A Budapesti Fesztiválzenekar vezetője, Fischer Iván Facebook-posztban jelentette be, hogy az áldozatok hazájában, egy koncerttel fejezik ki részvétüket.

A BFZ június 21-én utazik Dél-Koreába. Remélik, hogy a koncerten a hozzátartozók is részt tudnak majd venni.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

A Hableány nevű sétahajó május 29-én ütközött össze a Margit híd közelében egy szállodahajóval. A másodpercek alatt elsüllyedő járművön 33 dél-koreai turista és kétfős magyar személyzet utazott. Mindössze hét turista élte túl a balesetet. Az áldozatok egy részét még keresik a hatóságok, közben próbálják kiemelni a szerencsétlenül járt hajó roncsait a Dunából, amit a magas vízállás nehezít.

Dunai Hajóbaleset
Virág És Mécsesek A Rakparton A Hajóbalesetben Elsüllyedt Hableány Turistahajó Közelében, A Margit Hídnál 2019. Május 30-Án. A Hableány Turistahajó És A Viking Sigyn Szállodahajó Május 29-Én Éjszaka Ütközött Össze A Margit Híd Közelében, Majd A Turistahajó Felborult És Elsüllyedt Fedélzetén 33 Dél-Koreai Turistával És A Kéttagú Magyar Személyzettel. A Balesetben Heten Meghaltak, Hét Embert Kimentettek, 21-En Eltûntek /
Mti / Balogh Zoltán

A Fesztiválzenekar gesztusa nem az első megemlékezés: az emberek már a baleset napjától virágokat és mécseseket helyeznek el a Duna-parton és a hídon, de a dél-koreai nagykövetség kerítéséhez is vittek virágokat.

Szirtes Ági és Fischer Ádám is Prima Primissima Díjas – Átadták az idei PPD elismeréseket

A Prima Primissima Díj tíz kategóriájának díjazottjai: Nagy Csaba építész; Sótonyi Péter orvos, patológus, egyetemi tanár; a Portfolio.hu, Korniss Péter fotográfus, Falus Iván pedagógus, egyetemi tanár, Magyar Zoltán tornász, a Kallós Zoltán Alapítvány – Válaszút, Fischer Ádám karmester, Görgey Gábor író, Szirtes Ági színésznő. A Közönségdíjat L. Ritók Nóra pedagógus kapta.

Egy szerb hadihajó teljes legénysége díszegyenruhában sorakozott fel a fedélzeten, amikor a hajó elhaladt a Margit híd alatt, így tisztelegve a Hableány áldozatainak emléke előtt.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet