Sajtóértesülések szerint Gulyás Gergely a németországi hivatalos látogatásán betegedett meg. Néhány napja még a Kormányinfón tartott sajtótájékoztatót.

Nincsenek súlyos tünetei

Pozitív lett a koronavírus-tesztje Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek. A Miniszterelnökség vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a minisztert influenzaszerű tünetei miatt tesztelték, és pozitív lett.

Azt is kiemelték: annak köszönhetően, hogy az oltottság az elérhető legnagyobb védelmet biztosítja, a koronavírus-fertőzés a Miniszterelnökséget vezető miniszternél komolyabb tüneteket nem mutat. Gulyás Gergely az ilyenkor kötelező vizsgálatok elvégzése után az előírásoknak megfelelően házi karanténba vonult. Munkáját – amennyire a körülmények engedik – otthonról végzi majd, közölte a Miniszterelnökség.

A Magyar Nemzet információi szerint Gulyás a németországi hivatalos látogatása után betegedett meg.

Egyelőre nincs hír, hogy Gulyás Gergely továbbadta a fertőzést

Néhány napja, 28-án a Kormányinfón még sajtótájékoztatót tartott a kormányülés döntéseinek prezentálása miatt. Mint mondta, három új intézkedésről döntött a kormány.

A munkaadók javaslatára a cégek és a vállalkozások jogosultak lesznek a foglalkoztatás feltételeként előírni a védőoltást, amennyiben szükségesnek tartják a többi dolgozó megvédése érdekében. A közösségi közlekedési eszközökön kötelező lesz a maszkviselés november 1-től. Az egészségügyi intézményekben látogatási tilalom lép életbe, a szociális intézmények esetében pedig az intézményvezető jogosult elrendelni a látogatási tilalmat – sorolta Gulyás.
Kapcsolódó cikk
Mint mondta: Európában a járványügyi adatok azt igazolják, hogy az oltás magas biztonságot nyújt. Magyarország a közép-európai régióban a legjobbak között van, az EU-ban viszont az átlagot sem éri el, ezért szükséges minden olyan intézkedés, amely az átoltottságot javítja.

Ezek a döntések azt szolgálják, hogy az oltások száma növekedjen, minden más intézkedés pedig másodlatos az oltáshoz képest. Az állam munkáltatóként élni fog az oltási kötelezettségi felhatalmazottsággal, az önkormányzatok pedig maguk dönthetik el, hogy kötelezővé teszik-e az oltást vagy sem

– fogalmazott.

Egyelőre arról nincs hír, továbbadta-e a fertőzést kollégáinak.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.