Forte Társulat – Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod

A Trafó Kortárs Művészetek Háza ismét programjára tűzi a tavalyi év végén nagy sikerrel játszott, Tar Sándor novelláiból írt és Keresztury Tibor által színpadra alkalmazott darabot.

Tar hősei a magyar mélyvilág számkivetettjei: a megalázott, társadalom peremére szorított kisemberek, lenézett melósok, akik egész életükben építették a szocializmust, hogy aztán magukra maradjanak, s a rendszerváltásba végképp belerokkanjanak. Ebbe az egyszerre drámai és abszurd világba enged betekintést nagy empátiával és rengeteg humorral a vesztesek nyelvét úgyszintén jól beszélő Keresztury Tibor darabja.

A brutálisan nyers, realisztikus eseményeket költői víziókká oldó előadás a Forte Társulat már megszokott kreatív energiája és radikális színpadi eszköztára révén olyan erővel rántja be a nézőt a mindenkori alul lévők világába, hogy hatása alól egykönnyen aligha szabadulhatunk.

Facebook esemény: ITT

Időpont: Február 23. – kedd – 20:00 / Február 24. – szerda – 20:00

Helyszín: Trafó Nagyterem

Jegyár: 2.400 HUF / diák: 1.900 HUF

Kép forrása: Az esemény hivatalos Facebook-oldala.

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet