A Google pénteken törölte a Google Play online áruházból az Infowars Androidos verzióját, a koronavírus-járvány álhírek miatt.

Alex Jones több internetszolgáltatónál is kihúzta a gyufát

A Google Play volt az egyik legnagyobb internetes platform, amely még teret engedett az Infowars számára, de a Google-nél is betelt a pohár.

Alex Jones Infowars
Alex Jones Az Infowars Atyja / Fotó: Infowars

Az Infowars alapítója, Alex Jones nem csak a Google, hanem a YouTube, a Facebook és az Apple Podcast felhasználói szabályzatai ellen is vétett kommentjeivel, írja a Variety.

Jones ugyanis vitatta a koronavírus-járvány idején a szociális távolságtartás és karantén intézményének szükségességét.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Amikor felfedezünk egy olyan applikációt, amely ellentétes a Play szabályzatával, félrevezető vagy káros tartalmai miatt, akkor eltávolítjuk azt a kínálatból[/perfectpullquote]

– nyilatkozta a Google szóvivője.

Több összeesküvés elméletet is terjesztett az Infowars

„Nem őrülök bele, hogy ezt teszik velem. Mindannyiunkkal ezt teszik… Ez a modern könyvégetés” – reagált Jones, a Google-kitiltásra.

A fake news anatómiája – Vélemény / ContextUs.hu

Jelenleg azonban többen a demokráciára és a szólásszabadságra leselkedő egyik legnagyobb veszélyforrást látják benne. Most megpróbálunk utánajárni, mi is ennek az oka és vajon lehetséges-e hatékonyan fellépni a jelenséggel szemben. Az álhírek különböző dezinformációs vagy propagandacélú felhasználása végigkíséri az emberiség történelmét, elég csak Buda csellel való elfoglalására gondolni.

Jones-t tehát mára kitiltották a legnagyobb internetes szolgáltatóktól, többek között az olyan összeesküvés elméletek terjesztése miatt is, minthogy a szeptember 11-i merénylet mögött az amerikai kormány áll.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet