A nyár a legtöbb ember számára a pihenés, a nyaralás és a kikapcsolódás ideje, amikor élvezhetjük a meleg napsütést és a szabadban töltött időt. Az önfeledt élményekhez azonban gyakran hozzátartozik az étkezési szokásaink felborulása is, nem beszélve a az izgalmak mellett némi balesetveszélyt is magukban rejtő kalandokról. Nem is gondolnánk, hogy a felhőtlen nyaralást nem csak a ruháink mérete, de a fogaink egészsége is megsínyli.

Ne hanyagoljuk el a szájhigiéniát!

Természetes, hogy vakáció közben felborul a megszokott napi rutinunk. Hajlamosak vagyunk délelőtt lustálkodni, éjszaka pedig kitolni a szokásos lefekvési időt. Ilyenkor sokan próbálunk időt spórolni a reggeli és esti szokásaink elhagyásával is, a fogtisztításon azonban nem érdemes! A napi kétszeri fogmosás és a fogselyem használata továbbra is kulcsfontosságú, beleértve a fogpótlás területét is!

Óvatosan a nyalánkságokkal!

A nyaralás, standolás elkerülhetetlennek tűnő velejárója a csábítóan hűsítő édességek habzsolása. Egy kis gyümölcs és hideg narancslé a reggelihez, cukros üdítő és jégkrém ebéd után, a vacsorához dukáló desszertnek pedig ki tudna ellenállni? Nem kell feltétlenül megvonnunk magunktól minden kulináris élvezetet, de érdemes odafigyelnünk a mértékletességre, hiszen a cukor nagymértékben hozzájárul a fogszuvasodás kialakulásához, ami további súlyos problémákhoz vezethet a fogínyvérzéstől a fogak elvesztéséig.

A szabadidőnkben iktassunk be fogászati kezeléseket!

A felhőtlen szabadságról általában nem a fogorvos jut az emberek eszébe. Nem is a tengerparti nyaralást kell megszakítani egy fogkőleszedés kedvéért, de ha akad néhány otthon töltendő szabad napunk, érdemes rászánni az időt a félévente esedékes vizsgálatra, illetve a régóta megérdeklődött fogimplantátum ár birtokában belevágni a kezelésbe. Sokkal nyugodtabbak leszünk, ha zavartalanul pihenhetjük ki a beavatkozás után esetlegesen jelentkező fájdalmat.

Figyeljünk oda testi épségünkre!

Nyáron az élményszerzéssel kapcsolatban is sokkal szabadabbak vagyunk, ami óvatlanság mellett akár balesetekhez is vezethetnek. Fontos tudni, hogy nem csak az extrém sportok szerelmeseit érhetik kellemetlen meglepetések: egy helytelenül használt trambulin, agresszív röpimeccs vagy túlzsúfolt csúszda is okozhat fájdalmas emlékeket. Egy szerencsétlen esés pedig gyakran fogtörésben végződik! Nem kell a kanapén töltenünk a nyarat, ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, mindössze egy kis odafigyelésre, és a különböző játékok, eszközök szabályainak betartására van szükség.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.