Két embert is megvádoltak a francia buszsofőr meggyilkolásával

Philippe Monguillot, a francia buszsofőr halálos fejsérülés következtében halt meg, miután nem engedte fel a szájmaszkot nem viselő utasokat a járműre. 

A francia buszsofőr négy férfival is összetűzésbe került

A francia ügyészet két embert is meggyanúsított annak a Philippe Monguillot nevű buszsofőrnek a meggyilkolásával, aki nem engedte fel az utasokat járművére szájmaszk nélkül. A férfit agyhalottra verték, majd elmenekültek. 

francia buszsofor
A francia közlekedési miniszter, Jean-Baptise Djebbari a buszsofőrök körében/ Fotó: Gaizka Iroz

Philippe Monguillot, az 59 éves francia buszsofőr négy emberrel került összetűzésbe munkája során a délnyugati Bayonne városában. Hármójukat a szájmaszk kötelező viseletére emlékeztette, míg a negyediknek a jegyét próbálta meg ellenőrizni. Miután Monguillot nem engedte felszállni, a többek között a WHO kéréseit is megtagadó utasokat, agyhalottra verték őt. A nagy férfi elmenekült, a gyilkosokat pedig a lakásukban rejtegették, írja a The Guardian. 

Csendes menettel emlékeznek rá

A rendőrségi nyilvántartás szerint a gyilkossággal vádolt férfiak 22 és 23 év közöttiek. Marc Mariee ügyész asszisztens kedden vádat emelt ellenük, tettüket rendkívül erőszakos támadásnak nyilvánította. Egy sajtótájékoztatón tett nyilatkozata szerint a buszon fizikai bántalmazásra és lövöldözésre is sor került. Philippe Monguillot-t kiszorították a buszból, és testének felső részére mérték a végzetes ütéseket. 

Kizuhant a hullámvasútból egy nő Franciaországban, szörnyethalt

A helyszínen életét vesztette az a nő egy francia vidámparkban, aki a hullámvasúton csúszott ki a járműből – írja a . A 32 éves nő férjével ült fel a Formule-1 nevezetű helyi látványosságra, amely egy olyan hullámvasút, ahol Forma-1-es autókban száguldhatnak a látogatók. Az egyik szemtanú szerint a nő átcsúszott a biztonsági korláton és kizuhant az autóból.

A háromgyerekes Philippe Monguillot esetén több bayonne-i kollégája is felháborodott, akik eldöntötték, a temetést követően megtagadják a munkájukat. A francia buszsofőr már eszméletlen volt, amikor a mentők kiérkeztek hozzá. 

Meghalt Michel Piccoli, az egyik legnagyobb francia filmlegenda

Michel Piccoli május 12-én hunyt el agyvérzésben, de halálát csak hétfőn jelentették be, írja a The Hollywood Reporter . Olyan filmek főszerepét játszotta, mint A megvetés Jean-Luc Godard rendezésében és Brigitte Bardot és a nagy német rendező, Fritz Lang főszereplésével, valamint A nap szépe Catherine Deneuve főszereplésével, Luis Buñuel filmjében.

Az arcmaszkok tömegközlekedési eszközön való viselete azonban továbbra is kötelező. Mindez lehetővé teszi a koronavírus terjedésének megakadályozását, lassítását. A lépésre mindeképp szükség van tekintve, hogy a pandémia Franciaországban közel 30 ezer ember életét követelte. A sofőr családja szerdán este csendes, az eset színhelyéről induló menettel emlékezik szerettükre. A szakszervezetek felkérték a közlekedési hálózatokat, hogy járataikat 19.30-kor állítsák le és tartsanak egyperces csendet. 


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból