Decemberben jelenik meg Ferenc pápa Álmodjunk: Út egy jobb jövő felé című életrajzi könyve, amelyben személyes részleteket árul el.

Álmodjunk: Út egy jobb jövő felé

Saját élményei miatt át tudja érezni az intenzív osztályra kerülő koronavírus-fertőzöttek halálfélelmét – többek között erről is beszél Ferenc pápa hamarosan megjelenő életrajzi könyvében.

Ferenc Papa Eletrajzi Konyv Almodjunk Ut Egy Jobb Jovo Fele
Ferenc Pápa / Fotó: Getty Images

Az olasz sajtóban hétfőn jelentek meg részletek az Álmodjunk: Út egy jobb jövő felé című könyvből, amelyet decemberben adnak majd ki. A könyvben a katolikus egyházfő személyes részleteket árul el arról az időszakról, amikor egy betegség miatt élet és halál között lebegett – írja az MTI.

Tévesen diagnosztizáltak nála betegséget

“Tapasztalatból tudom, milyen érzés az, amikor a szenvedő betegek lélegeztetőgépre kötve küzdenek az életükért” – közölte a katolikus egyházfő.

Kapcsolódó cikk

Az egyházfő 21 éves korában Buenos Aires-ben egy tévesen influenzának diagnosztizált betegséggel került kórházba. Másfél liter vizet távolítottak el a tüdejéből, és hosszú ideig életveszélyes állapotban volt.

Kapcsolódó cikk

Hónapokkal később el kellett távolítani jobb tüdejének felső lebenyét. A most 83 éves Ferenc pápa a fiatalkori betegség miatt ma is nehezen kap levegőt például lépcsőzés után.

Ez az élmény megváltoztatott annak idején. Hónapokig nem tudtam, életben maradok-e, még az orvosok sem tudták

– állította. Elmondása szerint az őt ápoló egyik apáca segített neki felépülni azzal, hogy titokban megkétszerezte az orvosok által felírt gyógyszerek dózisát. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet