A kertészkedés egy remek hobbi, de csak ha tudatosan és szívvel lélekkel csináljuk. Persze nem muszáj profinak lennünk, de azért mindenben törekedjünk az észszerűségre és a praktikusságra. Ha az alább felsoroltakat szem előtt tartjuk, az már félsiker.

Mindent a megfelelő helyről szerezzünk be!

Való igaz, hogy ma már a hipermarketekben is akad kertészeti részleg, de itt a választék jellemzően nem túl nagy, és akadnak silány minőségű termékek is. Persze egy öntözőkannával nem lőhetünk túlságosan mellé, de ha valamilyen komolyabb szerszámra, netán kerti gépre van szükségünk, akkor válasszuk inkább az erre szakosodott üzletek kínálatát.
Ez különösen igaz akkor, ha virághagymát vagy magot, esetleg cserepes növényt szeretnénk vásárolni. A hipermarketekben ugyanis ezek a növények nem kapják meg a kellő törődést, túlságosan egymás mellé vannak zsúfolva, és sokszor nem is öntözik őket rendszeresen. Egy kertészetben viszont biztosítottak a megfelelő körülmények, az ott dolgozók pedig jól ismerik az egyes növényeket, így tanácsokkal is elláthatnak a gondozást illetően.
Ugyanígy például gyomirtót vagy permetszert is mezőgazdasági boltból szerezzünk be, ahol segíthetnek a választásban és elmagyarázzák, mire kell ügyelni használat közben.

Ne dobjuk ki azt, ami még javítható!

Hiába vigyázunk a kerti szerszámainkra, amit használunk, az bizony amortizálódik is. Valamikor már tényleg csak a csere segít, de ha egyszer beruháztunk egy drágább, ám minőségibb eszközbe, akkor ne váljunk meg rögtön tőle, ha a teljesítménye már nem a régi.

Egy kis javítás, illetve az elhasználódott alkatrészek cseréje ugyanis csodákra képes, így nem kell kidobni az egész szerszámot, hanem egy kis felújítást követően ismét használatba vehető. Hogyha például Fiskars univerzális ágvágóval rendelkezünk, de az eszköz felett már eljárt kissé az idő, akkor szerezzük be a hozzá való pótalkatrészeket a Fiskars&Gerber termékek webáruházából, és máris könnyedén újjávarázsolhatjuk a kidobásra ítélt szerszámot.

Ugyanígy a metszőollókat, sövénynyírókat és egyéb eszközöket sem muszáj rögtön leselejtezni, hiszen egy tudatos kertész arra is odafigyel, hogy minél kevesebb hulladékot termeljen!

Ha szükséges, ne legyünk restek segítséget kérni!

A legnagyobb gondosság ellenére is előfordulhat, hogy kertünkben egyszer csak felüti a fejét valamilyen rejtélyes betegség. Például furcsa rágásnyomok jelennek meg a növények levelein, a termés már azelőtt elszárad, hogy beérne, vagy az örökzöld fák hirtelen nagymértékben hullatni kezdik a levelüket.
Ilyenkor a legtöbb kertész kétségbeesik, hiszen nem tudja, hogy valamilyen kártevő, gomba, esetleg fertőzés áll-e a háttérben. Ne kísérletezzünk az interneten olvasott kétes házi módszerekkel, hanem kérjünk szakszerű segítséget!
Egy profi, hivatásos kertész valószínűleg rögvest felismeri, hogy mivel állunk szemben, és ennek megfelelően javaslatot is tesz a megoldásra. Ne habozzunk felkeresni egy szakembert, akár online formában is!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-_pcarena.hu_ - 2023 szeptember - Cikk12

Tippek nyomtató választásához

Egy nyomtató választásához bárkinek elkelhet a segítség, főleg, ha nincs is képben a típusokkal, a technológiával, és azt sem tudja, hol kellene belekezdenie.

cebdon.com - 2023 szeptember - LinkMarketing - 1

Barát vagy ellenség?

A sajtóban és a köznyelvben hosszú ideje folyik a vita a kender egészségügyi felhasználásáról.

https-egerallas.hu - 2023 szeptember - Cikk1

Fontos szempontok az álláskereséshez

Abban az esetben, ha szeretnénk már az első héten elkerülni a nehézségeket az új munkahelyünkön, akkor tanácsos már az álláskeresést is egy bizonyos szempontrendszer alapján véghez vinni.

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.