Nézem Film A FOMO-é a fődíj, de az Akik maradtak tarolt...

A FOMO-é a fődíj, de az Akik maradtak tarolt a magyar kritikusoknál

Promóció

Hartung Attila FOMO – Megosztod, és uralkodsz című filmje kapta a B. Nagy Lászlóról elnevezett fődíjat a magyar filmkritikusok pénteki budapesti díjátadóján, ahol Cserhalmi Györgyöt, a nemzet színészét életműdíjjal tüntették ki.

Promóció
- Advertisement -

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) film- és tévékritikus szakosztályának, valamint a Magyar Filmművészek Szövetsége filmkritikus szakosztályának tagjai a legjobb rendezés díját Bagota Bélának ítélték oda Valan című filmjéért, míg a legjobb animációs filmért járó elismerést Kreif Zsuzsa, Turai Balázs és Bera Nándor Candide kalandjai című alkotása érdemelte ki – közölte a MÚOSZ.

Hiába a shortlist, az Akik maradtak nincs ott a 2020-as Oscar-jelöltek között

Közép-európai idő szerint hétfő délután nyilvánosságra hozta az amerikai filmakadémia az idei Oscar-díjak jelöltjeit. Tóth Barnabás Akik maradtak filmje a shortlist után nem került be a végleges jelöltek listájára. oscar díj 2020 nyertesek, oscar díj 2020 jelöltek, akik maradtak kritika

Csoma Sándor Casting című filmje a legjobb kisjátékfilm díját kapta, míg az előző év legjobb dokumentumfilmje Hegedűs Péter Lili című alkotása lett. A legjobb forgatókönyv díját Muhi Klára és Tóth Barnabás érdemelte ki az Akik maradtak című filmért.

A legjobb nõi fõszereplõ díjban részesült Szõke Abigél színésznõ és a legjobb férfi fõszereplõ díjával kitüntetett Hajduk Károly színész a Magyar Filmkritikus Díjak ünnepélyes átadásán a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) fõvárosi székházában 2020. január 31-én / Fotó: MTI / Máthé Zoltán

A legjobb első film díját Kárpáti György Mór Guerilla című filmje kapta, operatőri díjban Dévényi Zoltán részesült a Curtiz és a Déva című alkotások fényképezéséért.

FOMO – Megosztod, és uralkodsz / Fotó: MoziNet

Duszka Péter Gábornak a legjobb vágás díját ítélték oda a FOMO – Megosztod és uralkodsz című filmért. Szőke Abigél és Hajduk Károly érdemelte ki a legjobb női főszereplőnek, illetve a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést az Akik maradtak című filmben nyújtott alakításért.

FOMO – Megosztod, és uralkodsz (16) előzetes – Hartung Attila filmje

Kövesd a FOMO filmet Instán és Facebookon is! https://www.instagram.com/fomo.amozifilm/ https://www.facebook.com/FOMO.amozifilm/ Ha nem vagy online, nem is létezel? A gimnazista Gergőt és barátait, azaz a Falka tagjait három dolog motiválja: a szex, a buli és hogy az ezekről készült videókat minél többen megnézzék a netes csatornájukon.

A legjobb női epizódalakítás díját Kerekes Éva kapta a Drakulics elvtárs című filmben nyújtott játékáért. A legjobb férfi epizódalakítás díját idén ketten érdemelték ki: Molnár Levente az Apró mesék (interjúnkat a rendezővel, Szász Attilával ezen a linken olvashatjátok) és a Foglyok című filmekben nyújtott alakításáért, valamint Nagy Ervin a Drakulics elvtárs című filmben nyújtott játékáért.

A Rákosi-rendszer legsötétebb napjai a tévében térnek vissza

December végén lesz látható a Duna televízión Deák Kristóf Foglyok című nagyjátékfilmje, melyhez rövid előzetes érkezett. Az A-kategóriás Indiai Nemzetközi Filmfesztiválon, Goában debütált alkotás, mely a rendező első televíziós nagyjátékfilmje, az ötvenes évek elején, a Rákosi-korszak legsötétebb napjaiban játszódik Budapesten. Nem csak az a kérdés, túl lehet-e élni a tragédiákat, hanem az is, hogyan lehet azok után élni és szeretni.

A Magyar Filmkritikusok Díját immár 58. alkalommal adták át az előző év legjobbnak ítélt teljesítményeiért.

Az életmûdíjjal kitüntetett Cserhalmi György Kossuth- és Balázs Béla-díjas színész, a Nemzet Színésze a Magyar Filmkritikus Díjak ünnepélyes átadásán a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) fõvárosi székházában 2020. január 31-én / Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Cserhalmi Györgyöt, a nemzet színészét életműdíjjal tüntették ki.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3