A kertészkedés egy remek hobbi, de csak ha tudatosan és szívvel lélekkel csináljuk. Persze nem muszáj profinak lennünk, de azért mindenben törekedjünk az észszerűségre és a praktikusságra. Ha az alább felsoroltakat szem előtt tartjuk, az már félsiker.

Mindent a megfelelő helyről szerezzünk be!

Való igaz, hogy ma már a hipermarketekben is akad kertészeti részleg, de itt a választék jellemzően nem túl nagy, és akadnak silány minőségű termékek is. Persze egy öntözőkannával nem lőhetünk túlságosan mellé, de ha valamilyen komolyabb szerszámra, netán kerti gépre van szükségünk, akkor válasszuk inkább az erre szakosodott üzletek kínálatát.
Ez különösen igaz akkor, ha virághagymát vagy magot, esetleg cserepes növényt szeretnénk vásárolni. A hipermarketekben ugyanis ezek a növények nem kapják meg a kellő törődést, túlságosan egymás mellé vannak zsúfolva, és sokszor nem is öntözik őket rendszeresen. Egy kertészetben viszont biztosítottak a megfelelő körülmények, az ott dolgozók pedig jól ismerik az egyes növényeket, így tanácsokkal is elláthatnak a gondozást illetően.
Ugyanígy például gyomirtót vagy permetszert is mezőgazdasági boltból szerezzünk be, ahol segíthetnek a választásban és elmagyarázzák, mire kell ügyelni használat közben.

Ne dobjuk ki azt, ami még javítható!

Hiába vigyázunk a kerti szerszámainkra, amit használunk, az bizony amortizálódik is. Valamikor már tényleg csak a csere segít, de ha egyszer beruháztunk egy drágább, ám minőségibb eszközbe, akkor ne váljunk meg rögtön tőle, ha a teljesítménye már nem a régi.

Egy kis javítás, illetve az elhasználódott alkatrészek cseréje ugyanis csodákra képes, így nem kell kidobni az egész szerszámot, hanem egy kis felújítást követően ismét használatba vehető. Hogyha például Fiskars univerzális ágvágóval rendelkezünk, de az eszköz felett már eljárt kissé az idő, akkor szerezzük be a hozzá való pótalkatrészeket a Fiskars&Gerber termékek webáruházából, és máris könnyedén újjávarázsolhatjuk a kidobásra ítélt szerszámot.

Ugyanígy a metszőollókat, sövénynyírókat és egyéb eszközöket sem muszáj rögtön leselejtezni, hiszen egy tudatos kertész arra is odafigyel, hogy minél kevesebb hulladékot termeljen!

Ha szükséges, ne legyünk restek segítséget kérni!

A legnagyobb gondosság ellenére is előfordulhat, hogy kertünkben egyszer csak felüti a fejét valamilyen rejtélyes betegség. Például furcsa rágásnyomok jelennek meg a növények levelein, a termés már azelőtt elszárad, hogy beérne, vagy az örökzöld fák hirtelen nagymértékben hullatni kezdik a levelüket.
Ilyenkor a legtöbb kertész kétségbeesik, hiszen nem tudja, hogy valamilyen kártevő, gomba, esetleg fertőzés áll-e a háttérben. Ne kísérletezzünk az interneten olvasott kétes házi módszerekkel, hanem kérjünk szakszerű segítséget!
Egy profi, hivatásos kertész valószínűleg rögvest felismeri, hogy mivel állunk szemben, és ennek megfelelően javaslatot is tesz a megoldásra. Ne habozzunk felkeresni egy szakembert, akár online formában is!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!