Mikor lehetsz igazán sikeres? A legegyszerűbben talán úgy fogalmazható meg, hogy akkor, ha azt csinálod, amit szeretsz. Ha úgy tudsz értéket teremteni, hogy megvalósítod önmagad, az álmaidat, miközben a szorongás ismeretlen érzés marad.

A felnőttképzés jó eszköz a célhoz vezető úton

A legtöbb szülő azt szeretné, ha a gyereke többre vinné, mint ő – sokszor a saját be nem teljesült vágyukat vetítik ki utódaikra. Így kerül bele a fiatalok többsége abba a kényszerhelyzetbe, hogy olyasmiért kell éjt nappallá téve tanulniuk, ami egészen távol áll az elképzeléseiktől.

Lehet, hogy éppen te is ezen népes táborhoz tartozol, és mindenáron megoldást szeretnél találni a problémádra. De mi lehet az? A kérdésre a válasz: a felnőttképzés, mondjuk egy olyan felnőttképző oktatóközpont szervezésében, mint amilyen a Gyémánthegy is, ahol az elmúlt 15 évben már 2000 képzést bonyolítottak le sikerrel.

Nem mindenki akar orvos, ügyvéd, pedagógus, gyógyszerész, művészettörténész, színész lenni. Nem mindenkinek van ezekhez a szakmákhoz kellő motivációja és képessége, így az érintettek csak szenvednek az elvárások kereszttüzében.

Milyen következményei lehetnek annak, ha nem azt csinálod, amit szeretnél?

A szülői és a társadalmi kényszer hatására nagyon sokan nem a saját útjukat járják, hanem a mások meg nem valósított életét élik. Mindez frusztrációhoz vezet: nap mint nap azzal kell ébredniük, hogy semmi kedvük munkába menni, ökölbe szoruló gyomorral indulnak el, egész nap feszültek, ingerlékenyek. A mindennapi stressz hatványozottabban érvényesül: konfliktusok tucatja teszi még fárasztóbbá és egyre elviselhetetlenebbé a munkát.

A negatív hatások idővel – kinél hamarabb, kinél később – annyira felhalmozódnak, hogy az már a testi-lelki egészség rovására megy. A feszültség, a szorongás, a stressz megbetegít: egyre gyakoribbá válik a fejfájás, az alvászavar, a gyomorfájdalom, a rossz közérzet. Mondd! Kell ez neked? Ugye, hogy nem? Változtass minél hamarabb: tanulj meg egy olyan szakmát, ami igazán érdekel, amiben az örömödet leled az év minden egyes napján! Erre kínál kiváló lehetőséget a felnőttképzés.

Milyen előnyei vannak a felnőttképzésnek?

A felnőttképzés számtalan előnnyel jár:
  • Sokféle szakma közül választhatsz
  • Nem kell évekig tanulnod, mint egy iskolarendszerű képzés során
  • Egy évben több képzés is indul
  • Munka és család mellett is elvégezhető, az órák általában késő délután vagy este vannak
  • Magad oszthatod be, hogy mikor, mennyi időt szánsz a tanulásra
  • Egyes képzések során figyelembe veszik az esetleges előképzettséget

Nincs több kifogás, építs olyan karriert, amit valóban a sajátodnak érzel!

Ha nem szereted a jelenlegi helyzetedet, akkor miért nem teszel valamit annak érdekében, hogy jobb irányba változzon a sorsod? Tedd félre az esetleges sérelmeidet, félelmeidet és jelentkezz egy felnőttképzésre! Soha nem késő váltani. Minden egyes elvesztegetett percért kár. Légy vállalkozó szellemű, és tanulj! Hidd el felemelő érzés lesz úgy kelni reggelente, hogy már alig várod, hogy munkába állhass!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-_pcarena.hu_ - 2023 szeptember - Cikk12

Tippek nyomtató választásához

Egy nyomtató választásához bárkinek elkelhet a segítség, főleg, ha nincs is képben a típusokkal, a technológiával, és azt sem tudja, hol kellene belekezdenie.

cebdon.com - 2023 szeptember - LinkMarketing - 1

Barát vagy ellenség?

A sajtóban és a köznyelvben hosszú ideje folyik a vita a kender egészségügyi felhasználásáról.

https-egerallas.hu - 2023 szeptember - Cikk1

Fontos szempontok az álláskereséshez

Abban az esetben, ha szeretnénk már az első héten elkerülni a nehézségeket az új munkahelyünkön, akkor tanácsos már az álláskeresést is egy bizonyos szempontrendszer alapján véghez vinni.

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.