Napjainkban egyre többen választanak olyan korszerű anyagokat az építés, felújítás során, amelyek nemcsak meggyorsítják az építést, de a későbbi karbantartást is egyszerűsítik, olcsóbbá teszik.

Nincs ez másként a kerítések esetében sem, sokan fordulnak a különféle gondozásmentes alapanyagokhoz, és választanak akár a hagyományos alapanyagoknál drágább, tartós, strapabíró és időjárásálló, karbantartást, festést nem igénylő anyagokat, acélt és alumíniumot.

A kerítésrendszerek, illetve a táblás kerítéselemek nagy népszerűségnek örvendenek az egyszerű és gyors kivitelezhetőség okán is. Ahhoz, hogy a filmekben látott gyönyörű kivitelezések otthonában is megvalósulhassanak, ajánljuk figyelmébe a Betolemez kínálatában lévő acél-kerítéselemeket!

A gondozásmentes kerítések előnyei

Sokan részesítik még ma is előnyben a természetes és esztétikus fa-, valamint a festést és rendszeres karbantartást nem igénylő fémkerítéseket.

Mivel kültéri szerkezetekről van szó, az időjárás viszontagságai folyamatos kihívást jelentenek az előbbiek számára, ugyanis kikezdik az alapanyagot, a bevonatot, ezért a módszeres utógondozásról nem szabad elfeledkezni. Ennek hiányában a fakerítések kifakulnak, vetemednek, korhadásnak indulhatnak, penészedhetnek.

A fémkerítések karbantartására ugyan ritkábban kell sort keríteni, de újrafestésük szükségessé válik nemcsak esztétikai okokból, hanem mert az állagukat a korrózió fenyegeti. A folyamatos gondoskodás nemcsak idő- és munkaigényes, hanem sokba is kerül.

Ezzel szemben az alumínium- és acélkerítések alapanyaga, bár alapvetően nem korrózióálló, a gyári felületkezelésnek köszönhetően gondozásmentesek, jellemzően 10-15 év garanciát adnak rájuk a gyártók.

Miért válasszon acél-kerítéselemeket?

A minőségi alapanyagból megfelelő vastagságban készült acél-kerítéselemek kellően stabilak, így ellenállnak a mechanikai behatásoknak, valamint a szélterhelésnek, továbbá alak- és mérettartóak. Gyárilag színezettek, szinterezettek, számtalan árnyalatban és akár famintázattal is rendelhetőek, ellenállóak az UV-sugárzással és a csapadékkal szemben, nem fakulnak, így újrafesteni sem kell őket.

Amennyiben kerítésrendszert választunk, nemcsak a méretre gyártott kerítésléceket, de minden más elemet és kiegészítőt is megkapunk, amire csak szükségünk van, oszlopokat, a rögzítéshez különféle profilokat, de akár még a színezett csavarokat is.

Acélkerítések típusai

A méretre gyártott, famintázatú T8 trapézlemezekből esztétikus kerítés készíthető egyszerűen és gyorsan. A szögletes acél-kerítéselemek segítségével modern, az íves kerítéslécekből klasszikus színes és famintázatos kerítéseket építhetünk. A 3D táblás panelek horganyzott huzalból készülnek és színes porszórt felületkezelést kapnak.

Acél-kerítéselemek segítségével készíthetünk belátást engedő, lécközökkel kialakított nyitott, illetve privát szférát, és nyugalmat biztosító zárt kerítéseket. A léceket igényeink szerint rakhatjuk vízszintesen vagy függőlegesen.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.