George R. R. Martin elvállalta, hogy színpadi művet írt a Trónok harcából

A Trónok harca színpadi mű, amelyben George R. R. Martin is közreműködik, Westeros történetének egy sarkalatos időszakában játszódik.

2023-ban mutathatják be a Trónok harca Broadway-verzióját

Színpadi művet ír a Trónok harca regényfolyamából George R. R. Martin, a látványos előadást a New York-i Broadwayn, a londoni West Enden és Ausztráliában fogják bemutatni – tudta meg a The Hollywood Reporter.

A színmű producerei Simon Painter and Tim Lawson lesznek együttműködve a Kilburn Live céggel. A történet feldolgozásán Martin együtt dolgozik Duncan MacMillan színműíróval és Dominic Cooke színházigazgatóval. A stáb célja, hogy 2023-ban bemutassák az első előadást.

George R R Martin Tronok Harca Brodway
George R. R. Martin író-forgatókönyvíró / Fotó: Nick Agro / Getty Images

A produkciónak van egy különleges eleme, amely hatalmas vonzerőt jelenthet a rajongók számára: bár a regényből készült tévésorozat 2019. évi vége óta több előzménysorozaton is dolgoznak már, ez lesz az első alkalom, hogy a Trónok harca kedvenc karakterei közül jó néhányan visszatérnek. A darab Westeros történetének egy sarkalatos időszakában játszódik, a 10 napig tartó harrenhali nagy lovagi játékon, amely 16 évvel a mű cselekményei előtt zajlott – olvasható a szórakoztatóipari szaklap honlapján.

George R. R. Martinnak egyre több szerződése lesz, csak a könyvek nem haladnak

A hónap elején jelentették be, hogy a csatornánál újabb három Trónok harca-előzménysorozat készül. Ezzel ötre bővül a Trónok harcához kötődő előzménysorozatok száma.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Mindezek mellett egy felnőtteknek szánt animációs sorozatot is terveznek, ennek cselekményét azonban még nem jelentették be.

George R. R. Martin ötéves szerződést írt alá az HBO-val: a Trónok harca szerzője új tartalombirodalmat hoz létre a televízió és streamingszolgáltatója, az HBO Max számára. Sok minden más mellett azért is érdekes a bejelentés, ugyanis 2019-ben a Netflix happolta el a sikersorozat készítőit több mint tízéves együttműködés után.

Akkor azt írta a blogján megjelent írásában, addig nem foglalkozik a sorozattal, amíg be nem fejezi a készülő, The Winds of Winter (Tél szelei) című könyvét, amely A jég és tűz dala sorozat utolsó előtti része. Azonban most, hogy ötéves szerződést írt alá a HBO-val, nehéz lesz a könyvekre fókuszálnia. A rajongók 2011 óta várják a Sárkányok harca című ötödik rész folytatását.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból