Noha nem akarta a nyilvánosság elé tárni az életének ezen részét Gáspár Evelin, most úgy érezte, "elég". Állítása szerint meztelen fotóival zsarolja őt a férfi.

Próbálta megértetni a helyzetet volt párjával

Gáspár Evelin néhány héttel ezelőtt szakított a párjával, aki ezt nem tudta megemészteni. A zaklatások miatt Gáspár Győző lánya már feljelentést is tett, de a férfi mostani tette után a nyilvánossághoz fordult.

Gáspár Evelin Meztelen Foto Zaklatas
Gáspár Evelin / Fotó: Smag Pictures

Az Instagram-oldalán osztotta meg a történetét, amelyet egyébként apja az ő Facebook-oldalán is megosztott. 

Zaklatás áldozata vagyok. A volt párom, akivel egy évig jártunk, az év eleji szakításunk óta az életemre tör. Üzenetekben zaklat, nem ritkán személyesen is megkeres, de arra is volt példa, hogy az autóm szélvédőjét betörve találtam. Képtelen elfogadni, hogy továbbléptem. Sokszor próbáltam megértetni vele a helyzetet, de sajnos mindhiába

– kezdte bejegyzését Gáspár Evelin.

Eddig nem beszélt a nyilvánosságnak erről, ennek okát azzal magyarázta, hogy nem akarta a magánéletének ezen részét kiteregetni, másrészt olyan típus, mint írta, aki “siránkozás helyett a megoldásra törekszik”. Azonban a volt párja legutóbbi lépésével kapcsolatban úgy érezte, muszáj felszólalni.

Nem fél Gáspár Evelin a meztelen fotók nyilvánosságra hozatalától

Mint írta a bejegyzésében, “elegem van abból, hogy egy értetlen férfi azt gondolja, a fizikális erejével vagy zsarolással megváltoztathatja az érzéseimet, és magához láncolhat.” Hozzátette, hogy megálljt kell parancsolnia, és nem gondolhatja úgy a férfi, hogy a titokban róla készített, provokatív képek hatására megijed és visszamegy hozzá. 

Ezt követően kitért a női sorstársaira is, és szomorúan konstatálta, hogy többen cselekedtek és cselekszik meg ezt a mai napig. Azonban szeretne a hasonló helyzetbe került nőtársainak üzenve erőt adni: ne engedjenek a mentális erőszaknak! 

Ki kell állnunk magunkért, mert bizony ezek a zsaroló kapcsolatok előbb-utóbb bántalmazóvá válnak

– üzente Gáspár.

Úgy véli, ha megérzi egy férfi, hogy hatalma van a nők felett, könnyen visszaélhet vele. Gáspár szerint a származása ellenére az egyenjogúságban hisz, esze ágában sincs félelemből vagy kiszolgáltatottságból együtt maradni valakivel. 

Elárulta azt is, hogy akkor készítette a fotókat a volt párja, amikor ő zuhanyzott. Ezekkel a titokban készített képekkel zsarolja Gáspár Evelint. Azonban az ő értékrendjébe, mint írta, nem fér bele, hogy meztelen vagy szex közbeli (sic!) képeket készítsen. Ugyanakkor megjegyezte, nem ítéli el azokat, akik ebben lelik örömüket. 

Azt viszont undorítónak tartom, ha valakiről bosszúból intim felvételeket tesznek közzé, legyen az áldozat civil, vagy közszereplő

– jegyezte meg.

Le kell vonnia a tanulságokat az esetből

Vajon megbízhat-e bárkiben a jövőben – teszi fel a kérdést magának. Mint írta, a jelenlegi helyzetből kiindulva tisztáznia kell magával kapcsolatban ezt a kérdést. Jogos félelem-e, hogy ismertsége miatt “tisztálkodás közben is azt kell figyelnem, nehogy a pasim titokban olyan fotókat készítsen rólam, amiket a későbbiekben felhasználhat”?

Bejegyzését azzal járja, hogy nem akar rosszat a volt párjának. Sőt, állítása szerint a kapcsolatuk alatt is segítette. Egyszerűen csak azt szeretné, ha a férfi elfogadná, hogy vége, és “nem próbálná pokollá tenni az életemet”.

Ábrahám Róbert csak viccelődött

A 24.hu ezen hírről szóló cikke alatti Facebook-bejegyzésben Ábrahám Róbert, a Pesti TV műsorvezetője-újságírója is megosztotta véleményét, amelyet a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene szúrt ki. A roma származású vlogger, mint írta, “én dobok bele, csak ne hozza nyilvánosságra”, a kommentek szerint utalva ezzel arra, hogy számára Gáspár olyan gusztustalan, hogy inkább fizet a nőt zaklató és zsaroló férfinak, ha nem hozza nyilvánosságra a meztelen fotókat. A Mérő Vera médiakutató-aktivista által fémjelzett Facebook-oldal, amely a társadalom peremére szorult kisebbségek, bántalmazott gyerekek és nők védelmét tűzte ki célul, szerint “A zsarolás, a zaklatás, a tulajdon megrongálása bűncselekmények, nem képezhetik ízetlen viccelődés tárgyát”.

A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene bejegyzése feltűnt Ábrahám Róbertnek is, aki hozzászólt. Mint írta, “csinálhattok belőlem gonosz bűnbakot, de a humorérzéketeket azért ne veszítsétek el teljesen.”

A hozzászólása alatt aztán elindult a kommentáradat. Egyikük azt írta, Ábrahám magát minősíti “az ízléstelen, otromba és primitív «vicceddel». A férfi szerint “normális ember nem törli a lábát valakibe, aki épp felszólal a bántalmazója ellen.” Hozzátette: “ez nem humorérzék, hanem alapvető emberi jóízlés kérdése, mondhatjuk emberi minimum.” Bejegyzését azzal zárta a férfi, hogy “ha képtelen vagy (Ábrahám Róberta szerk.) ezt felismerni, magad iratkozol ki a kultúremberek köréből.”

Kapcsolódó cikk

Számos követő úgy vélte, a bántalmazó kapcsolat ügyét Ábrahám megspékelte az ún. body shaminggel (testszégyenítés).

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet