Ragyogóan fehér fogsort szeretnél? Eleged van az elszíneződésekből, sárgás foltokból? Akkor a fogfehérítés a megoldás. Igen ám, de hol, hogyan, miként lehet ezt kivitelezni? Nos, a következőkben ezekre a kérdésekre is válaszolunk.

Miben tér el a rendelői fogfehérítés az otthoni fogfehérítéstől?

A rendelői fogfehérítés során a fogfehérítést megelőző előkészítést és magát a fogfehérítési eljárást szakember végzi. A Jildent Clinique fogszakorvosai a fogfehérítéskor olyan speciális eszközökkel dolgoznak, mint amilyen például a fogkő leszedésre alkalmas ultrahangos depurátor vagy a nagy teljesítményű fogfehérítő lámpa.

A rendelőben használt fehérítőanyagnak jellemzően magasabb a hatóanyag-tartalma, aminek a hatását a nagy teljesítményű fogfehérítő lámpa fokozza. Előnye, hogy a folyamat hatását azonnal láthatod és élvezheted, azaz lényegesen gyorsabban kaphatod meg az eredményt. Vakító fehér fogakkal távozhatsz már egy óra múlva, míg az otthoni módszerrel ezt az eredményt csak hetek alatt érheted el.

Az eljárással akár a teljes fogsor is kifehéríthető?

Elvileg igen, de gyakorlatilag általában a hátsó nagyőrlőkig szokták a fogsorokat fehéríteni. A bevett gyakorlat a frontfogakon lévő elszíneződés kezelése, ahol ha kell, még a fogat is feltárják és belülről is fehérítik.

A rágófelszínt és a belső fogíveket nem szokták fehéríteni, csak a fogak külső felszínét kezelik a mosolyvonalig. Alapszabály, hogy a már meglévő koronákat, a töméseket és a héjakat nem lehet kifehéríteni, vagy a fogfehérítés után ezeket cserélni kell.

Milyen teendőid vannak a fogfehérítés előtt?

A fogorvosok többsége azt ajánlja, hogy mind a fehérítés előtt, mind utána használj olyan termékeket, amelyek kifejezetten fogérzékenységre kaphatóak. Fontos a rendszeres fogmosás is. Érdemes kerülni az olyan ételek, italok fogyasztását, amik erősen színező hatással bírnak (céklalé, lilakáposzta, stb.).

Mire számíts a kezelés során?

A kezelés egy professzionális ultrahangos fogtisztítással kezdődik, majd egy speciális polírpasztával megtisztítják a fogakat. Majd felhelyeznek egy ínyvédőt, végül azt a fehérítő gélt, ami aktiválódik a lámpázás hatására. A kezelés körülbelül 1 órán át tart.

A kezelés maga nem fájdalmas, de a kezelés után némi időszakos érzékenység előfordulhat. A fogfehérítés 2-3 évente megismételhető.

Mire érdemes figyelned a fogfehérítés után?

Több dologra is érdemes figyelni annak érdekében, hogy a végeredmény (a csillogó, hófehér fogazat) sokáig fennmaradjon:
  • Kövess “fehér diétát” – azaz kerülj minden olyan ételt vagy italt, ami nyomot hagyhat a fogaidon. Ilyen például a tea, a kávé, a vörösbor, a cékla, a bogyós gyümölcsök többsége.
  • Ne dohányozz, mert akkor csak rövid ideig lesz szép a mosolyod.
  • Fontos a rendszeres és szakszerű fogmosás.
A fogfehérítés biztonságos eljárás, amivel minimum 3 árnyalattal fehérebb fogakat érhetsz el. A művelet során nem sérülnek és nem is gyengülnek a fogaid, és ellentétben a tévhitekkel, nem károsodik a fogzománc sem. Élj vele bátran te is!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk