Ragyogóan fehér fogsort szeretnél? Eleged van az elszíneződésekből, sárgás foltokból? Akkor a fogfehérítés a megoldás. Igen ám, de hol, hogyan, miként lehet ezt kivitelezni? Nos, a következőkben ezekre a kérdésekre is válaszolunk.

Miben tér el a rendelői fogfehérítés az otthoni fogfehérítéstől?

A rendelői fogfehérítés során a fogfehérítést megelőző előkészítést és magát a fogfehérítési eljárást szakember végzi. A Jildent Clinique fogszakorvosai a fogfehérítéskor olyan speciális eszközökkel dolgoznak, mint amilyen például a fogkő leszedésre alkalmas ultrahangos depurátor vagy a nagy teljesítményű fogfehérítő lámpa.

A rendelőben használt fehérítőanyagnak jellemzően magasabb a hatóanyag-tartalma, aminek a hatását a nagy teljesítményű fogfehérítő lámpa fokozza. Előnye, hogy a folyamat hatását azonnal láthatod és élvezheted, azaz lényegesen gyorsabban kaphatod meg az eredményt. Vakító fehér fogakkal távozhatsz már egy óra múlva, míg az otthoni módszerrel ezt az eredményt csak hetek alatt érheted el.

Az eljárással akár a teljes fogsor is kifehéríthető?

Elvileg igen, de gyakorlatilag általában a hátsó nagyőrlőkig szokták a fogsorokat fehéríteni. A bevett gyakorlat a frontfogakon lévő elszíneződés kezelése, ahol ha kell, még a fogat is feltárják és belülről is fehérítik.

A rágófelszínt és a belső fogíveket nem szokták fehéríteni, csak a fogak külső felszínét kezelik a mosolyvonalig. Alapszabály, hogy a már meglévő koronákat, a töméseket és a héjakat nem lehet kifehéríteni, vagy a fogfehérítés után ezeket cserélni kell.

Milyen teendőid vannak a fogfehérítés előtt?

A fogorvosok többsége azt ajánlja, hogy mind a fehérítés előtt, mind utána használj olyan termékeket, amelyek kifejezetten fogérzékenységre kaphatóak. Fontos a rendszeres fogmosás is. Érdemes kerülni az olyan ételek, italok fogyasztását, amik erősen színező hatással bírnak (céklalé, lilakáposzta, stb.).

Mire számíts a kezelés során?

A kezelés egy professzionális ultrahangos fogtisztítással kezdődik, majd egy speciális polírpasztával megtisztítják a fogakat. Majd felhelyeznek egy ínyvédőt, végül azt a fehérítő gélt, ami aktiválódik a lámpázás hatására. A kezelés körülbelül 1 órán át tart.

A kezelés maga nem fájdalmas, de a kezelés után némi időszakos érzékenység előfordulhat. A fogfehérítés 2-3 évente megismételhető.

Mire érdemes figyelned a fogfehérítés után?

Több dologra is érdemes figyelni annak érdekében, hogy a végeredmény (a csillogó, hófehér fogazat) sokáig fennmaradjon:
  • Kövess “fehér diétát” – azaz kerülj minden olyan ételt vagy italt, ami nyomot hagyhat a fogaidon. Ilyen például a tea, a kávé, a vörösbor, a cékla, a bogyós gyümölcsök többsége.
  • Ne dohányozz, mert akkor csak rövid ideig lesz szép a mosolyod.
  • Fontos a rendszeres és szakszerű fogmosás.
A fogfehérítés biztonságos eljárás, amivel minimum 3 árnyalattal fehérebb fogakat érhetsz el. A művelet során nem sérülnek és nem is gyengülnek a fogaid, és ellentétben a tévhitekkel, nem károsodik a fogzománc sem. Élj vele bátran te is!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.

calderaspas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1.

Milyen előnyei vannak a hidromasszázsnak?

A hidromasszázsnak számos előnye van, amely hasznos az egészség szempontjából. Cikkünkben összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat, továbbá arra is kitérünk, hogy milyen jakuzzit érdemes választani a megfelelő élmény elérése érdekében.

contextus.hu1

Jó ötlet a lézeres szemműtét nyáron?

Akiben már megérett a bizonyosság arra vonatkozóan, hogy jó ötlet a lézeres látásjavítás, és most azon töpreng, hogy de vajon jó ötlet lenne-e nyáron elvégeztetni, az a legjobb helyen jár!

https-__ozdallas.hu - 2023 július - Cikk9

A gyártás-termelés területén dolgozni unalmas?

Ha valamilyen oknál fogva állást akarunk váltani, de még nincs konkrét elképzelésünk arról, hogy milyen munkakört szeretnénk betölteni, akkor akár még a gyártás-termelés területén történő munkavégzés is szóba jöhet.