Az vagy, amit megeszel… vagy az vagy, amilyen képet mutatsz magadról a közösségi platformokon? Természetesen inkább előbbi mondáshoz közelít az igazság, a táplálkozás fontossága, a minőségi alapanyagokból készült ételek fogyasztása hatással vannak egészségi állapotunkra és testi-lelki egyensúlyunkra is.
Ma már szinte követendő trenddé vált, hogy a közösségi oldalakon mindenki csak a legjobb arcát, alakját mutatja meg. Mintha egy csillogó kirakat lenne, ahova nem illik vasalatlan, előző szezonról megmaradt, kevésbé mutatós holmikat kitenni. A technika sem jelent akadályt, könnyű elfedni a valóságot.

Pozitív testkép vagy testképzavar, miért is kell ezzel foglalkozni?

A pozitív testkép – body positive – mozgalom 1996 óta hívja fel a figyelmet arra, hogy testalkatunk, bőrünk színe adottság, ami nem változtatható. A mozgalom alapítói arra is kitérnek, miszerint túlzottan sok külső inger érkezik a különféle médiacsatornákon keresztül.
A közösségi média egyre nagyobb teret kap a mindennapokban. Napi szinten elénk tárul egy olyan világ, ahol maguk a felhasználók is részesei az illúziókeltésnek. Tökéletesen beállított kompozíciók, behúzott has, kedves mosoly, legcsinosabb ruha, hogy a szépítő filterekről már ne is beszéljünk.
Csoda, hogy teljes a zavar, és megfelelő önbizalom vagy önismeret hiányában sokan a hamis mintákat kezdik követni? Szomorú tény, hogy egyre több a fiatal is, akik megfelelő ismeret nélkül könnyen azonosulnak ezekkel a mintákkal.

Az áhított testsúly elérése nem lehetetlen

Sok hölgy számára a vágyott álomalak elérése nehézségekbe ütközik. Van, aki drasztikus fogyókúrába fog, van, aki aktívabb testmozgásra kapcsol, szerencsére egyre többen figyelnek tudatosan a táplálkozásra is. Ezzel együtt fogyást segítő receptek, étrend-kiegészítők is szóba kerülnek a tartós eredmény érdekében.

A piacon kapható termékekről legpraktikusabb a tapasztalatokat közvetlenül ismerőseinktől meghallgatni. Ezek az információk igazán értékesek a hitelesség miatt. Ha akad köztük, aki Biocom terméket használ, szívesen mesél a hatásosságáról, használati tippekről, sikerekről és a termék áráról. A kedvezményes regenor ár ugyanis döntő szempont, ha belevágunk a diétába. Tartós eredményt kitartással és tudatosan megválasztott étrend segítségével lehet elérni.

Étkezési zavarok, amik figyelmet igényelnek

A testünkkel kapcsolatos elégedetlenség, testképzavar hátterében gyakori, hogy gyerekkorból húzódó traumák derülnek ki.
Nem ritka, amikor egy még identitását kereső fiatal annyira szeretne a kedvenc modelljére hasonlítani, hogy a szélsőséges megoldásoktól sem riad vissza. Ha feltűnő módon megváltozik egy családtagunk étkezési szokása, rohamos fogyás vagy épp ellenkezőleg, erős falási rohamok törnek rá, legyünk segítségére. Ha mással nem tudunk, akkor egy jó beszélgetéssel. Súlyosbodó tünetek esetén mindenképpen keressen fel szakembert is.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk