Görög felmenők, svéd gyermekkor, bécsi inspirációk, angol folk dalok – Plási a Dürer Kertben

Plásit, a görög gyökerekkel rendelkező svéd énekes-dalszerzőt leginkább Passengerhez hasonlíthatnánk szívet melengető akusztikus-folk dalaival. Plási leheletfinom dallamait összegző People című első lemezét hozza el Budapestre szeptember végén a Dürer Kertbe.

Plási, azaz Mikael Bitzarakis, Krétán született, édesapja ugyanis görög, ő azonban négy éves kora óta Svédországban nevelkedett. Plási művészneve is egy ókori görög szóból ered (πλάση), ami azt jelenti: teremtés.

A zene szinte mindig jelen volt az életében.

Plási Photo Milko Özlü
Plási / Fotó: Music Injection

Már gimnazistakánt zeneiskolába járt, majd Stockholmban, Milánóban és Bécsben folytatta zenei tanulmányait. Utóbbi város inspirálta végül dalszerzésre is és egy külön számot is dedikált az osztrák fővárosnak.

Az énekes-dalszerző emellett olyan kollégákat tart még inspirációja forrásának az akusztikus-folk szcénából mint Passenger, José González, Sufjan Stevens és a Kings of Convenience.

A saját zenéit az elmúlt években több, mint 15 millióan streamelték Spotify-on a világ minden pontjáról.

Végül, az apránként bemutatott dalok júniusra álltak össze, a debütáló People című lemez képében, amit szeptember 30-án nálunk is bemutat a Dürer Kertben.

Facebook-esemény: ITT

Időpont:2018. 09. 30. 20:00

Helyszín: Dürer Kert, Budapest

Jegyár: Elővételben: 1.000 HUF, helyszínen: 1.500 HUF. 

Jegyfoglalás: ITT

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból