Galambos Lajos áram- víz- és gázlopás ügye már 2015 óta húzódik, és október ötödikén folytatódott másodfokon a tárgyalása.

Galambos Lajost tavaly szeptemberben első fokon elítélték víz-, gáz- és áramlopás, illetve önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettének elkövetésével.

A zenész 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, emellett három évre eltiltották a közügyektől, pénzbüntetést is kapott, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. 15 milliós pénzbüntetés és ötmillió forintos perköltséget kellene kifizetnie egy társával. Galambos volt feleségét, Boglárkát akkor felmentették a kétrendbeli, társtettesként elkövetett lopás vádja alól. Az ügyészség fellebbezett, és súlyosbítást kért, az ügy nem zárult le, a tárgyalás másodfokon most folytatódott, amiről a Blikk tudósított.

A tárgyaláson az ügyész amellett érvelt, hogy Galambos Boglárka felmentése nem állja meg a helyét, az ügyészség szerint nem kizárható, hogy Boglárka nem tudott a bűncselekményről. Ezt arra alapozzák, hogy Lagzi Lajcsi volt felesége nem úgy nyilatkozott a helyszíni szemlekor, mint aki ott szembesült volna a lekötésekkel, illetve tudnia kellett, hogy az alternatív közműmegoldások nem fedezik egy akkora birtok fogyasztását, mint amiben éltek, még akkor is, ha nem ő foglalkozott a pénzügyekkel. Ezért az ügyészség azt indítványozza, hogy módosítsanak az ítéleten, mert a bizonyítékok alapján Boglárka tudott az illegális bekötésekről. Azt kérik, Galambos Boglárkát mondják ki bűnösnek lopás bűntettében társtettesként, s ítéljék őt börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, továbbá tiltsák el a közügyektől.

Az ügyészség nem gondolja enyhítő körülménynek Galambos Lajos kitüntetéseit és jótékony munkáját, sőt, amellett érvelt, hogy ismert emberként még inkább példát kellett volna mutatnia. Ezért azt kérik, Galambos Lajost mondják ki bűnösnek lopás és vesztegetés bűntettében, súlyosítsák a rá első fokon kiszabott börtönbüntetést, valamint a közügyektől való eltiltás hosszát is.

A tárgyalás október 7-én pénteken folytatódik.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet