Gereg Mónika férfiszabónak ítélték a Vígszínház munkatársai a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat.

Minden évben titkos szavazással választják a díjazottat

Várkonyi Zoltán, a Vígszínház egykori főrendezője, igazgatója május 13-án lenne 109 éves. Szakmai öröksége a Vígszínház és az egész magyar színháztörténet felbecsülhetetlen értéke — olvasható a színház MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint felidézik, Várkonyi Zoltán szerette és tisztelte a háttérben dolgozó kollégáit. Emlékét méltóképpen őrzi a Várkonyi Zoltán-emlékdíj, amelyet özvegye, Szemere Vera alapított 1984-ben.

Gereg Monika Varkonyi Zoltan Emlekdíj Vigszinhaz
Az elismerést minden évben az a kolléga kapja, akit a Vígszínház munkatársai titkos szavazással megválasztanak. / Fotó: Cseke Csilla / Vígszínház

Az elismerést minden évben az a kolléga kapja, akit a Vígszínház munkatársai titkos szavazással megválasztanak — áll a közleményben. A díjat Várkonyi Zoltán menye és unokája, Várkonyi Éva és Várkonyi Gáspár adta át a színházban szerdán Gereg Mónika férfiszabónak.

Gereg Mónika munkájában a legnagyobb siker, ha a néző nem figyel a ruhára

Gereg Mónika 18 éve hűséges tagja a Vígszínház társulatának. Igazi csapatjátékos, aki kreativitással és szeretettel végzi munkáját — méltatják a díjazottat a közleményben.

Mint írják, Gereg Mónika pályáját független jelmeztervező műhelyekben kezdte, 2003-tól dolgozik a Vígszínházban. 

Én idetartozom. Szeretem, hogy ennek a színháznak a része, egy fogaskereke vagyok

— fogalmazott a díjazott.
Mint mondta, munkája során az a legnagyobb siker, ha a néző egységnek látja az előadást. “Nem figyeli külön a ruhát, hanem az tökéletesen belepasszol az egészbe”.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk