Megtalálta a Blikk azt az üzletembert, aki a gyanú szerint azt ígérte Galambos Lajosnak, hogy 200 millió forintért cserébe elintézi, hogy a zenész elleni büntetőügyben – amelyben azóta nem jogerősen 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott – számára kedvező ítélet szülessen.

Zsaroló: „Az egész egy hülye ötlet volt”

A Blikk azt írja, megtalálta azt a férfit (a lap K. K.-ként hivatkozik rá, aki ügyvédjével jelent meg), aki a gyanú szerint azt ígérte Galambos Lajosnak – ismertebb nevén Lagzi Lajcsinak –, hogy 200 millió forintért cserébe elintézi, hogy a zenész kedvező ítéletet kapjon a büntetőügyében.

A lapnak a férfi azt nyilatkozta, „az egész egy hülye ötlet volt”, egyedül találta ki, és csak pénzt akart volna, „az volt a célom, hogy lehúzzam Lajcsit”. Azt is mondta, hogy „nem igaz, hogy bármilyen politikusra vagy magas beosztású tisztségviselőre hivatkoztam, erről a lehallgatási jegyzőkönyvben sincs bizonyíték”. „Nem volt itt se bűnbanda, se fegyveres, félelmetes bűnözők”, tette hozzá.

Mint ismert, Galambos még augusztusban mesélt exkluzív interjúban a Partizánnak az ügyről. A Gulyás Márton neve által fémjelzett YouTube-csatorna szerint krimibe illő csalásról beszélt Lagzi Lajcsi, amiben 200 millió forintra zsarolták meg, hogy a bírósági szakaszban lévő ügyét elsimítsák – Polt Péter legfőbb ügyész „jobbkezének” segítségével.

Házi őrizetben tartózkodik Galambos Lajos

A férfi 200 milliót kért a zenésztől, kezet is fogtak az „üzletre”, aztán a 200 millió forint kölcsönadási szerződésének elkészítésével megbízott ügyvéd, dr. Puskás Ferenc irodájában találkoztak újra.

„Folyton arról kérdezett, tudom-e, ki Orbán Viktor, Pintér Sándor vagy Polt Péter. Amikor elváltunk, már sejtettem, hogy mire ment ki az egész, és lehallgattak”, magyarázta a férfi, akit aztán elfogtak a rendőrök. Azóta házi őrizetben van.

Mint mondta K. K., „nem tartom arányosnak a büntetést, de haragszom magamra, hogy a családommal ezt csináltam. Apás szülést terveztünk a párommal, bármelyik nap életet adhat a fiunknak, és úgy néz ki, nem lehetek ott és nem is tudok neki segíteni – szomorkodott”. Hozzátette, érti, hogy Galambos nagyot akar mondani, de „túl sok már itt a hazugság”.

A lapnak megszólalt K. K. ügyvédje is, aki szerint több érdekesség is van az ügyben. Mint mondta, „igen aggályos”, hogy míg az ügyben tanúként szereplő Galambos állítja, sosem volt szándékában elfogadni ügyfele ajánlatát, az első találkozó és a hatóságok megkeresése között eltelt 18 nap. A lehallgatási jegyzőkönyvben nyoma sincs annak az ügyvéd állítása szerint, hogy védence bármilyen politikai személyre hivatkozva kérte volna a pénzt. Bár szerettük volna, ha ügyfelét szembesítik Galambossal, erre nem került sor – mondta a Blikknek dr. Pap Gergely ügyvéd.

Galambos Lajost azóta első fokon elítélték.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet