Érdekel a pilates, és úgy döntöttél, hogy ideje kipróbálni ezt a szuper mozgásformát, de nem igazán tudod, hogy mire lesz szükséged az induláshoz? Akkor feltétlenül olvasd el az alábbi cikkünket!

Felsoroljuk benne ugyanis azokat a TMS Pilates pilates kategóriájában is megvásárolható felszereléseket, amelyek segítségével hatékonyabbá teheted az edzésedet, legyen szó akár gépes, akár talajon végzett pilatesről.

Szerezz be néhány súlyzót az erősítéshez!

Egy boka- vagy csuklósúly használata pilates közben nagyszerű megoldást jelent az edzés nehezítésére. Persze a fokozatosság elve itt is érvényesül: azután célszerű ezekhez az eszközökhöz nyúlnod, ha sikerült némi rutint szerezned.

Azt követően pedig, ha már kisebb súlyokkal is mennek a fontosabb alapgyakorlatok, akkor szép fokozatosan elkezdheted növelni a méretüket vagy akár a mennyiségüket is, hogy ezzel a kis plusz teherrel még tovább feszesítsd a tested központi izmait.

Természetesen kézi súlyzót is ugyanúgy használhatsz a bemelegítéshez, sőt akár még kiegészítő gyakorlat céljából is beépítheted az edzésedbe.

Használj pilates gyűrűt az ellenállás növeléséhez!

Ha szeretnéd fokozni a gyakorlatok hatékonyságát, és tovább erősíteni, feszesíteni a karokat, a mellkast, a vállakat, a hátat és a combizmokat, akkor mindenképpen szerezz be egy pilates gyűrűt! Ez a szuper kis eszköz ugyanis rugalmas gumiból készült, így ellenállást ad az edzéshez.

Igazán sokrétűen használható, a segítségével akár az egyébként eszköz nélkül is végezhető gyakorlatok is könnyedén kiegészíthetők és kreatív módon feldobhatók.

Fejleszd az egyensúlyodat a stabilitás párna segítségével!

Tudatos munkára késztetni az izmaidat komoly koncentrációt igényel, amelyhez kifinomult egyensúlyérzékre és mozgásra van szükség. De szerencsére ezeknek a dolgoknak a fejlesztésére is létezik egy szuper eszköz, ami nem más, mint a stabilitás párna.

Ez a kis téglalap ugyanis a törzs izmaira hatva stimulálja testtartási reflexeidet, hogy folyamatosan stabil, egyensúlyi pózban legyél. Használható akár az állva, akár az ülve végzett gyakorlatok közben is.

Végül nyújts egy masszázshengerrel!

A nyújtás több szempontból is fontos: támogatja az edzés utáni regenerációs folyamatokat, javítja a mozgás minőségét, elősegíti az izomtömeg növekedését, illetve segít megőrizni a helyes testtartást. Ezért sem lehet elégszer hangsúlyozni a jelentőségét.

Hogy hatékonyabbá tudd tenni, érdemes hozzá beszerezni egy nyújtóhengert, amelynek a felületén lévő hullámok vagy tüskék elősegítik a feszes izmok lazítását.

Ez lett volna a kis listánk. Reméljük, hogy hasznosnak bizonyul majd a számodra, és a közeljövőben te is elkezdesz hódolni majd ennek a szuper izgalmas mozgásformának.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.