Szerinted melyik a legbalesetveszélyesebb helyiség az otthonodban?

Szoktál gondolkodni ilyen kérdéseken? Figyelembe vetted ezt a szempontot is az otthonod kialakításakor? Nézz körül csak a lakásodban! Mennyire zsúfoltad tele? Ha most elesnél, mibe üthetnéd meg magad?
Természetesen nem azt mondjuk, hogy úgy élj, hogy folyton a veszélyektől rettegj, és a lehetséges balesetek elől lavírozva menekülj.
De azt igen, hogy van az a pont, amikor érdemes felülvizsgálni az otthonod berendezését, többek között a fürdőszobádat. Ugyanis ez az a helyiség, ahol a legtöbb otthoni baleset megtörténi. Elég egy óvatlan mozdulat, egy pillanatnyi kontrollvesztés, és megvan a baj. Jobb esetben pár horzsolással, rosszabb esetben pár hetes kórházi fekvéssel úszod csak meg.
Ennek elkerülésére kínál tökéletes megoldást az UDOOR fürdőkádajtó csapata.

Mikor jön el az a pont?

Erre két válasz van:
  1. Hirtelen tör be az életedbe akkor, amikor egy baleset miatt mozgásodban korlátozottá válsz, még ha csak ideiglenesen, a rehabilitáció idejére is. Nem is olyan nehéz elképzelni: egy rosszul véghezvitt síelési gyakorlat, egy törött láb, és a megoldásra váró feladat: hogyan fürödjek?
  2. Szép lassan, az idő előrehaladtával lassacskán megöregedve veszed észre, hogy már nem minden mozdulat jön olyan csípőből, ahogy az régen ment. Nehézkessé válik a kádból való kiszállás, nem tudod a tested olyan jól egyensúlyban tartani, ahogy az korábban ment.
Az első esetben nyilvánvalóan nem tudunk beszélni megelőzésről, hacsak nem ülsz minden nap otthon munka után. (Nyilván senki nem így képzeli el az életét, így amint kiteszed a lábad otthonról, bármikor utolérhet a balszerencse. Majd később kiderül, hogy el sem kell hagynod az otthonod, ott is történhet baleset.)
No, épp ezért mindenképp azt javasoljuk, hogy időben gondoskodj magadról!

Fürdőkádajtó: mielőtt beütne a baj!

Tedd a kezed a szívedre, és felelj őszintén: ha a kádból való kiszállás közben elesnél, mibe vernéd be a fejed, és hogyan tudnál segítséget hívni?
Gyakori probléma a túl sok kemény tárgy a fürdőszobában (mosdó, WC-kagyló, mosógép, szekrény), így az esés során egyéb sérüléseket is szereznél. És mivel legritkább esetben járunk telefonnal fürdeni, a segítség sem gyorsan érkezne.

Hogy ezt a sötét jövőképet elkerüld, most fontold meg a fürdőkádajtó felszerelését, mely elejét veszi a lehetséges baleseteknek. Villámgyorsan, meglehetősen kedvező árral, nagy ramazuri nélkül gondoskodhatsz most a testi épséged megőrzéséről. Nézd meg, mit kínálnak számodra az UDOOR fürdőkádajtó szakemberei!

Jobb félni, mint megijedni

Ha valami bajt el tudsz kerülni, miért ne tennéd meg? Ha könnyedén akadálymentessé tudod tenni a fürdőszobád, miért ne tennéd meg?
Nem jobb érzés úgy élni, hogy tudod, nem érhet meglepetés, felkészültél mindenre, mint hogy akkor kapkodj és esetleg rosszul dönts, amikor égető szükség van az akadálymentesítésre?
Te melyik utat választod?

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

https-__flexibill.hu_ - 2021 november - Cikk1

Előre fizetünk – Mindent a digitális faktoringról

A mai rohanó és digitális világban az idő még inkább pénz, és egy banki szolgáltatás, ami nem intézhető mobilról egy app segítségével, kőkorszakinak tűnik, és nem képes megszólítani a feltörekvő generációkat.

Nincs több cikk