Az vagy, amit megeszel… vagy az vagy, amilyen képet mutatsz magadról a közösségi platformokon? Természetesen inkább előbbi mondáshoz közelít az igazság, a táplálkozás fontossága, a minőségi alapanyagokból készült ételek fogyasztása hatással vannak egészségi állapotunkra és testi-lelki egyensúlyunkra is.
Ma már szinte követendő trenddé vált, hogy a közösségi oldalakon mindenki csak a legjobb arcát, alakját mutatja meg. Mintha egy csillogó kirakat lenne, ahova nem illik vasalatlan, előző szezonról megmaradt, kevésbé mutatós holmikat kitenni. A technika sem jelent akadályt, könnyű elfedni a valóságot.

Pozitív testkép vagy testképzavar, miért is kell ezzel foglalkozni?

A pozitív testkép – body positive – mozgalom 1996 óta hívja fel a figyelmet arra, hogy testalkatunk, bőrünk színe adottság, ami nem változtatható. A mozgalom alapítói arra is kitérnek, miszerint túlzottan sok külső inger érkezik a különféle médiacsatornákon keresztül.
A közösségi média egyre nagyobb teret kap a mindennapokban. Napi szinten elénk tárul egy olyan világ, ahol maguk a felhasználók is részesei az illúziókeltésnek. Tökéletesen beállított kompozíciók, behúzott has, kedves mosoly, legcsinosabb ruha, hogy a szépítő filterekről már ne is beszéljünk.
Csoda, hogy teljes a zavar, és megfelelő önbizalom vagy önismeret hiányában sokan a hamis mintákat kezdik követni? Szomorú tény, hogy egyre több a fiatal is, akik megfelelő ismeret nélkül könnyen azonosulnak ezekkel a mintákkal.

Az áhított testsúly elérése nem lehetetlen

Sok hölgy számára a vágyott álomalak elérése nehézségekbe ütközik. Van, aki drasztikus fogyókúrába fog, van, aki aktívabb testmozgásra kapcsol, szerencsére egyre többen figyelnek tudatosan a táplálkozásra is. Ezzel együtt fogyást segítő receptek, étrend-kiegészítők is szóba kerülnek a tartós eredmény érdekében.

A piacon kapható termékekről legpraktikusabb a tapasztalatokat közvetlenül ismerőseinktől meghallgatni. Ezek az információk igazán értékesek a hitelesség miatt. Ha akad köztük, aki Biocom terméket használ, szívesen mesél a hatásosságáról, használati tippekről, sikerekről és a termék áráról. A kedvezményes regenor ár ugyanis döntő szempont, ha belevágunk a diétába. Tartós eredményt kitartással és tudatosan megválasztott étrend segítségével lehet elérni.

Étkezési zavarok, amik figyelmet igényelnek

A testünkkel kapcsolatos elégedetlenség, testképzavar hátterében gyakori, hogy gyerekkorból húzódó traumák derülnek ki.
Nem ritka, amikor egy még identitását kereső fiatal annyira szeretne a kedvenc modelljére hasonlítani, hogy a szélsőséges megoldásoktól sem riad vissza. Ha feltűnő módon megváltozik egy családtagunk étkezési szokása, rohamos fogyás vagy épp ellenkezőleg, erős falási rohamok törnek rá, legyünk segítségére. Ha mással nem tudunk, akkor egy jó beszélgetéssel. Súlyosbodó tünetek esetén mindenképpen keressen fel szakembert is.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.

calderaspas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1.

Milyen előnyei vannak a hidromasszázsnak?

A hidromasszázsnak számos előnye van, amely hasznos az egészség szempontjából. Cikkünkben összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat, továbbá arra is kitérünk, hogy milyen jakuzzit érdemes választani a megfelelő élmény elérése érdekében.

contextus.hu1

Jó ötlet a lézeres szemműtét nyáron?

Akiben már megérett a bizonyosság arra vonatkozóan, hogy jó ötlet a lézeres látásjavítás, és most azon töpreng, hogy de vajon jó ötlet lenne-e nyáron elvégeztetni, az a legjobb helyen jár!

https-__ozdallas.hu - 2023 július - Cikk9

A gyártás-termelés területén dolgozni unalmas?

Ha valamilyen oknál fogva állást akarunk váltani, de még nincs konkrét elképzelésünk arról, hogy milyen munkakört szeretnénk betölteni, akkor akár még a gyártás-termelés területén történő munkavégzés is szóba jöhet.