucsuk bevonatot használni?

Vannak olyan helyszínek, ahol a külső hatások nagy veszélyt jelentenek a falakra nézve. Gondolunk itt például a vízre vagy a savas oldatokra. Ezek ellen védekeznünk kell, hogy meg tudjuk óvni a falfelületek épségét, tartósságát.

mesescuccok.hu - 2022 május - LinkMarketing - 2

A jó tolltartó 4 legfontosabb ismérve

Iskolakezdés előtt, főként az elsősök esetében komoly dilemma nemcsak a megfelelő iskolatáska, de a jó tolltartó kiválasztása is, egyrészt az óriási választék miatt, másrészt mert nem tudjuk, milyen szempontok alapján válasszunk.

https-__alphadenthigienia.hu_ - 2022 május - Cikk4

Gondolkozzunk környezetbarát termékekben cégeknél, intézményeknél is

Ma már számos környezetbarát termék megtalálható a piacon. Sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ezeket csak saját, személyes felhasználásra gyártják, pedig nem! Minden ilyen termék alkalmas arra, hogy nagyobb mennyiségben, cégeknél, közintézményekben, kórházakban is használjuk őket. Sőt, a fenntarthatóság jegyében egyre inkább ajánlott is ebbe az irányba fordulni.

https-__multiyacht.hu_ - 2022 május - Cikk1

Luxuspihenés egy hajón

Azok számára, akiknek fontos a megfelelő vízi kikapcsolódás, ideális választásnak bizonyulhatnak a Cobrey Yachts elegáns és sportos hajói. A nagyszerű kivitelezésnek köszönhetően nemcsak a yachtok látványa, de az utazási élmény is lenyűgöző.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet