A Trónok harca színpadi mű, amelyben George R. R. Martin is közreműködik, Westeros történetének egy sarkalatos időszakában játszódik.

2023-ban mutathatják be a Trónok harca Broadway-verzióját

Színpadi művet ír a Trónok harca regényfolyamából George R. R. Martin, a látványos előadást a New York-i Broadwayn, a londoni West Enden és Ausztráliában fogják bemutatni – tudta meg a The Hollywood Reporter.

A színmű producerei Simon Painter and Tim Lawson lesznek együttműködve a Kilburn Live céggel. A történet feldolgozásán Martin együtt dolgozik Duncan MacMillan színműíróval és Dominic Cooke színházigazgatóval. A stáb célja, hogy 2023-ban bemutassák az első előadást.

George R R Martin Tronok Harca Brodway
George R. R. Martin Író-Forgatókönyvíró / Fotó: Nick Agro / Getty Images

A produkciónak van egy különleges eleme, amely hatalmas vonzerőt jelenthet a rajongók számára: bár a regényből készült tévésorozat 2019. évi vége óta több előzménysorozaton is dolgoznak már, ez lesz az első alkalom, hogy a Trónok harca kedvenc karakterei közül jó néhányan visszatérnek. A darab Westeros történetének egy sarkalatos időszakában játszódik, a 10 napig tartó harrenhali nagy lovagi játékon, amely 16 évvel a mű cselekményei előtt zajlott – olvasható a szórakoztatóipari szaklap honlapján.

George R. R. Martinnak egyre több szerződése lesz, csak a könyvek nem haladnak

A hónap elején jelentették be, hogy a csatornánál újabb három Trónok harca-előzménysorozat készül. Ezzel ötre bővül a Trónok harcához kötődő előzménysorozatok száma.

Kapcsolódó cikk

Mindezek mellett egy felnőtteknek szánt animációs sorozatot is terveznek, ennek cselekményét azonban még nem jelentették be.

George R. R. Martin ötéves szerződést írt alá az HBO-val: a Trónok harca szerzője új tartalombirodalmat hoz létre a televízió és streamingszolgáltatója, az HBO Max számára. Sok minden más mellett azért is érdekes a bejelentés, ugyanis 2019-ben a Netflix happolta el a sikersorozat készítőit több mint tízéves együttműködés után.

Akkor azt írta a blogján megjelent írásában, addig nem foglalkozik a sorozattal, amíg be nem fejezi a készülő, The Winds of Winter (Tél szelei) című könyvét, amely A jég és tűz dala sorozat utolsó előtti része. Azonban most, hogy ötéves szerződést írt alá a HBO-val, nehéz lesz a könyvekre fókuszálnia. A rajongók 2011 óta várják a Sárkányok harca című ötödik rész folytatását.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet