Manapság egyre népszerűbbek a fémből készült, úgynevezett gondozásmentes kerítéselemek, hisz ahogy a nevükből sejthető, nem igényelnek karbantartást, ezáltal tökéletes modern alternatívái a hagyományos faléceknek.
Viszont téved, aki azt hiszi, hogy csupán kerítést lehet építeni belőlük, hiszen még számos egyéb felhasználási területük is van. Nézzünk is meg néhány példát!

Kis- vagy nagykapu

Ha már egyszer építettünk egy szép, fahatású fém kerítést, akkor a tökéletes összhang érdekében a kapukat is érdemes ugyanebből az anyagból elkészíttetni. Ehhez pedig nem is kell messzire menni, hisz a magyar Nívó cég kapukat is gyárt a kerítéselemek mellett.

Rendelhetünk tőlük kiskaput, illetve nagykaput egy- vagy kétszárnyú kivitelben, az előbbit úszó vagy toló változatban is. A kapuk a stílusukat tekintve is nagyon hasonlítanak a kerítésekre, de ami ennél is jobb, hogy ugyanazokban a színekben kérhetőek, így a megjelenés teljesen egységes lesz.

Ne aggódjunk, a kapukat nem nekünk kell összeszerelni, hanem készen, méretre gyártva kapjuk meg őket.

Erkély- vagy teraszkorlát

A legtöbb családi háznak van erkélye vagy terasza, ahová ki lehet pakolni a kerti bútorokat, ki lehet ülni grillezni, dolgozni vagy csak pihenni és beszélgetni. Viszont mindkettőt ajánlott korláttal körbekeríteni, több okból is.

Egyrészt mivel az erkély magasan van, roppant balesetveszélyes, ha nincs korlát, ami meggátolja hogy valaki véletlenül leessen a szélén. A terasz esetében ugyan nincs ekkora rizikó, de általában ez is feljebb van a talajszintnél, és ha bárki rosszul lép és leesik, csúnyán megütheti magát vagy kificamíthatja a bokáját.

Másrészt a korlát elválasztja a teraszt az udvartól, emellett dekorációs célra is kiváló, hiszen díszíthetjük balkonnövényekkel, fényfüzérekkel. Egy körbekerített teraszt pedig akár le is lehet zárni, ami roppant praktikus akkor, ha nem akarjuk, hogy például feljöjjön a kutya, amikor grillezünk, vagy szem előtt akarjuk tudni kicsi gyermekünket, miközben játszik.

A teraszkorlát esetében pedig a fa szintén kiváltható a gondozásmentes lécekkel, hiszen éppúgy alkalmasak erre a célra. Válasszunk ugyanolyan színt, mint a kerítésnél, hogy szebb legyen az összhatás.

Falburkolat

A faházaknak megvan a maguk varázsa, sokan rajonganak értük természetes megjelenésük miatt. Ám a legtöbb ilyen ház valójában nem fából készült, hiszen meglehetősen költséges és bonyolult igazi rönkökből építkezni.

Ezért sokan alkalmazzák azt a megoldást, hogy a téglaépítésű vagy könnyűszerkezetes ház külsejére fa falburkolatot helyeznek fel. Ehhez persze szintén nem muszáj valódi fából készült deszkákat használni, hisz a fém elemek is tökéletesen reprezentálják a fa megjelenését.

Ráadásul jóval tartósabbak is, így nem kell pár évente felújítani vagy cserélni a burkolatot, mert az ellenáll a csapadéknak, hőmérsékletnek, napsugárzásnak. Ugye, hogy milyen sokoldalúak a gondozásmentes lécek?

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

soforallas.com - 2023 január - LinkMarketing - 2

Sofőrnek lenni nem leányálom

A laikusok sokszor adnak hangot annak, hogy sofőrnek lenni nem is olyan nehéz, hiszen ha valaki tud vezetni, akkor már elmehet sofőrnek is.

vitalpet.hu - 2023 január - LinkMarketing - 3

Hogyan kezdjük el kutyánk úsztatását?

Az állattartási kultúra hazánkban is egyre fejlettebb, és napjainkban már nagyon sok család teljes jogú családtagnak tekinti kutyáját, akivel minél több időt szeretne együtt tölteni.

https-__webshop.hunpohar.hu_ - 2023 január - Cikk2

A legjobb papírtörlő megtalálása a szennyeződések feltakarításához

Lehet, hogy abban a pillanatban, amikor lekaptad a papírtörlőt a polcról, nem gondolkodtál túl sokat az elérhető termékek közötti különbségeken, de ha valaha is megpróbáltál feltakarítani egy komolyabb kiömlést egy gyenge minőségű papírtörlővel, akkor tudod, hogy ebből a háztartási papírtermékből nem mindegyik egyforma.

royaltuning.hu - 2022 december - LinkMarketing - 1

Ajándékötletek nagy motorrajongóknak!

Akinek az ismeretségi körében akad olyan, aki legszívesebben soha le nem szállna a motorjáról az pontosan tudja, hogy ezeknek a fanatikusoknak mással nem igazán lehet örömet szerezni, mint valamivel, ami az imádott motorjukkal áll kapcsolatban.

https-__www.onlinecsapagybolt.hu_ - 2022 december - Cikk1

Mire jók a szimeringek?

Ha olyan berendezésben vagy szerkezetben kell megvalósítani a tömítést, ahol forgó tengely is található, akkor ezt a szimering segítségével tudjuk kivitelezni.

Joyful aged woman looking at her beloved man

Hogyan éled majd meg a nyugdíjas éveket?

A nyugdíjas éveink során számos kihívással kell majd szembenéznünk. Idős korunkra már több lesz az egészségügyi problémánk, de nem szabad mindig csak a negatívumokra koncentrálni!

https-_www.geminiduo.hu_ - 2022 december - Cikk3

Stílusos kádtöltő csaptelepek

Lakásfelújítás vagy építés alkalmából talán nem a legfontosabb kérdések között szokott szerepelni a fürdőszoba kialakítása, pedig ez az a helyiség, ahol minden napunk kezdődik és végződik, ahol pihenhetünk és feltöltődhetünk és amely helyiség jelentősége messze túlmutat azon, miszerint csak a tisztálkodás helyszíne legyen.