A körmösök csiszolófejek számos fajtájával találkozhatnak munkájuk során, azonban nem mindegy, melyiket mire használják. Célszerű egy tanfolyam keretében közelebbről megismerkedni ezekkel az eszközökkel alkalmazásukkal.

Nincs egyetemes rendszer, ami pontosan előírná, hogyan kell használni, de akad néhány alapvető tanács. Ha közelebbről megismerkedsz a csiszolófejekkel, tapasztalataidon keresztül idővel rájössz, melyik számodra a legideálisabb.

A tökéletes gépi manikűr és pedikűr meghatározó segédeszköze a magas minőségű gyémánt csiszolófej. Ezzel a típussal makulátlanul előkészíthetők a körmök a kezelés további részéhez.

Gyémánt csiszolófej használata régen

Kezdetben egészen más volt a funkciója a gyémánt csiszolófejeknek, mint napjainkban. Ebből is látszik, mennyire gyorsan fejlődik és újul meg a kéz- és körömápoló szakma eszköztára és módszerei is.

Eredetileg ezeket a szerkezeteket „bolyhozáshoz”, azaz bufferezéshez vették igénybe a manikűrösök. Napjainkban elsősorban a sáncok tisztítására és a bőrredő eltávolítására használják.

A gyémánt csiszolófejek segítségével olyan módon elő lehet készíteni a körmöt, hogy akár 2 héttel is késleltethető a lenövés látszata. A sokfajta gyémánt csiszolófej közül mindenki eldöntheti, melyikkel szeretne dolgozni.

Miért előnyös a gyémántporos csiszolófej?

Hagyományos manikűr során bőrfeltolóval visszatoljuk a bőrt a körömről, majd levágjuk bőrvágó ollóval. Így nyerünk néhány millimétert, amivel optikailag nyújtani tudjuk a köröm hosszúságát.

A gyémánt csiszolófejekkel azonban sokkal jobb végeredmény érhető el az elhanyagoltabb körmön és bőrön is. Különböző speciális formájú csiszolófej típusokat alkalmazhatunk, melyekkel könnyedén ki lehet tisztítani a sáncokat, illetve eltávolítani az elhalt bőrréteget.

A bőrvágó ollóra már nem lesz szükség, lényeg, hogy mindenki egyénileg megtalálja a számára legoptimálisabb csiszolófejeket. A vendégek körében is nagyon kedvelt ez a módszer, hiszen komfortosabb és gyorsabb a munkafolyamat, emellett szebb a végeredmény.

Mire alkalmasak a különböző csiszolófejek?

Az orosz manikűr vagy száraz gépi manikűr sokkal tartósabb eredményt mutat, mint a hagyományos manikűr. Ehhez 5-6 féle csiszolófejet is érdemes használni, így a letapadt bőr gyakorlatilag 100%-a eltávolítható.

Az így előkészített körömre sokkal nagyobb felületen tudjuk felvinni a géllakkot vagy a műköröm alapanyagot. Ezáltal nemcsak szebb és esztétikusabb külsőt adunk a kezeknek, de az eltávolított bőr is később fog visszanőni.

Hegyesebb gyémánt csiszolófejet leginkább a sáncok és a szarupárkány tisztítására, valamint a kutikula megemelésére javasolt használni. Alacsony fordulatszámon, mindkét irányban tanácsos működtetni a gépet.

A hegyes fejjel megemelt bőrt kitűnően el lehet távolítani a gömb formájú csiszolófejekkel.

Bármelyiket is működteted, vedd figyelembe, hogy a csiszolófejek használatukból eredően kopnak. Ezért mindenképp cserélni kell őket a megfelelő minőség és gyorsaság érdekében.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.

https-konyhapanel.hu - 2024 február - Cikk1

A színek ereje a konyhában

A konyha nemcsak az étel elkészítésének helye, hanem egyben a családi és baráti összejövetelek hangulatos színtere is.

httpswww.skinshop.hu - 2024 január - Cikk1

A peptidek jelentősége a bőrápolásban

Sokféle újdonság akad a bőrápolás terén, az innovációkkal pedig nem mindig egyszerű lépést tartani. A peptidek is sokak számára még ismeretlenek, pedig egy kifejezetten sok kutatásnak alávetett alkotóelemről van szó.

unnamed-208

TOP-10 nagyszerű ajándék nőknek

Mivel a naptár tele van születésnapokkal, ünnepekkel és más különleges alkalmakkal egyetlen évben, mindig itt az ideje, hogy vásároljunk szeretteinknek.

https-_www.apisz.hu_ - 2024 január - Cikk2

3+1 csomagolási tipp költözéshez

Ha költözni kényszerülünk, vegyes érzések keringhetnek bennünk, hiszen bár izgatottak vagyunk az új lakhelyünk elfoglalása miatt, maga a költözés sokszor igen stresszes tud lenni.

cipoteszt.hu - 2024 január - LinkMarketing - 2

Mikor cserélj futócipőt?

Vannak, akik akkor cserélik le a futócipőjüket, amikor akciót látnak; mások akkor, ha saját bőrükön tapasztalják a kopás negatív hatásait.