A sokszínűségi és etikai botrány miatti bojkott után a ceremónia műsorszolgáltató és híres arcok nélkül marad.

Nem találtak nagy sztárokat, akik elfogadták volna a meghívást

Az éves Golden Globe ünnepséghez nem sikerült műsorszolgáltató partnert vagy olyan hírességeket találni, akik hajlandóak lettek volna átadni vagy átvenni a díjakat a sokszínűség és etikai botrány miatti hollywoodi bojkott után, ami egy lefaragott eseményt eredményezett, ami a jótékonyságra helyezte a hangsúlyt – számolt be a The Guardian.

A Globes tehetségkutatóinak egyetlen nagy hollywoodi figurát sem sikerült meggyőzniük, hogy vegyenek részt a 2022-es díjátadó ünnepségen. 2021 márciusában több mint 100 PR-cég jelentette be , hogy visszavonja az együttműködést a Globes-szal, számos kiemelkedő hollywoodi személyiség , köztük Tom Cruise és Scarlett Johansson is éles kritikákat fogalmazott meg a szervezettel szemben, az NBC tévéhálózat pedig lemondta a 2022-es esemény közvetítését.

A Golden Globe anyaszervezete, a Hollywood Foreign Press Association (HFPA) a honlapján közzétett közleményében közölte, a ceremóniát vasárnap tartják a Beverly Hilton szállodában, és azt tervezik, hogy „az HFPA régóta fennálló jótékonysági tevékenységére fókuszálnak majd, a program során bemutatva a támogatottak körét”.

A HFPA azt is közölte, hogy az eseményen a Reimagine Coalition-ról is szó lesz, egy 2021 októberében bejelentett kezdeményezésről , amelyet az Országos Szövetség a Színesbőrűek Felemelkedéséért (NAACP) szervezettel közösen hoztak létre a „sokszínűség, méltányosság és befogadás növelése érdekében a globális szórakoztatóiparban”.

Se sajtó, se vörös szőnyeg az idei Golden Globe-on

A szertartásra nem engedik be a sajtót, és nem lesz vörös szőnyeg sem. A közönség tagjainak maszkot kell viselniük, és szigorú járványmegelőzési szabályokat kell követniük, beleértve az oltás igazolását és a negatív teszteket. Azt még nem közölték, hogy élőben közvetítik-e a ceremóniát.

A HFPA azután került válságba, hogy az LA Times a 2021-es Golden Globe-díj előestéjén leleplezőcikket tett közzé, amelyben azzal vádolta a szervezetet, hogy nem sokszínű a szavazati joggal rendelkező tagsága, valamint „etikai hibákat” követtek el üzleti tevékenységük során.

A Golden Globe-jelöléseket decemberben jelentette be a vendégműsorvezető, Snoop DoggKenneth Branagh Belfastja és Jane Campion The Power of the Dog című filmje hét-hét jelöléssel vezeti a mezőnyt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet