Manapság egyre népszerűbbek a fémből készült, úgynevezett gondozásmentes kerítéselemek, hisz ahogy a nevükből sejthető, nem igényelnek karbantartást, ezáltal tökéletes modern alternatívái a hagyományos faléceknek.
Viszont téved, aki azt hiszi, hogy csupán kerítést lehet építeni belőlük, hiszen még számos egyéb felhasználási területük is van. Nézzünk is meg néhány példát!

Kis- vagy nagykapu

Ha már egyszer építettünk egy szép, fahatású fém kerítést, akkor a tökéletes összhang érdekében a kapukat is érdemes ugyanebből az anyagból elkészíttetni. Ehhez pedig nem is kell messzire menni, hisz a magyar Nívó cég kapukat is gyárt a kerítéselemek mellett.

Rendelhetünk tőlük kiskaput, illetve nagykaput egy- vagy kétszárnyú kivitelben, az előbbit úszó vagy toló változatban is. A kapuk a stílusukat tekintve is nagyon hasonlítanak a kerítésekre, de ami ennél is jobb, hogy ugyanazokban a színekben kérhetőek, így a megjelenés teljesen egységes lesz.

Ne aggódjunk, a kapukat nem nekünk kell összeszerelni, hanem készen, méretre gyártva kapjuk meg őket.

Erkély- vagy teraszkorlát

A legtöbb családi háznak van erkélye vagy terasza, ahová ki lehet pakolni a kerti bútorokat, ki lehet ülni grillezni, dolgozni vagy csak pihenni és beszélgetni. Viszont mindkettőt ajánlott korláttal körbekeríteni, több okból is.

Egyrészt mivel az erkély magasan van, roppant balesetveszélyes, ha nincs korlát, ami meggátolja hogy valaki véletlenül leessen a szélén. A terasz esetében ugyan nincs ekkora rizikó, de általában ez is feljebb van a talajszintnél, és ha bárki rosszul lép és leesik, csúnyán megütheti magát vagy kificamíthatja a bokáját.

Másrészt a korlát elválasztja a teraszt az udvartól, emellett dekorációs célra is kiváló, hiszen díszíthetjük balkonnövényekkel, fényfüzérekkel. Egy körbekerített teraszt pedig akár le is lehet zárni, ami roppant praktikus akkor, ha nem akarjuk, hogy például feljöjjön a kutya, amikor grillezünk, vagy szem előtt akarjuk tudni kicsi gyermekünket, miközben játszik.

A teraszkorlát esetében pedig a fa szintén kiváltható a gondozásmentes lécekkel, hiszen éppúgy alkalmasak erre a célra. Válasszunk ugyanolyan színt, mint a kerítésnél, hogy szebb legyen az összhatás.

Falburkolat

A faházaknak megvan a maguk varázsa, sokan rajonganak értük természetes megjelenésük miatt. Ám a legtöbb ilyen ház valójában nem fából készült, hiszen meglehetősen költséges és bonyolult igazi rönkökből építkezni.

Ezért sokan alkalmazzák azt a megoldást, hogy a téglaépítésű vagy könnyűszerkezetes ház külsejére fa falburkolatot helyeznek fel. Ehhez persze szintén nem muszáj valódi fából készült deszkákat használni, hisz a fém elemek is tökéletesen reprezentálják a fa megjelenését.

Ráadásul jóval tartósabbak is, így nem kell pár évente felújítani vagy cserélni a burkolatot, mert az ellenáll a csapadéknak, hőmérsékletnek, napsugárzásnak. Ugye, hogy milyen sokoldalúak a gondozásmentes lécek?

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.